پیگیری سندیکا برای اصلاح ساختار‌ قراردادهای سه جانبه در صنعت برق

نود و هفتمین جلسه دوره هفتم هیات ‌مدیره سندیکای صنعت برق ایران، شانزدهم شهریور سال جاری با حضور اعضای هیات مدیره و بازرسین سندیکا به صورت برخط برگزار شد.
پیگیری سندیکا برای اصلاح ساختار‌ قراردادهای سه جانبه در صنعت برق
تاریخ : ۱۴۰۰/۰۶/۲۴

در ابتدای جلسه، گزارشی از  اهم اقدامات دبیرخانه طی دو هفته گذشته توسط دبیر سندیکا ارائه شد. در این گزارش به پیگیری‌های انجام شده برای واکسیناسیون کارکنان شرکت‌های عضو سندیکا، ارائه راهبرد‌های پیشنهادی سندیکا برای عبور صنعت برق از شرایط کنونی به وزرای نیرو، صمت و کار، درخواست بازنگری شاخص‌های تعدیل از سازمان برنامه و بودجه و اعلام تعویق زمان برگزاری مجمع عمومی و انتخابات هیات‌مدیره به دلیل اوج گیری مجدد بیماری کرونا به درخواست روسای محترم کمیته‎های سندیکا اشاره شد.

همچنین پیگیری مطالبات اعضا از سازمان بازرسی کل کشور، استعلام مشکلات اعضا درخصوص عملکرد بانک‌ها در اجرای مصوبات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، انجام هماهنگی‌های لازم به منظور حضور فعال سندیکا در سمینار چالش‌ برق در زنجیره فولاد با همکاری انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، جلسه با مجمع تشخیص مصلحت نظام با هدف شناسایی شکاف میان سیاست‌های ابلاغی و اقدامات دستگاه‌های اجرایی و برگزاری نشست مشترک با برخی تشکل‌های همکار در خصوص وزیر نیرو و مدیران ارشد صنعت برق بخش دیگری از گزارش دبیر سندیکا بود. با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای تشکیل شورای هماهنگی تشکل‌های صنعت برق، رئیس و نایب رئیس سندیکا به عنوان نمایندگان سندیکا در این شورا انتخاب شدند. 

با توجه به اینکه بیست و یکمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق در تاریخ هفتم تا دهم آبان ماه سال جاری از سوی ستاد برگزاری آن برنامه ریزی شده است، مقرر شد با در نظر گرفتن شرایط کرونایی کشور و به منظور بررسی میزان مشارکت اعضا در این نمایشگاه، از شرکت‌های عضو در خصوص حضور یا عدم حضورشان و نیز مشارکت سندیکا در این نمایشگاه، نظرسنجی بعمل آید و تصمیم‌گیری در این خصوص پس از کسب و بررسی نظر اعضا انجام انجام شود.

در بخش بعدی جلسه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در حوزه قرارداد‌ها توسط رییس کمیته حقوقی و قرارداد‌های سندیکا ارائه و به این مساله اشاره شد که پیرو جلسه سندیکا با سازمان بازرسی، نماینده این سازمان در شرکت توانیر طی نامه‌ای به معاون هماهنگی توزیع توانیر خواستار اجرایی شدن قرارداد تیپ در بخش توزیع شده و خوشبختانه پیاده‌سازی قرارداد تیپ و استفاده از فهارس بها در دستورکار بخش توزیع توانیر قرار گرفته است. بر این مساله تاکید شد سندیکا باید تلاش کند موضوع قرارداد تیپ و تبیین الگویی مدون برای تهیه شاخص‌های فهارس بهای رسته نیرو را در قالب یک کارگروه مشترک در حوزه معاونت توزیع توانیر پیگیری کرده و به نتیجه برساند. همچنین به این مساله اشاره شد که توانیر به شرکت‌های تابعه خود اعلام کرده در ازای ضبط ضمانت‎نامه، نسبت به تهاتر مبلغ ضمانت‌نامه با مطالبات سازنده یا پیمانکار از شرکت توزیع مورد نظر یا سایر شرکت‌های توزیع اقدام نمایند و در مواردی که فسخ قرارداد، الزام قانونی دارد از آسیب به اعتبار بانکی اعضا خودداری شود. 

در این جلسه مقرر شد با هماهنگی شرکت توانیر یک کارگاه آموزشی با محوریت آیین نامه معاملات شرکت‌های توزیع برای اعضای سندیکا برگزار شود تا از این طریق آشنایی اعضا با جزئیات این آیین نامه، زمینه برای تاثیرگذاری بیشتر مطالبه¬گری حقوقی اعضا از شرکت‌های توزیع فراهم شود. 

در ادامه با توجه به طرح موضوع قرارداد‌های سه جانبه از سوی شرکت توانیر به عنوان راهکاری برای تامین مالی پروژه‌های صنعت برق با همکاری نظام بانکی، با توجه به اینکه در این نوع قرارداد‌ها بخش خصوصی گیرنده وامی است که شرکت‌های توزیع ضامن و توانیر پشتیبان آن محسوب می‌شود و این ساختار می‌تواند برای بخش خصوصی مشکلات جدیدی ایجاد کند، مقرر شد سندیکا پیشنهاد دهد که در این قرارداد‌های سه جانبه شرکت توزیع به عنوان وام گیرنده و توانیر به عنوان ضامن، مسئولیت تامین مالی پروژه را عهده‎دار شوند تا از ایجاد گرفتاری‌های بانکی جدید برای بخش خصوصی جلوگیری به عمل آید. بر این اساس مقرر شد موضوع قرارداد‌های سه جانبه در کمیته مالی ـ بانکی سندیکا نیز بررسی شده و با سایر بانک‌ها نیز در خصوص این نوع قرارداد‌ها مذاکره شود.

در بخش بعدی جلسه گزارشی از پرونده‌ها و پیگیری‎های کمیته حل اختلاف و داوری سندیکا ارائه شد. در خصوص نماینده هیات مدیره در کمیته حل اختلاف و داوری سندیکا، آقای مهندس مسائلی به عنوان راهبر داوری و حل اختلاف  انتخاب شدند. 

در پایان جلسه گزارش‌های مربوط به اثرات تحریم بر کسب و کارهای صنعت برق و ارزیابی ریسک‌های کسب و کار توسط معاون پژوهش و برنامه‌ریزی سندیکا ارائه شد و مورد توجه و تقدیر هیات مدیره قرار گرفت. بر همین اساس مقرر شد اقدامات لازم به منظور انعکاس این گزارش‌ها در رسانه‌ها انجام شود. همچنین مقرر شد سندیکا طی یک گزارش پژوهشی آثار و هزینه‌های خاموشی در صنعت برق و کلان اقتصاد کشور را مورد بررسی قرار دهد و این گزارش نیز به نهاد‌ها و دستگاه‌های اجرایی ذیربط ارائه شود.

** 

*با توجه به شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا جلسه کاملا آنلاین برگزار شده و عکس آرشیوی است.


امتیاز دهید :


ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
captcha
ارسال نظر

فصلنامه ستبران

آرشیو

طراحی سایت از پارسیان مهر

© تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به سندیکای صنعت برق ایران است.