نماینده اسبق ایران در صندوق بینالمللی پول با بیان اینکه این صندوق یک سازمان سیاسی است و رای آمریکا در آن همانند وتو عمل میکند گفت: نباید در هیچ موردی از این نهاد انتظار کمک به ایران داشته باشیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمد آقاقوام نماینده اسبق ایران در صندوق بینالمللی پول درباره قرار نگرفتن ایران در لیست کشورهای دریافتکننده وام گفت: این موضوع دلایل متفاوتی میتواند داشته باشد که در رأس آن، برخورد سیاسی است که صندوق بینالمللی پول با کشورها دارد. بهخلاف آنچه تصور میشود که این صندوق یک مؤسسه بینالمللی اقتصادی و غیرسیاسی است، تمام تصمیمات آن در هیئت مدیره صورت میگیرد و در واقع صندوق بینالمللی پول بهمثابه یک شرکت سهامی است.
وی افزود: آمریکا بهتنهایی اصولاً یک نوع حق وتو در صندوق بینالمللی پول دارد و برای دریافت وام توسط یک کشور، نیازمند 85 درصد آرای مثبت هیئت مدیره است که آمریکا بهتنهایی 17 درصد از آرا را در اختیار دارد و بنابراین اگر آمریکا بهتنهایی رأی منفی بدهد، درخواست یک کشور برای وام رد میشود.
نماینده سابق ایران در صندوق بینالمللی پول عنوان کرد: نهتنها در مورد دریافت وام برای مقابله با کرونا از صندوق بینالمللی پول بلکه در باقی موارد نیز نباید از این صندوق انتظار داشته باشیم زیرا رأی آمریکا در آن، همانند وتو عمل میکند. وقتی ترامپ روی کار آمد، وی به مدیر صندوق بینالمللی دستور داد هیچ گونه تسهیلاتی به ایران ندهد و هنگامی که نماینده آمریکا در صندوق بینالمللی پول رأی منفی بدهد، این اتفاق میافتد.