رئیس کمیسیون کسبوکارهای نوین و دانشبنیان اتاق ایران گفت: یکی از مهمترین راههایی که میتواند ما را به محصولات رقابتپذیر برساند این است که بتوانیم شرکتهای کوچک و بزرگ را به هم برسانیم تا نقش دانش در تولید پررنگ شود.
سید محسن میرصدری، رئیس کمیسیون کسبوکارهای نوین و دانشبنیان اتاق ایران و عضو هیات مدیره سندیکا در اختتامیه هشتمین دوره جایزه مدیریت نوآوری و فناوری با بیان اینکه این کمیسیون نقش مهمی در ایجاد صدای واحد در زیستبوم دانشبنیان دارد، ادامه داد: کمیسیون در فرایند پایش محیط کسبوکار به ابرچالش هایی در مسیر فعالیت شرکتهای دانشبنیان رسیده است.
او افزود: مهاجرت نیروهای نخبه، تأمین مالی گرانقیمت برای شرکتهای دانشبنیان، عدم امکان وثیقه گذاری داراییهای نامشهود، ارز چند نرخی، محدود بودن بیمه مسئولیت کاربرد تجهیزات دانشبنیان، رقابت خصولتی ها با شرکتهای دانشبنیان بخش خصوصی، عدم وجود زیرساختهای آزمایشگاهی و صدور گواهینامههای انطباق بینالملل برای بسیاری از محصولات، از جمله این ابرچالش هاست.
میرصدری با بیان اینکه کمیسیون، برای رفع این ابرچالش ها راهکارهایی در چهار دسته قوانین و مقررات و سیاستگذاری، توانمندسازی، شبکهسازی و توسعه بازار و صادرات محصولات دانشبنیان ارائه کرده است، گفت: تلاش میکنیم شرکتهای دانشبنیان بتوانند حداکثر استفاده را از قانون جهش تولید دانشبنیان ببرند. اما نگرانی از این است که برای اجرای این قانون آییننامههایی تدوین شوند که اجرایی نیستند و یا اینکه اجرای بندهایی از این قانون استمرار نداشته باشد.
او ادامه داد: در تلاش برای به همرسانی شرکتهای بزرگ و کوچک با هدف عبور از تولید و اقتصاد سنتی هستیم. یکی از مهمترین راههایی که میتواند ما را به محصولات رقابتپذیر برساند این است که بتوانیم شرکتهای کوچک و بزرگ را به هم برسانیم تا نقش دانش در تولید پررنگ شود.
میرصدری با بیان اینکه اتاق ایران شبکه وسیعی از تشکلها و بازرگانان و تجار در اختیار دارد که باید از آن در مواردی مثل تدوین سند دانشبنیان شدن اقتصاد استفاده کرد، افزود: کمیسیون همچنین با اتاقهای مشترک در زمینه تولید فراسرزمینی جلسات متعددی داشته و به نتایج خوبی رسیده است. همچنین در تلاش هستیم شبکهای از نخبگان خارج از کشور را شکل دهیم.
او گفت: در زمینه توسعه صادرات و افزایش فروش نیز یکی از راهکارها تجمیع تقاضا و تقویت شرکتهای مدیریت صادرات و رفع موانع صادرات از جمله رفع مشکل عدم وجود زیرساختهای آزمایشگاهی است.
میرصدری افزود: اتاق ایران اعلام آمادگی کرده تا هم نقشه راهی برای توسعه زیرساختهای آزمایشگاهی ارائه کند و هم بستری برای صدور گواهینامههای بینالمللی جهانی و منطقهای فراهم کند تا بتوان کالاهای تولیدی و رقابتی را به نقاط مختلف دنیا صادر کرد.