نخستین نشست از سلسله نشست های تخصصی دوازدهمین نمایشگاه بین المللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری انرژی با عنوان نشست تامین مالی در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد.
به گزارش سندیکای صنعت برق ایران به نقل از ساتبا، نخستین نشست از سلسله نشست های تخصصی دوازدهمین نمایشگاه بینالمللی انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی با عنوان نشست تامین مالی احداث نیروگاههای تجدیدپذیر در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران با حضور مدیرکل بودجه، تسهیل سرمایه گذاری و تجهیز منابع مالی سازمان ساتبا، دکتر نقوی مدیرعامل شرکت بورس انرژی ایران، دکتر کوده ئی مدیرکل دفتر سرمایهگذاری خارجی سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران، دکترخادم المله مدیرعامل شرکت تامین سرمایه امین، دکتر محمدی مدیر پیگیری قراردادها، وصول مطالبات و نظارت بر مصرف صندوق توسعه ملی و دکتر زارع مهرجردی مدیر طرح های ملی صندوق نوآوری و شکوفایی برای بررسی راهکارهای تامین مالی احداث ۴ هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر برگزار شد.
در این نشست دکتر حسینی به بررسی ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید پرداخت و آن را قانونی مترقی برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر دانست. وی از برنده شدن ۱۲ شرکت در مناقصه احداث ۴ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر خبرداد.
حسینی ادامه داد: توزیع استانی این شرکت ها نشان می دهد استان اصفهان بیشترین متقاضی را دارد و بعد سیستان و بلوچستان که اصفهان ۲۶۵ مگاوات اعلام نیاز دارد. وی یزد و کرمان را از دیگر استان های متقاضی احداث نیروگاه تجدیدپذیر برشمرد و گفت: حمایت لازم صورت خواهد گرفت.
در ادامه نقوی مدیرعامل بورس انرژی ایران به راه اندازی بورس انرژی از سال ۹۰ اشاره کرد و گفت: بورس انرژی اکنون بازار فیزیکی برق نیز دارد و الان معاملات بالای ۵ مگاوات در آن انجام می شود. وی افزود: به زودی معاملات بالای ۲ مگاوات هم اضافه خواهد شد.
نقوی ادامه داد: خرده فروشان برق نیز در بازار مشتقه حضور خواهند داشت. وی گفت: ۴۲ نیروگاه بخش خصوصی و ۴۱ نیروگاه دولتی در سامانه معاملات بورس حضور دارند. نقوی از فراهم شدن امکان معامله قراردادهای دوجانبه خبرداد و گفت: زمانی از بورس می توان انتظار تامین مالی داشت که بازار فعالی باشد بنابراین وزارت نیرو باید در باره بازار فعال انرژی های تجدیدپذیر تلاش داشته باشد.
وی از تلاش برای راه اندازی تابلوی معاملات انرژی تجدیدپدیر در بازار بورس خبر داد.
نقوی گفت: شرکت های فعال در بخش انرژی های تجدیدپذیر می توانند با تشکیل یک نیروگاه مجازی در این بازار فعالیت داشته باشند. وی قراردادهای سلف موازی استاندارد را یکی از ابزارهای تامین مالی برای انرژی های تجدیدپذیر دانست و ادامه داد: بحث صندوق پروژه از روش های دیگر تامین مالی برای انرژی های تجدید پذیر است.
مدیرعامل بورس انرژی از تلاش برای طرح جدید صندوق پروژه هیبریدی خبر داد که می تواند برای انرژی های تجدیدپذیر هم مورد استفاده قرارگیرد. نقوی بر ضرورت راه اندازی بازار کربن تاکید کرد و خاطرنشان ساخت: این بازارهم ابزاری می تواند برای تامین مالی تجدیدپذیرها باشد.