پنجمین جلسه هیات مدیره دوره هشتم سندیکای صنعت برق ایران، بیست و هشتم آذر سال جاری با حضور اعضای هیات مدیره و بازرسان سندیکا به صورت حضوری و برخط برگزار شد.
در ابتدای جلسه گزارش اقدامات سندیکا طی یک هفته اخیر توسط دبیر ارائه شد. در این گزارش به جمع آوری اطلاعات و مستندات اعضا درخصوص قراردادهای مشکل دار حوزه توزیع به منظور ارائه به مقامات در سفرهای استانی مسئولان دولتی، بررسی لایحه بودجه سال 1401 و تهیه پیشنویس پیشنهادات سندیکا، ارسال نقطه نظرات سندیکا درخصوص شاخصهای تعدیل فهرست بهای توزیع به نظام فنی سازمان برنامه، برگزاری جلسات کارگروه منتخب هیات مدیره برای تجدید ساختار کمیتهها، جمع آوری کمک های نقدی و غیرنقدی برای تکمیل ساخت مدرسه در منطقه محروم استان مرکزی، نظرسنجی از اعضا و بررسی خدمات و تعرفه های بیمه ای برای تمدید بیمه تکمیلی اعضا و انتخاب سندیکا از سوی وزارت صمت به عنوان تشکل برتر در حوزه پژوهش و فناوری، اشاره شد.
در ادامه جلسه موضوع ایجاد شعبه جدید سندیکا در استان آذربایجان و اعلام آمادگی تعدادی از شرکت های عضو برای همکاری در راه اندازی دفتر شعبه مورد بررسی قرار گرفت و پیشنهاد شد به جای شعب استانی، شعب منطقهای ایجاد شود. بر همین اساس مقرر شد تعداد اعضای سندیکا در هر یک از استانهای شمال غربی کشور شامل زنجان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل جهت بررسی مرکز استقرار شعبه در اختیار هیات مدیره قرار گیرد. از اینرو مقرر شد موضوع شعب و نمایندگیهای سندیکا در جلسات آتی بررسی شود و آیین نامه شعب جهت بررسی در اختیار اعضای هیات مدیره قرار گیرد. همچنین هماهنگی با اتاق بازرگانی ایران در خصوص رویکردهای اتاق در خصوص شعب و نمایندگیهای تشکلهای ملی در استانها و پیامدهای آن به عنوان یکی از اقدامات فوری در دستور کار دبیرخانه سندیکا قرار گرفت.
در بخش بعدی جلسه خلاصه ای از آیین نامه جدید مرکز داوری و تفاوتهای آن با کمیته داوری و حل اختلاف توسط آقای مهندس حسین زاده ارائه شد. در این گزارش به نقاط ضعف و قوت و همچنین فرصتها و تهدیدهای کمیته حل اختلاف و نیز وضعیت مطلوب برای ایجاد مرکز داوری در سندیکا پرداخته شد. همچنین به لزوم ایجاد سازوکار حل و فصل اختلافات، تدوین آیین نامه مرکز داوری سندیکا، ایجاد آیین داوری با اصلاح دستورالعمل داوری، تدوین سند آیین هیات رسیدگی، تعیین شرط داوری و حل اختلاف، ارزیابی بی طرفانه همسان و حضور داوران متخصص و آشنا به صنعت برق اشاره و مقرر شد که این مرکز ذیل دبیرخانه سندیکا فعال شده و دبیر آن تحت نظر دبیر سندیکا فعالیت کند.
همچنین با کلیات چارت پیش بینی شده برای مرکز داوری موافقت و مقرر شد آیین نامه مرکز داوری تدوین و در جلسات آتی هیات مدیره جهت بررسی و تصویب نهایی ارائه شود. به علاوه مقرر شد تشکیل مرکز داوری در چند مرحله پیگیری شود. در مرحله اول پس از تدوین آیین نامه و ایجاد ساختارهای اولیه، اطلاع رسانیها و معرفی آن از مسیر رسانههای سندیکا انجام شود. در مرحله بعد پس از حل چند پرونده، در یک مجمع فوقالعاده، این مرکز در اساسنامه گنجانده شود و همزمان با طی مراحل تشکیل و تعیین ساختار مرکز داوری، سندیکا مذاکره با توانیر، شرکتهای توزیع و اعضا را جهت پذیرش این مرکز آغاز کرده و طرف تقاضا را هم به شکل موازی تقویت کند.
در این جلسه نیز همچون جلسات قبل بر لزوم برنامه محور بودن کمیتهها تاکید و لزوم ارائه برنامه برای هریک از کمیتهها توسط رؤسای مربوطه اعلام شد.
در بخش بعدی جلسه تحلیلی از لایحه بودجه سال 1401 و پیشنهادات سندیکا در این خصوص توسط معاون پژوهش و برنامه ریزی سندیکا ارائه شد. در این گزارش به ساختار کلی بودجه، منابع بودجه 1401 و تغییرات آن نسبت به بودجه سال گذشته، شرایط انتشار اوراق مالی، روند رشد درآمدهای مالیاتی در بودجه سنواتی و نسبت رشد 66 درصدی آن نسبت به سال گذشته و دو برابر شدن میزان مالیات اشخاص حقوقی، سهم درآمدهای مالیاتی وگمرکی از منابع بودجه سال آینده، نحوه تراز بودجه و تامین کسری بودجه ساختاری و سهم نفت از بودجه اشاره شد.
در این گزارش همچنین بودجه عمومی وزارت نیرو به تفکیک بخشها، عدم رشد قابل توجه این بودجه و صرف بخش قابل توجه آن در بخش آب، روند بودجه طرحهای تملک دارایی سرمایهای بخش برق و پیش بینی 20 هزار میلیارد تومان برای بخش انتقال و توزیع از محل بودجه شرکتی هم بررسی شد. در ادامه پیشنهادات سندیکا در حوزه تبصره 4 با موضوع مشارکت با بخش خصوصی و غیردولتی برای اجرای طرحها، تبصره 5 با موضوع تامین مالی داخلی از محل اوراق اسلامی، حذف تهاتر بدهیها و تسویه مطالبات در تبصره 5 قانون بودجه 1400 در لایحه بودجه 1401، تبصره 6 در خصوص عوارض و مالیات، تبصره 14 با موضوع هدفمندسازی یارانهها و تبصره 15 با موضوع برق و انرژی هستهای به هیات مدیره ارائه شد و مورد بررسی قرار گرفت.
براین اساس مقرر شد پیشنهادات سندیکا درخصوص بودجه 1401 پس از جمع بندی نهایی، برای مخاطبان و ذینفعان کلیدی از جمله مرکز پژوهشهای مجلس و کمیسیونهای مربوطه مجلس شورای اسلامی، روسای اتاقهای تهران و ایران و سایر نهادهای مرتبط ارسال شود. همچنین مقرر شد پس از ارسال پیشنهادات، موضع رسمی سندیکا از مسیر رسانهها و جلسات مشترک با ذینفعان کلیدی پیگیری شود.
با توجه به جمع آوری کمکهای نقدی و غیرنقدی اعضا برای کمک به تکمیل مدرسهای در یکی از مناطق محروم استان مرکزی، مقرر شد از سوی سندیکا نیز مبلغی جهت کمک به ساخت این مدرسه تامین شود. تمدید قرارداد سندیکا با بیمه البرز با توجه به استعلامهای صورت گرفته و رضایت اعضا نیز از دیگر مصوبات این جلسه بود.
یکی دیگر از مصوبات پنجمین جلسه هیات مدیره دوره هشتم، این بود که تا زمان اصلاح ساختار کمیتهها، کمیته توسعه صادرات به عنوان یکی از کمیتههای عمومی تلقی شده و رئیس آن بر اساس اصول تدوین شده برای کمیتههای عمومی، توسط هیات مدیره تعیین شود. همچنین بنا شد کمیته کاهش تلفات از کمیتههای عمومی حذف و در ساختار جدید کمیته ها لحاظ شود.
در بخش پایانی جلسه انتخاب رؤسای کمیتههای عمومی در دستور کار قرار گرفت بر این اساس مهندس مقدم به عنوان رئیس کمیته ارزیابی و تشخیص صلاحیت، دکتر جولا به عنوان رئیس کمیته مالی و بانکی، مهندس حسین زاده به عنوان رئیس کمیته حقوقی و قراردادها، دکتر سعیدی به عنوان رئیس کمیته توسعه صادرات، مهندس بردبار به عنوان رئیس کمیته حمایت از ساخت داخل و دکتر مدنی به عنوان رئیس کمیته دانش بنیان از سوی هیات مدیره انتخاب و قبول سمت نمودند.
تصمیمگیری در خصوص حضور نمایندگان سندیکا در انتخابات مجمع تشکلهای دانش بنیان، نیز به انجام بررسیهای لازم در خصوص تعداد نمایندگان مجاز هر تشکل برای حضور در انتخابات و طرح در جلسه آتی هیات مدیره موکول شد.