کمیته سازندگان کنتور سندیکای صنعت برق ایران در نشست اخیر خود که اوایل دی ماه سال جاری برگزار شد، میزبان مدیرعامل شرکت توسعه زیرساخت (مدیریت ساتب) بود.
کمیته سازندگان کنتور سندیکای صنعت برق ایران در نشست اخیر خود که اوایل دی ماه سال جاری برگزار شد، میزبان مدیرعامل شرکت توسعه زیرساخت (مدیریت ساتب) بود. تامین و تخصیص کنتور و مودم در سامانه از طریق الگوریتم جدید، انتقال مالکیت سامانه برق من به شرکت توانیر، لزوم فروش تجهیزات از طریق سامانه ساتب و نیز ضرورت پشتیبانی از فروش مستقیم شرکتهای سازنده کنتور از اصلیترین محورهای این نشست بود.
در این جلسه ضمن اشاره به اینکه بخش مالی و پرداختها اصلیترین مشکل سامانه ساتب محسوب میشود، خاطرنشان شد که تسهیم و تسویه مبالغ به درستی صورت نمیگیرد و بعضا مغایرتهای ریالی و تجهیزاتی قابل توجهی در سامانه وجود دارد. در همین راستا آقای مهندس هدایتی، مدیرعامل شرکت توسعه زیرساخت با تایید بر عدم امکان تسویه به ازای هر خرید در سامانه، قول مساعد داد که به زودی شفافیت لازم جهت تسویه به موقع خریدها فراهم خواهد شد.
در این جلسه همچنین به مشکلات ناشی از دپوی کنتور در ۳۹ شرکت توزیع و در انبارهای مختلف اشاره و پیشنهاد شد که برای رفع این دپوی کالا پس از بررسی جوانب و پیامدهای مالی، از سازوکار شرکت پست استفاده شود.
نکته دیگری که در نشست مشترک با مدیرعامل شرکت توسعه زیرساخت مطرح شد، لزوم ایجاد سازوکاری عادلانه و متوازن جهت تخصیص کنتور و نیز برخورد یکسان با شرکتهای کنتورسازی بود که در وندورلیست توانیر قرار گرفته و گواهیهای مطابق با استاندارد را دریافت کردهاند.
در همین راستا مدیرعامل شرکت مدیریت زیرساخت با بیان اینکه ماژول جدیدی با هماهنگی توانیر جهت اختصاص سفارشها به شرکتها در دست تهیه است، تصریح کرد: این ماژول سه مرحله مجزا خواهد داشت که در مرحله اول شرکتهای توزیع نیروی برق تعداد کنتور مورد نیاز خود را در هر ماه، بدون مشخص کردن سازنده ثبت میکنند. در مرحله دوم کنتورسازان ظرفیت تامین خود را در سامانه ثبت کرده و در مرحله سوم بر اساس یک الگوریتم مشخص تعداد کنتورهای قابل ارسال به هر شرکت توزیع به کنتورسازان اعلام میشود.
در پایان این جلسه مقرر شد الگوریتم پیشنهادی مدیریت زیرساخت در اختیار کمیته قرار گیرد تا در کوتاهترین زمان ممکن نظرات و پیشنهادات شرکتهای سازنده کنتور در خصوص این الگوریتم جمعآوری شده و پس از نهایی شدن در کمیته به این شرکت اعلام شود. همچنین با تاکید بر اینکه شرکتهای سازنده کنتور با فعالیت سامانههای نظیر ساتب موافق بوده و نهایت همکاری را داشتهاند، قرار بر این گذاشته شد که سندیکا طی نامهای به شرکت توانیر ضمن تاکید بر لزوم ادامه کار سامانه ساتب، خواستار رفع مشکلات جاری این سامانه شود.
شایان ذکر است سندیکای صنعت برق ایران در نامهای به آرش کردی، مدیرعامل وقت شرکت توانیر از فروش مستقیم بین تولیدکنندگان و شرکتهای توزیع حمایت کرده و خواستار رفع مشکلات مالی بین آنها شده است.
فایل نامه سندیکا به توانیر