نایب رئیس کمیته تجدیدپذیر سندیکا گفت: متاسفانه مصوبه هیات وزیران درباره الزام ادارات دولتی به تامین ۲۰ درصد از برق مصرفی از انرژیهای تجدیدپذیر آنطور که باید، اجرایی نشده است.
شرکتهای طراحی و مهندسی، پیمانکار و تامینکننده سامانههای خورشیدی کشور در سال ۹۸ در پنج استان کشور تشکیل شدند تا با همافزایی بتوانند مسائل مرتبط را پیگیری کنند. از همین رو در هر استان نمایندگانی تحت عنوان «کمیته هماهنگی استانی» انتخاب شدند که وظیفه هماهنگی و سامان دادن به فعالیتهای داخل استان ونیز تشکیل کارگروهها را بر عهده گرفتند. برای هماهنگی فعالیتها در سطح کشورنیز شورای سیاستگذاری کشوری تشکیل شد که در این شورا از هر استان خراسان رضوی، اصفهان، کرمان، یزد و اصفهان یک نماینده حضور داشت.
جلسه اول «شورای سیاستگذاری شرکتهای پیمانکار و تامینکننده سامانههای خورشیدی کشور» در فروردین ماه امسال بهصورت غیر حضوری برگزار شد.
سید محمد جواد موسوی، نایب رئیس هیات رئیسه کمیته تجدیدپذیر سندیکای صنعت برق به وظیفه این شورا اشاره کرد و به خبرنگار «دنیای اقتصاد» گفت: شورای سیاستگذاری کشوری وظیفه رصد تحولات مرتبط با انرژیهای تجدیدپذیر و سامانههای خورشیدی و همچنین مذاکره با مسوولان در سطح کشوری از جمله وزارت نیرو و ساتبا را بر عهده دارد.
موسوی به سیاست خرید تضمینی برق بهصورت بلند مدت از سامانههای خورشیدی در کشور اشاره کرد و افزود: استقبال بخشخصوصی از توسعه این سامانهها در کشور موجب میشود حدود ۲۰۰ شرکت پیمانکار سامانههای خورشیدی شکل گرفته و در سراسر کشور مشغول به فعالیت شوند.
این کارشناس صنعت برق گفت: شرکتهای فوق در زمینه طراحی و نصب سامانههای خورشیدی فعالیت میکنند. این سامانهها روی سقف خانهها، سولههای صنعتی، زمینهای کشاورزی بلااستفاده و... نصب میشوند و به دلیل تولید برق پاک به ویژه در پیک برق تابستان از اهمیت بسیار زیادی برخوردارند. علاوه بر آن باتوجه به پراکنده بودن شرکتها در سطح کشور، اشتغال زایی وسیعی در سطح استانها نیز ایجاد میکنند.
نایب رئیس هیات رئیسه کمیته تجدیدپذیر سندیکای صنعت برق اعلام کرد: در جلسه شورای سیاستگذاری، مقرر شد کمیتههای هماهنگی استان ها، ضمن معرفی تشکلهای خود به مدیریت جدید ساتبا، خواستار حمایت بیشتر از توسعه سامانههای خورشیدی در کشور در دوران مدیریت جدید شوند.
عضو هیات مدیره انجمن انرژیهای تجدیدپذیر به مصوبه هیات وزیران درباره الزام ادارات دولتی به تامین ۲۰ درصد از برق مصرفی از انرژیهای تجدیدپذیر اشاره کرد و افزود: متاسفانه این مصوبه آنطور که باید، اجرایی نشده که یکی از دلایل آن عدم ابلاغ دستورالعمل مربوطه از طرف وزارت نیرو به شرکتهای توزیع سراسر کشور است.
وی گفت: این موضوع را در اتاق بازرگانی ایران و با دعوت از نمایندگان توانیر، وزارت نیرو و ساتبا پیگیری کردیم و امیدواریم با ابلاغ این دستورالعمل، شاهد توسعه بازار برای شرکتهای پیمانکار خورشیدی در سراسر کشور باشیم.
در پایان موسوی با اشاره به شرایط سخت حاکم بر شرکتهای پیمانکار خورشیدی از جمله افزایش مجدد نرخ ارز و شیوع گسترده ویروس کرونا در کشور گفت: شرکتهای استانی با تشکیل شورای سیاستگذاری کشوری تصمیم دارند مسوولان کشور را مجاب کنند که شرایط را بیش از گذشته برای توسعه این سامانهها فراهم کنند.