در جلسه هیات مدیره مطرح شد؛

ضرورت تشکیل کمیته‌های تخصصی و کارگروه‌های اجرایی بین توانیر و سندیکا

هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران در بیست و ششمین جلسه خود که بیست و سوم مرداد سال جاری با حضور اعضای هیات مدیره و بازرس سندیکا به صورت حضوری و مجازی برگزار شد، میزبان معاون انتقال و تجارت خارجی برق توانیر و مدیر روابط عمومی این شرکت بود.
ضرورت تشکیل کمیته‌های تخصصی و کارگروه‌های اجرایی بین توانیر و سندیکا
تاریخ : ۱۴۰۱/۰۵/۲۶

در ابتدای جلسه گزارشی کوتاه از حضور همکاران معاونت انتقال توانیر در جلسات قبلی هیات مدیره ارائه و تاکید شد که بعد از آن جلسه طرح‌های بار اول در حوزه تولید و خدمات به توانیر ارائه شده و سندیکا پیگیر ارجاع آنها برای اجرایی شدن در قرارگاه دانش بنیان وزارت نیرو است. همچنین تاکید شد که براساس مصوبه آن جلسه سندیکا موضوع تشکیل کارگروه صادرات را هم دنبال می‌کند. 

همچنین با توجه به حضور محمد علی‌اکبری، مدیر روابط عمومی توانیر در جلسه تاکید شد که ارتباط بین روابط عمومی این شرکت و سندیکا باید سازمان یافته‌تر باشد و قالب مشخصی به خود بگیرد، تقویت روابط بین سندیکا و توانیر حل مشکلات اعضای سندیکا و ارتقای صنعت برق کشور موثر خواهد بود.

در ادامه مسعود سعادتی، رئیس کمیسیون طرح و احداث سندیکا در این جلسه به مشکلات مالی فعالان صنعت برق اشاره و تاکید کرد که عدم پایبندی وزارت نیرو به تعهدات مالی خود، شرکت‌ها را گرفتار کرده است. بلوکه شدن منابع مالی یک شرکت همراه با تورم سبب افت ارزش سرمایه بسیاری از فعالان این صنعت شده است که این شرایط بسیار خطرناک است. عدم پایبندی به تعهدات در وهله اول توانمندی شرکت‌ها را از بین برده و برای اجرای پروژه‌ها پیمانکار قدرتمندی پیدا نخواهد شد و جا برای پیمانکاران خارجی باز خواهد شد که این برای صنعت برق خسران بسیاری دارد، از طرف دیگر خود وزارت نیرو هم از این موضوع دچار آسیب خواهد شد و سرمایه چندین ساله‌اش برای توانمندسازی صنعت برق و بخش خصوصی از بین خواهد رفت. 

وی ادامه داد: خواست اصلی صنعت احداث پرداخت مطالبات است، اگر مطالبات پرداخت نشود و تعهدات مالی سر موعد صورت نپذیرد، پروژه‌ها نیز به موقع تحویل نخواهد شد و این به ضرر خود وزارت نیرو و قراردادهای چند صفحه‎ای است که با عددم پایبندی زیر سوال رفته است.  درباره مطالبات و قراردادهای صنعت برق باید جدی‌تر و مسئولانه‌تر عمل کرد. قراردادها همیشه یکجانبه بوده است اما امروز این یکجانبه‌گری فعالان صنعت برق را تحت فشار قرار داده و بخش خصوصی را که سرمایه وزارت نیرو است به وضعیت نامناسبی رسانده است لذا قراردادها  باید اصلاح و متعادل شود.

در بخش بعدی جلسه تاکید شد با توجه به کاهش صادرات خدمات فنی و مهندسی در کشور و وجود متولیان و متقاضیان مختلف برای صادرات، باید دبیرخانه یا کمیته ثابت صادرات با حضور بازیگران صادراتی وزارت نیرو تشکیل شود و در این کمیته از تخصص و تجربه سندیکا بهره گرفته شود. 

در ادامه تاکید شد با توجه به هزینه بالای انجام برخی تست‌ها و آزمایش‌ها،  سندیکا طرح‌های بار اول خود در حوزه تولید و خدمات را تهیه کرده و در حال تلاش برای پیاده‌سازی و اجرای آنهاست. انواع ذخیره‌سازهای انرژی، مودم‌ها و کنتورهای هوشمند، محدودکننده هاي جريان خطا نمونه‌ای از طرح‌های ارائه شده هستند. همچنین تاکید شد که سندیکا به دنبال نشان ملی صادرات است تا با اعطای این نشان کالاهای باکیفیت صادر شود، گواهینامه صادر شده برای این کالاها در مبدا در کشورهای مقصد مورد تایید خواهد بود. همچنین تاکید شد که دستورالعمل بهینه‌سازی پست‌ها اعلام شود.

در ادامه جلسه محمد اله داد، معاون انتقال و تجارت خارجی برق توانیر با توجه به کوچ نخبگان و پیمانکاران صنعت برق تاکید کرد وضعیت صنعت برق در 10 سال آینده با مشکل جدی مواجه خواهد شد چرا که دانشجویان امروز برق توانمندی و انگیزه لازم برای فعالیت در این صنعت را ندارند و این موضوع برای صنعت برق بسیار نگران‌کننده است. 

وی تصریح کرد: ناترازی 10 هزار مگاواتی برق در پیک تابستان امسال با هوشمندی و برنامه‎ریزی درست مدیریت شد اما این موضوع نباید هر سال تکرار شود بلکه باید راهکارهای لازم برای افزایش تولید برق اندیشیده شود. سندیکا به عنوان تشکل تخصصی صنعت باید در مسئله اقتصاد برق و قیمت‌گذاری که ریشه بسیاری از مشکلات این صنعت است، راهکارها و پیشنهادات خود را ارائه دهد و به وزارت نیرو و توانیر کمک کند. کنترل شبکه یکی از مزایای مدیریت مصرف در روزهای گرم سال بود، برای نوسازی و بهسازی این شبکه‌ها باید برنامه‌ریزی کرد. رویکرد کالا یا خدمت بودن برق نیز همچنان جای سوال است و باید مورد بررسی قرار بگیرد.

معاون انتقال و تجارت خارجی برق توانیر به ظرفیت‌های قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق اشاره کرد و گفت: با اجرایی شدن این قانون، دست وزارت نیرو برای پرداخت مطالبات بخش خصوصی باز خواهد شد و با استفاده از ظرفیت این قانون می‎توان بخشی از مطالبات را تسویه کرد. 

در ادامه جلسه در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی و تجدیدپذیرها پیشنهاد شد که جلسات مستمری بین توانیر و سندیکا برگزار شود. همچنین پیشنهاد شد که مسائل صنعت برق با تشکیل کمیته‎ تخصصی و کارگروه اجرایی بین توانیر و سندیکا بدون دیدگاه مطالبه‌گری به صورت ریشه‌ای بررسی و راهکارهای عملیاتی آن ارائه شود.

در ادامه با توجه به اینکه ایجاد اتاق گفتگوی دائمی بین سندیکا و وزارت نیرو یکسال است در دفتر وزیر نیرو معطل مانده، تاکید شد که این سهل‎انگاری‌ فرصت‎سوزی‌ برای صنعت برق است و مانع از ایجاد مفاهمه مشترک بین دولت و بخش خصوصی صنعت برق شده است.

در پایان تاکید شد که سندیکا فقط به دنبال مطالبات خود نیست بلکه در کنار آن همیشه و در همه محافل، برای حل مشکلات صنعت برق راهکارها و راه‌حل‌های عملیاتی پیشنهاد داده و همچنان برای کمک به حل مشکلات این صنعت اعلام آمادگی می‎کند و در صحنه حاضر است. 


امتیاز دهید :


ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
captcha
ارسال نظر

فصلنامه ستبران

آرشیو

طراحی سایت از پارسیان مهر

© تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به سندیکای صنعت برق ایران است.