بررسی چالش‌های صنعت برق در نشست هیات رئیسه ادوار سندیکا

بررسی چالش‌های صنعت برق در نشست هیات رئیسه ادوار سندیکا
بررسی چالش‌های صنعت برق در نشست هیات رئیسه ادوار سندیکا
تاریخ : ۱۳۹۷/۰۷/۲۵






نشست هیات رییسه هفت دوره سندیکای صنعت برق ایران امروز، صبح امروز (چهارشنبه، 25 مهر ماه) به منظور تقدیر از مدیران ادوار مختلف هیات مدیره و همچنین همفکری و نظرخواهی در خصوص چالش‌های کنونی صنعت برق ایران برگزار شد.

در این نشست علی بخشی، رئیس هیات مدیره دور هفتم سندیکای صنعت برق ایران، از مرحوم حیدری نسب به عنوان یکی از مدیران ارزشمند صنعت برق و عضو هیات رییسه دوره پنجم سندیکا به نیکی یاد کرد و ضمن تقدیر و تشکر از تمامی مهمانان اظهار داشت: طبق نظام ارزیابی و رتبه‌بندی اتاق بازرگانی ایران، سندیکا به عنوان برترین تشکل اقتصادی کشور انتخاب شده است که کسب این عنوان، مرهون زحمات پیشکسوتان و نخبگان سندیکاست.

وی با تاکید بر نقش هیات مدیره ادوار سندیکا در پیشرفت این تشکل، تصریح کرد: همه در مسیر اعتلای سندیکا تلاش کرده و با اقدامات خود این مجموعه را به بلوغ رسانده‌اند که امیدواریم با همراهی و همکاری‌های بیشتر، بیش از پیش شاهد موفقیت سندیکا در رسیدن به اهداف تعریف شده و رضایتمندی اعضا باشیم.

در ادامه جلسه سپهر برزی‌مهر، دبیر سندیکا به ارائه گزارشی از نتایج نهایی ارزیابی سندیکای صنعت برق توسط اتاق بازرگانی پرداخت و گفت: سندیکا با کسب امتیازهای قابل قبول در معیارهای ارزیابی اتاق که شامل حکمرانی، عضویت، خدمات تاثیرگذار بر سیاست‌ها و تنظیم‌گری هستند، به عنوان تشکل اقتصادی برتر شناخته شده است.

وی داشتن استراتژی و برنامه راهبردی، ساختار سازمانی، هیات مدیره فعال، بانک‌های اطلاعاتی ... را از ویژگی‌های مثبت سندیکا برشمرد و تصریح کرد: این تشکل طی سال‌های اخیر دستاوردهای قابل توجهی داشته که در ارزیابی‌اتاق دیده شده‌اند.

برزی‌مهر انتخاب سندیکای صنعت برق به عنوان تشکل برتر کشور در ارزیابی و رتبه‌بندی اتاق بازرگانی و انتخاب به عنوان تشکل نمونه صادراتی برای چهار سال متوالی، دریافت لوح تقدیر از وزیر صنعت معدن و تجارت بابت کمک به توسعه صادرات غیر نفتی کشور و حضور عزتمند شرکت‌های عضو در عرصه‌های بین‌المللی و منطقه‌ای و ... را از افتخارات سندیکا برشمرد.

در ادامه علیرضا اسدی معاون پژوهش و برنامه‌ریزی سندیکا نیز به نقش این تشکل در حل مسائل کلیدی و چالش‌های صنعت برق پرداخته و گزارشی در این زمینه ارائه کرد.

وی چالش‌های کلیدی صنعت برق را هفت مورد اعلام کرد که شامل نظام قیمت گذاری ناکارآمد و غیرشفاف، کاهش سرمایه گذاری برای توسعه ظرفیت تولید و شبکه برق، فرسودگی تجهیزات تولید و انتقال و توزیع برق، عدم پرداخت مطالبات و جرایم دیرکرد بخش خصوصی صنعت برق، توقف پروژه‌ها به دلیل عدم جبران افزایش قیمت نهاده‌ها (افزایش نرخ ارز و فلزات)، چالش تامین مواد  خام و فلزات مورد نیاز تولیدکنندگان و آثار منفی مالی و فنی تحریم ها و کاهش صادرات صنعت برق هستند.

محمد پارسا، رییس دوره‌های سوم و چهارم هیات مدیره سندیکا در بخشی از این نشست عنوان کرد: ما با مشاهده سیاست ها و برنامه‌های دولت در صنعت برق، درباره خاموشی‌ها هشدار داده و اعلام کرده بودیم صنعتی که می‌تواند باعث جذب سرمایه گذاری شود، در حال بین رفتن است. متاسفانه تمام دولت‌هایی که روی کار آمدند، وابسته به نفت و درآمدهای نفتی بوده و هستند که همین وابستگی اقتصادی وابسته به درآمد نفتی ایجاد کرده است.

وی با تاکید بر اینکه قیمت انرژی باید در این کشور واقعی باشد تا بخشی از مشکلات حل شود، گفت: متاسفانه در مجلس هفتم جلوی رشد قیمت آب، برق و گاز را گرفتند که تصمیمی سیاسی و برای کسب رای بود. اگر قیمت حامل‌های انرژی مطابق با نرخ واقعی ارز و فوب خلیج فارس تعیین شود، می‌توان میزان حقوق پرداختی به کارکنان و کارگران را نیز افزایش داد.

پارسا با بیان اینکه عادی نبودن قیمت انرژی در کشور باعث ایجاد رانت به نفع عده‌ای خاص شده است، افزود: بلایی که امروز بر سر اقتصاد ایران آمده است بیش از هر چیز ناشی از رانت انرژی است. با آزادسازی و واقعی کردن قیمت‌ها امکان اصلاح شرایط کنونی به وجود خواهد آمد.

وی با انتقاد از اینکه بیشتر مسئولانی که در حوزه انرژی تصمیم‌گیر هستند، تخصصی در این حوزه ندارند، تصریح کرد: بهتر است بخش خصوصی برای وارد کردن کارشناسان و متخصصان به بخش‌های تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز کشور تمام تلاش خود را به کار بگیرد، تا این افراد بتوانند در زمان تصمیم‌گیری موثر واقع شوند.

غلامرضا ناصح، عضو هیات موسس و رییس دوره‌های اول و دوم هیات مدیره سندیکا نیز در ادامه به مبحث ارز و تاثیر آن بر صادرات اشاره کرده و این سوال را مطرح کردند که آیا با واقعی شدن قیمت ارز، موانع صادراتی از بین برداشته شده است؟

علی صفرنوراله، رییس شعبه اصفهان سندیکا نیز با اشاره به اینکه متاسفانه دولت رقیب درجه یک بخش خصوصی است، ادامه داد: یکی از راهکارهای حل مشکلات صنعت برق، تحکیم و تقویت بخش خصوصی است لذا سندیکا باید به تفکر و ایده‌پردازی در زمینه رشد و تقویت خود بپردازد.

وی ادامه داد: امروز 80 درصد صادرات در ترکیه با بخش خصوصی است، این درصد نشان می‌دهد که برای به دست آوردن چنین جایگاهی باید تلاش کرد و قدرتمند بود، تا قدرت نداشته باشیم نمی‌توانیم کاری از پیش ببریم. سندیکا باید برای رشد خود تفکر داشته و برنامه‌ریزی کند.

فارسی رییس دوره‌پنجم هیات مدیره سندیکا تصریح کرد: مشاهده روند حرکت سندیکا نشان می‌دهد که این تشکل مسیر رشد و هم افزایی را طی کرده است. شاید ما نتوانیم همه مشکلات را حل کنیم اما می‌توانیم مرهم دردهای فعالان صنعت به خصوص صنعت برق باشیم.

وی ادامه داد: سندیکا نقش اساسی را در پیگیری مطالبات اعضا دارد، لذا مشکلات اعضا باید در نشست مشترک بین سندیکا و سایر نهادها بازگو شود و به گوش مسئولان برسد تا راهکاری برای آنها تعیین شود.

پرویز غیاث الدین، دبیر سابق سندیکا در ادامه جلسه عنوان کرد: این دولت به حدی بزرگ و متورم است که حتی اگر قیمت برق واقعی باشد باز نمی‌توان مشکلی را حل کرد چرا که حتی این درآمدها منابع پروژه‌های بخش عمرانی و بخش خصوصی را تامین نخواهد کرد.

وی ادامه داد: همه ما شاهد هستیم که حجم دولت نه تنها کوچک نشده بلکه در حال بزرگ‌تر شدن نیز هست که همین عامل ریشه بسیاری از مشکلات محسوب می‌شود. البته به اعتقاد بنده مسائل زیادی وجود دارد اما بیشتر اینها قابل حل است.

وی با اشاره به رتبه 77 ایران در دسترسی به برق تاکید کرد: امروز در هر بخشی که حرف از خودکفایی زده می شود پای بخش خصوصی در میان است. بخش خصوصی باید به دولت کمک کند تا بتواند این صنعت به گل نشسته را نجات دهد.

غیاث‌الدین تاکید کرد: همکاری با سایر تشکل‌های صنعت برق و هم صدا شدن با آنها می‌تواند در فرایند تدوین بودجه 98 تاثیرگذار باشد تا با ایجاد فشار در این زمینه بتوان بخشی از مشکلات را رفع کرد.

علی اکبر سهیلی، عضو هیات رییسه ادوار سوم و چهارم در ادامه نشست تصریح کرد: امروز کشور با مشکلاتی دست به گریبان است که ریشه آنها هم به فساد و هم به تحریم‌ها برمی‌گردد. با این حال سندیکا به عنوان نماینده بخش خصوصی صنعت برق می‌تواند با مشارکت اعضا در رفع بسیاری از این مشکلات نقش‌آفرینی کند. 

پیام باقری هم در بخش دیگری از نشست عنوان کرد: در کشوری که سرشار از منابع انرژی است قطعا اولین مشکل، سوءمدیریت است. امروز وزارت نیرو 40 هزار میلیارد تومان به بخش خصوصی بدهکار است. سندیکای صنعت برق ایران کارنامه قابل قبولی دارد اما ما باید با وفاق و اتحاد سندیکا را بزرگ‌تر کنیم.

وی با تاکید بر اینکه ریشه اصلی معضلات صنعت برق، اقتصاد برق است، ادامه داد: تا اقتصاد برق اصلاح نشود و این نقیصه رفع نشود، نمی‌توان مشکلات برق را حل کرد.

نایب رئیس هیات مدیره سندیکا افزود: در شرایط امروز قطعا پرداختن به موضوع صادرات اهمیت بالایی دارد و راهگشاست و همانطور که می‌دانیم صادرات خدمات فنی و مهندسی توانمندی و ظرفیت بالایی دارد.

وی در پایان با استقبال از طرح تشکیل شورای مشورتی پیشکسوتان سندیکا، ابراز امیدواری کرد با بررسی موضوع در هیات مدیره و تشکیل این شورا، گام‌های موثری برای حل مشکلات فعالان صنعت برق و توسعه این صنعت برداشته شود.

در پایان این نشست با اهدای لوح سپاس از تلاش‌ها و خدمات اعضای هیات رییسه هفت دوره سندیکا تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام/ 


امتیاز دهید :


ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
captcha
ارسال نظر

ماهنامه ستبران

آرشیو

طراحی سایت از پارسیان مهر

© تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به سندیکای صنعت برق ایران است.