سپهر برزیمهر؛ دبیر سندیکای صنعت برق ایران: روز ملی صنعت برق امسال در بحبوحه بحرانهای متعدد و بیمهای پرشمار فعالان این صنعت برای سال پیشرو، شاید کمرنگتر از همیشه است.
روز ملی صنعتی که امسال علاوه بر کمبود نقدینگی شدید، مطالبات معوق، تحریمها و قراردادهای متوقف، با تعطیلی و هزینههای ناشی از یک بیماری همهگیر هم دست به گریبان شده را شاید نتوان آنقدرها شادباش گفت. اما به هر حال نباید این مساله را فراموش کرد که روز ملی صنعت برق به پاس تلاشها و مجاهدتهای فعالان این عرصه با این عنوان نامگذاری شده است.
اگرچه برای سالهای متمادی روز ملی صنعت برق در سایه نامگذاری دهم اردیبهشت ماه به نام روز ملی خلیج فارس فراموش شد، اما به هر حال دستاوردهای این صنعت در بخشهای دولتی و خصوصی را نه میتوان فراموش کرد و نه میتوان نادیده انگاشت.
سال برای فعالان اقتصادی سخت آغاز شده و به نظر می رسد که این سختیها در طول سال امتداد خواهد یافت. تضعیف دوباره سازندگان، پیمانکاران، مشاوران و تامین کنندگان کالا و خدمات صنعت برق به دلیل خسارات ناشی از شیوع کرونا و همچنین عدم چارهاندیشی برای مشکلات جاری این شرکتها در طول این چند سال، کار را برای آنها بیش از پیش دشوار کرده است.
با وجود همه این سختیها اما روز ملی صنعت برق امسال با یک خبر خوش و امیدوارکننده همراه شد. بالاخره صنعت برق کشور پس از بیش از 15 سال پیگیری، مکاتبه، تعامل و چانهزنی، صاحب فهرستبها شد.
این خبر اگرچه کوتاه اما برای فعالان این صنعت حیاتی و مسرتبخش است. واقعیت این است که مسیری که این صنعت برای ابلاغ فهارس به رسته نیرو پشت سر گذاشته آنقدر پرفراز و نشیب بوده که بازگویی آن در مقال نمیگنجد.
در مورد اینکه چرا ابلاغ فهرستبها برای صنعت زیرساختی برق تا این حد زمانبر بوده، باید گفت که این صنعت در گام اول باید در مورد جنس قراردادها، تجهیزات و مواد اولیه صنعت برق با سازمان برنامه به یک ادبیات مشترک میرسید که این امر خود به سالها تعامل و چانهزنی نیاز داشت.
گام دوم، مشارکت موثر، سازنده و فراگیر با توانیر و شرکتهای تابعه وزارت نیرو برای تدوین این فهرستبها و انجام مذاکرات اثربخش با سازمان برنامه بود. در گام سوم هم میبایست یک عزم جدی و مشارکت فراگیر در بخش خصوصی برای تعیین اولویتها و قیمتدار کردن فهارسبها ایجاد میشد.
در تمام این مسیر سندیکای صنعت برق ایران به نمایندگی از بخش خصوصی تلاش کرد، نقش خود را به درستی ایفا کند. لذا لازم است از اعضای هیات مدیره و دبیران ادوار سندیکا، روسا و دبیران کمیته ها در دورههای مختلف و نیز شش نماینده سندیکا در کارگروههای تدوین فهارسبها تقدیر شود.
بدون شک صنعت برق کشور تلاشها و مساعدتهای آقایان مهندس بهروز سلطانزاده، مهندس محمود فتورهچی، مهندس سید علی قریشی، مهندس علی موقوفه، مهندس بهروزسلیمی، مهندس امیرحسین طاهرزاده و مهندس حسین شریفی را فراموش نکرده و همواره قدردان پیگیریها و مشارکت جدی ایشان در این مهم خواهد بود.
روز ملی صنعت برق امسال در قلب بحرانها یک خبر خوش دارد. خبری که روزنهای رو به امید است و میتواند فعالان این صنعت را به آینده امیدوار کند.
سندیکای صنعت برق ایران این روز ملی را به اعضای خانواده این صنعت استراتژیک و زیرساختی تبریک میگوید.