دوازدهمین شماره سراسری و صد و سی و سومین شماره متوالی نشریه ستبران منتشر شد.
برق بدون تردید یکی از مهمترین زیرساختهای توسعه است، از این رو برای هر برنامهای که به منظور توسعه بخشی به حوزههای مختلف اقتصادی و صنعتی پیشبینی و تدوین میشود، باید برای توسعه متناسب بخش برق جهت تامین برق پایدار مورد نیاز این حوزهها هم چارهاندیشی کرد.
حال سوال این است که وقتی رشد سالانه اقتصادی کشور برای پنج سال آینده در قالب برنامه هفتم توسعه، ۸ درصد پیش بینی شده، آیا صنعت برق مهیای تامین برق مورد نیاز برای شکلگیری این درصد از رشد است؟ فارغ از میزان تحققپذیری برنامههای توسعه که به طور معمول همواره کمتر از ۴۰ درصد بوده، اما باید پذیرفت همین عدم توجه به زیرساختهای مورد نیاز برای شکلگیری رشد اقتصادی، خود به خوبی موید آن است که برنامهها صرفا برای نوشتن و نه عملیاتی شدن، تدوین میشوند.
این عارضه به شکلی غیرقابل کنترل در سایر حوزهها به ویژه قوانین بالادستی نظیر قانون بودجه توزیع و تکثیر شده و عملا علیرغم دسترسی به متون قانونی موثر به ویژه در صنعت برق، شاهدیم که در اجرا کارنامه موفقی برای هیچ یک از دستگاههای دولتی ثبت نشده است.
این ناترازی گسترده در تولید و مصرف برق که این روزها بین ۱۰ تا ۱۵ هزار مگاوات تخمین زده میشود، حاصل همین بی توجهیهای گسترده به نص صریح قوانین متعددی است که برای حمایت، توسعه بخشی و مانع زدایی از صنعت برق تدوین شده است. افول جدی سرمایهگذاریها و همچنین تضعیف ظرفیتهای موجود، تنها بخشی از پیامدهای چالشهای گستردهای مانند اقتصاد بیمار برق، ناکارآمدهای نظام حقوقی و قراردادی و همچنین عدم اجرای دقیق قوانین موجود است.
دوازدهمین شماره نشریه ستبران علاوه بر بررسی دلایل، آثار و هزینههای ناترازی برق در حوزههای متعدد اقتصادی و صنعتی مروری بر الزامات تحقق شعار سال دارد و دلایل عدم تحقق شعارهای سال طی ادوار گذشته را بررسی و تحلیل کرده است.
مشاهده و دریافت فایل کامل دوازدهمین شماره ستبران