اقتصاد یارانه‌ای نمی‌تواند پاسخگوی مشکلات صنعت برق باشد

مدیرعامل توانیر گفت: یک اقتصاد یارانه‌ای که دچار معضل و مشکل است نمی‌تواند چالش‌های صنعت برق را برطرف کند، در شرایط فعلی ساماندهی اقتصاد صنعت برق از ملزومات این صنعت است.
اقتصاد یارانه‌ای نمی‌تواند پاسخگوی مشکلات صنعت برق باشد
تاریخ : ۱۳۹۷/۰۳/۲۹





آرش کردی، مدیرعامل توانیر امروز در دوازدهمین همایش بین‌المللی انرژی با بیان این‌که موضوع برق در بین سایر انرژی‌ها از اهمیت خاصی برخوردار است، اظهار کرد: با توجه به ماهیت و قابلیت این صنعت صراحتا باید گفت که صنعت برق جایگاه بالایی نسبت به سایر انرژی‌ها دارد لذا لازم است توجه بیشتری به این صنعت شود .

وی با اشاره به وضعیت صنعت برق در کشور عنوان کرد: در حال حاضر ایران دارای رتبه‌های برتر در این صنعت است، چرا که از نظر ظرفیت نصب شده رتبه ایران در منطقه اول و در دنیا ۱۴ است، علاوه بر این از نظر راندمان نیروگاه نیز ایران توانسته رتبه اول را از آن خود کند.

مدیرعامل توانیر اضافه کرد: رتبه مصرف برق ایران در دنیا ۱۸ است در حالی که میزان مصرف در سرانه تولید و شدت انرژی تناسبی با سایر کشورهایی که رتبه‌های مشابهی در عرصه‌های اقتصادی مانند ما دارند وجود ندارد.  و به اعتقاد من این مساله یک نقطه ضعف بزرگ در صنعت برق است .

کردی تصریح کرد: خودکفایی نسبی در تامین تجهیزات مورد نیاز صنعت برق در همه عرصه‌ها، خوداتکایی در زمینه‌های مشاوره، پیمانکاری و اجرایی پروژه ها، تامین انرژی پایدار و رکورد ۱۶ سال بدون خاموشی گسترده، تصویب و اجرای قانون استقلال شرکت های توزیع، ایجاد ساختارهای جدید در صنعت برق کشور و ... از تحولات عمده صنعت برق کشور در دو دهه اخیر است.

مدیرعامل توانیر ادامه داد: در حال حاضر ۹۹.۹۷ درصد مردم ایران از نعمت برق برخوردار هستند، در حالی که یک میلیارد نفر در دنیا از این نعمت برخوردار نیستند.۱۶ سال است که شبکه برق کشور پایدار بوده و همین مساله بیانگر شاخص‌های بسیار بالا و فنی صنعت برق ایران است.

کردی با بیان این‌که میزان اتکا به دانش فنی متخصصان در بخش‌های مختلف این صنعت یکی از ویژگی‌های بارز ایران است، گفت: ایران در حوزه مشتری‌مداری نیز جزو کشورهای دارای رتبه قابل توجه است.

وی با بیان این‌که عمده انرژی که در کشور تولید می‌شود انرژی فسیلی است، گفت:طی ۱۵ سال گذشته بالای ۹۵ درصد انرژی از سوخت‌های فسیلی به دست می‌آمد به طوری که در سال گذشته ۸۲ میلیارد مترمکعب یا لیتر از سوخت فسیلی استفاده شد .

مدیرعامل توانیر افزود: کل ظرفیت نصب شده شبکه‌های برق کشور بیش از ۵.۳ برابر ظرفیت نصب شده نیروگاهی است بدین معنا که هرگاه ۱۰۰۰مگاوات نیروگاه وارد مدار می‌شود باید ۵.۳ برابر ظرفیت ایجاد کرد .

کردی با اشاره به اهمیت مساله اقتصاد برق، عنوان کرد: یک اقتصاد یارانه‌ای که دچار معضل و مشکل است نمی‌تواند چالش‌های صنعت برق را برطرف کند به گونه‌ای که باید گفت صنعت برق با این گردش مالی که دارد مانع ایجاد هرگونه تغییری می‌شود، در شرایط فعلی ساماندهی اقتصاد صنعت برق از ملزومات این صنعت است .

وی تصریح کرد: از سال ۱۳۸۸ تاکنون بیش از ۲۶ هزار میلیارد تومان تنها در بخش جاری دچار مشکل مالی شدیم لذا می‌بایست این عدم توازن اقتصادی اصلاح شود .

مدیرعامل توانیر با تاکید بر این‌ مساله که هر اقدام فنی در صنعت برق نیازمند توجه به اقتصاد برق است، گفت: موضوع دیگری که باید در صنعت برق مورد توجه و تاکید قرار گیرد بحث مقابله با بدمصرفی و مدیریت مصرف است، اگر سال گذشته ۴۰۰۰ مگاوات مدیریت مصرف صورت گرفته، لازم است که امسال بیش از ۶۰۰۰ مگاوات مدیریت مصرف صورت گیرد .

کردی در پایان با اشاره به تغییرات اساسی مورد نظر جهت ساماندهی امور در بخش برق گفت: نگاه استراتژیک به مقوله انرژی و امنیت انرژی در توسعه پایدار و متوازن و همه جانبه کشور، ایجاد نگاه و رویکرد اقتصادی و بنگاه‌داری به بخش برق، لزوم حمایت دولت در دوره گذار از اقتصاد یارانه‌ای برق به اقتصاد برق بدون یارانه، تنوع بخشی و توجه ویژه به سبد بهینه انرژی علی الخصوص افزایش سهم تجدیدپذیرها و ... از تغییرات مورد نظر است.




امتیاز دهید :


ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
captcha
ارسال نظر

ماهنامه ستبران

آرشیو

طراحی سایت از پارسیان مهر

© تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به سندیکای صنعت برق ایران است.