مدیرفروش شرکت الکو پارس گفت: در ماههای نخست سال گذشته که حمایت از شرکتهای دانش بنیان به عنوان رویکرد اصلی سال مد نظر قرار گرفت، بازار اخبار مربوط به تخصیص بودجه به شرکتهای فعال این حوزه داغ بود.
امسال خبری از نظم و ترتیب در جا نمایی غرفههای نمایشگاه صنعت برق نبود. به هر سالن که مراجعه میکردی با انبوهی از شرکتهای فعال در صنعت برق مواجه میشدی که هر کدام در یک رسته فعالیت میکنند. یکی از غرفهها تولیدکننده لامپهای LED بود و دیگری کلیدهای فشار متوسط تولید میکرد. کمی آن طرفتر یکی از تولید کنندگان سیم و کابل غرفه اجاره کرده و در کنارش یک تابلو ساز قرار گرفته بود.
این مساله که کار را برای مراجعه کنندگان به نمایشگاه حسابی سخت کرده بود، همان چالشی است که علیرضا اسدپور، مدیرفروش شرکت الکو پارس هم به آن اشاره کرده و میگوید: ای کاش سندیکای صنعت برق ایران متولی برگزاری نمایشگاه تخصصی برق شود. اینگونه حداقل هر کدام از سالنها به یکی از رستههای فعالان صنعت برق اختصاص داده و دیگر مراجعهکننده برای بازدید از محصول شرکتهای مورد تقاضای خود مجبور نیست از این سالن به آن سالن برود. متاسفانه در نمایشگاهها به دلیل نبود نظم هر یک از شرکتها به دنبال پیدا کردن رابطه برای گرفتن غرفه با متراژ و جای مناسب هستند.
در حمایت از شرکتهای دانش بنیان دچار روزمرگی شدیم
اسدپور در گفتگو با روابط عمومی سندیکا گریزی به نبود حمایتهای لازم از شرکتهای دانش بنیان زد و با بیان اینکه الکوپارس از حدود ۲.۵ سال پیش به عنوان یک شرکت دانش بنیان ثبت شده است، گفت: در ماههای نخست سال گذشته که حمایت از شرکتهای دانش بنیان به عنوان رویکرد اصلی سال مد نظر قرار گرفت، بازار اخبار مربوط به تخصیص بودجه به شرکتهای فعال این حوزه و تصویب مصوبههای متعدد برای تسهیل مسیر فعالیت آنها حسابی داغ بود. اما زمان زیادی طول نکشید که این تب داغ فروکش کرد و دچار روزمرگی و شعارزدگی شد.
او ادامه داد: در حال حاضر تقریبا ماهی یک بار به صندوق شکوفایی و نوآوری مراجعه میکنیم، اما تا حالا موفق نشدهایم از این صندوق حتی یک ریال تسهیلات دریافت کنیم.
این فعال صنعت برق با اشاره به افزایش صادرات محصولات شرکت الکوپارس به کشورهایی همچون عراق، گفت: با توجه به این مساله قصد داشتیم که تولید خود را افزایش دهیم و به همین دلیل زمین کناری کارخانه را بدون هیچ گونه حمایتی خریداری کردیم. اما حالا برای ساخت کارخانه نیاز به وام و تسهیلات داریم و به همین دلیل به صندوق نوآوری و شکوفایی مراجعه کردیم. با این حال متاسفانه پروسه دریافت وام به شدت طولانی و زمان بر بوده و امروز بعد از گذشته ۷ ماه از زمان ارائه درخواست به این صندوق همچنان موفق به دریافت حتی یک ریال وام هم نشدهایم.
دردسر تخصیص ارز برای فعالان صنعت برق
تخصیص ارز از دیگر چالشهایی است که مدیر فروش و خدمات پس از فروش الکوپارس به آن اشاره کرد وگفت: هم اکنون بسیاری از ثبت سفارشها از طرف وزارت صمت به دلیل کمبود یا نبود ارز برگشت میخورد. همین مساله باعث شده که از خرداد ماه، محصولاتی نظیر ترانس ولتاژ تابلویی یا PT فشار متوسط در بازار نایاب شود، چرا که تمامی شرکتهایی که ترانس و ولتاژ تولید میکنند با کمبود جدی مواد اولیه مواجه شده اند.
اسدپور با تاکید بر اینکه بسیاری از شرکتها تابلوهایی ساختهاند که به دلیل نبود مواد اولیه ترانس ولتاژ، قابلیت نصب در محل پروژه را ندارند، ادامه داد: نگرانی مهم ما این است که تا ماههای پایانی سال جاری به دلیل کمبود جدی مواد اولیه و مشکلات ناشی از آن در ساخت و تولید تجهیزات کلیدی این صنعت، عملا امکان بهره برداری هیچ پروژهای فراهم نشود.