چهاردهمین شماره سراسری نشریه ستبران که صد و سی و پنجمین شماره مستمر آن نیز محسوب میشود، منتشر شد.
فضای نابسامان کسب و کار، تورم، تحریم، رکود، ناترازی گسترده انرژی و در نهایت کسری بودجه در دولت، بنگاههای اقتصادی را در همه حوزهها در فضایی پرریسک، غیرقابل پیشبینی و ناامن قرار داده که عملا ادامه فعالیت در آن بیش از هر چیز به نوعی شوریدگی و عشق به توسعه نیاز دارد.
این مساله در مورد صنایع زیرساختی که عمدتا با دولت وارد معامله میشوند و یا در ساختارهای بوروکراتیک صنایعی کار میکنند که گرفتار قالبهای قیمتگذاری دستوری است، ابعادی به مراتب گستردهتر هم دارد. چرا که رکود، تابآوری اندک، ریسک بالا و ابهامات غیر قابل پیشبینی در این دست از صنایع نسبت به سایر بخشها بیشتر است.
صنعت برق هم به عنوان یک صنعت استراتژیک زیرساختی از این قاعده مستثنی نیست و نشانه روشن آن بدهی ۱۲۵ هزار میلیارد تومانی وزارت نیرو به فعالان بخش خصوصی و سیستم بانکی است. بدهی کلانی که تاثیرات جبرانناپذیر آن بیش از هر حوزهای، فعالان بخش خصوصی را گرفتار میکند. به همین دلیل است که فصل مشترک همه چالشهای فعالان صنعت برق فارغ از زمینه فعالیت و حوزه متنوع کاریشان، کمبود منابع مالی و انباشت مطالبات آنهاست. البته در کنار آن مشکلات متعدد دیگری هم مطرح است که تحریمها، دشواری در تامین مواد اولیه، تخصیص ارز، کاهش جدی صادرات و ... بخشی از آنها محسوب میشود.
در این شماره نشریه ستبران به موضوع بودجه ۱۴۰۳، ظرفیتها و فرصتهای آن پرداخته شده تا حداقل بخشی از جزئیات این سند بالادستی که قرار است سرنوشت مالی کشور را برای یک سال آینده تعیین کند، واکاوی و تحلیل شود. در این شماره همچنین مروری اجمالی بر مهمترین موانع و چالشهای بخش خصوصی برای ادامه فعالیت در صنعت برق داشتهایم. در واقع این فصل از صد و سی و پنجمین شماره نشریه ستبران، تریبونی برای بیان دغدغهها، مشکلات و راهکارهای بخش خصوصی بوده و آنها بی پرده از اصلیترین گرفتاریهایشان در صنعت برق کشور سخن گفتهاند.
نسخه الکترونیکی ستبران را از لینک زیر دریافت کنید:
http://www.ieis.ir/UserFile/Download/setabran14.pdf