آزادبخت خبر داد

اولویت‌ تخصیص ارز به کالاهای مرتبط با صنعت برق

سرپرست دفتر صنایع برق و الکترونیک وزارت صمت گفت: اولویت دهی در گذشته به صورت دستی و براساس شرایط زمانی و مکانی و با همکاری و هماهنگی با انجمن‌های مرتبط انجام می‌شد. اما حالا فرآیند تخصیص ارز به صورت یکپارچه و سیستمی انجام شده و در عمل دفاتر تخصصی نقشی در خصوص تغییر زمان‌بندی تخصیص ارز ندارند.
اولویت‌ تخصیص ارز به کالاهای مرتبط با صنعت برق
تاریخ : ۱۴۰۳/۰۸/۱۰

پیگیری رفع چالش‌های فعالان صنعت در نمایشگاه برق هم ادامه داشت و سندیکای صنعت برق نشستی با حضور عبدالناصر آزادبخت سرپرست دفتر صنایع برق و الکترونیک وزارت صمت ترتیب داد تا اعضایش به صورت مستقیم به گفتگو با آزادبخت بپردازند و چالش‌های خود را مطرح کنند. این نشست که در سومین روز برگزاری نمایشگاه برگزار شد، با استقبال خوب اعضای سندیکا همراه شد.

چالش‌های اصلی صنعت برق 
صنعت برق چند سالی است که شرایط خوبی را تجربه نمی‌کند. بسیاری از فعالان این صنعت ریشه مشکلات را در اقتصاد این صنعت می‌دانند و برخی دیگر کاهش دخالت‌های دولت در برق را راهکار خروج از بحران موجود می‌دانند. بسیاری بر این باورند که با توجه به کسری حدود ۱۸ هزار مگاواتی اگر چالش‌های این صنعت هر چه سریع‌تر رفع نشود، با یک بحران وحشتناک در سال‌های آینده مواجه خواهیم بود. جلوگیری از واردات غیر ضرور، کوتاه شدن فرآیند تخصیص ارز، اصلاح سیاست‌های پولی و مالی بانک مرکزی و تسهیل فرآیند واردات ماشین آلات چند چالشی است که به گفته فعالان این صنعت دستگاه دولتی و نهادهای مسئول باید هر چه سریع‌تر به فکر حل آن‌ها باشند. 

صدور مجوز واردات کالا بعد از صدور تاییدیه از سوی سندیکا
واردات غیر ضرور محصولات و تجهیزات مثل همیشه یکی از چالش‌های اصلی تولیدکنندگان است که گریبان فعالان صنعت برق را هم گرفته است. این همان نکته‌ای است که طاهری یکی از اعضای سندیکا در نشست با سرپرست دفتر صنایع برق و الکترونیک وزارت صمت بدان اشاره کرده و می‌گوید که وقتی کالایی در داخل کشور با کیفیت و قیمت مناسب تولید می‌شود چرا برخی اصرار به واردات آن دارند ؟! 

او که معتقد است برخی از افراد برای کسب منافع شخصی خود به دنبال توسعه واردات و زمین زدن تولید هستند، در نشست امروز پیشنهاد داد که کمیته ویژه‌ای جهت بررسی دقیق کالاها و تجهیزات وارداتی تشکیل شود تا جلوی واردات اقلام غیر ضرور به کشور گرفته شود. 



البته آزادبخت سرپرست دفتر صنایع برق و الکترونیک وزارت صمت می‌گوید که به صورت جدی مانع ورود کالاهایی که مشابه آن‌ها در داخل کشور تولید می‌شود، بوده طوری که تاکنون ۳۳۰ مناقصه دولتی باطل شده است چرا که توانایی تولید داخل این محصولات وجود داشته و نیازی به واردات نداشتیم. 

او در توضیح گفته‌های خود این نکته را هم گفت که در تایید مناقصه‌ها برای واردات، سندیکا یکی از بازوهای اصلی اجرایی ما بوده و حتما مشاوره‌های لازم در این خصوص با آن‌ انجام می‌شود. در واقع وقتی ما در پاسخ به استعلامی اعلام می‌کنیم که فلان محصول تولید داخلی ندارد، به طور قطع از سندیکای مربوطه به صورت مکتوب تاییدیه را دریافت کردیم و صدور مجوزها صرفا بر اساس نظر کمیته فنی صورت نمی‌گیرد. 

کالاهای مرتبط با برق در اولویت تخصیص ارز قرار می‌گیرند
کند بودن فرآیند تخصیص ارز از دیگر چالش‌های فعالان صنعت برق بود که از سوی امینی یکی دیگر از اعضای سندیکا در نشست صمیمی با آزادبخت مطرح شد. او می‌گوید که برای فرار از صف‌های طولانی و فرآیند نفس‌گیر تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی به تامین تامین ارز از صادرات بودیم با این وجود بازهم واردات اقلام و مواد اولیه مورد نیاز ما به کندی صورت می‌گیرد و در برخی موارد حدود ۳ ماه طول می‌کشد. همین مساله در برخی موارد باعث تعطیلی خطوط تولید ما می‌شود. 

سرپرست دفتر صنایع برق و الکترونیک وزارت صمت در پاسخ به این انتقاد گفت: اولویت دهی در گذشته به صورت دستی و براساس شرایط زمانی و مکانی و با همکاری و هماهنگی با انجمن‌های مرتبط انجام می‌شد. اما حالا فرآیند تخصیص ارز به صورت یکپارچه و سیستمی انجام شده و در عمل دفاتر تخصصی نقشی در خصوص تغییر زمان‌بندی تخصیص ارز ندارند. 

البته او اخبار خوشی را در این خصوص برای فعالان صنعت برق داشت. آنگونه که این مقام مسئول در وزارت صمت می‌گوید برای کاهش زمان تخصیص ارز و حمایت از کالاهای دانش‌بنیان ۲۵ ردیف گروه کالایی مورد نیاز واحدهای تولیدی شناسایی شده و سطح‌های اولویتی جدیدی برای آن‌ها تعریف شده است. به عنوان مثال تابلوهای برق، ژنراتورها وکنتورها هر کدام سطح‌های متفاوتی دارند. در واقع با این کار، کالاهایی که اولویت وارداتی بالاتری دارند زمان کمتری برای دریافت ارز از دست می‌دهند. 

به گفته این مقام مسئول در وزارت صمت، با اجرایی شدن این طرح اولویت‌دهی تخصیص ارز بر اساس نوع گروه‌های کالایی و نوع محصول صورت خواهد گرفت. با این کار برای کسانی که شناسه ملی در حوزه برق دارند، تخصیص ارز در بازه زمانی مناسب‌تر انجام خواهد شد. البته تا زمان اجرایی شدن این طرح تاریخ و زمان ملاک تخصیص ارز خواهد بود.



افزایش مدت زمان رفع تعهدات ارزی به ۱۵ ماه 
یوسف‌پور که نماینده یکی از تولیدکنندگان تابلوهای برق است هم مشکلات موجود در صادرات و سیاست‌های بانک مرکزی در ایفای تعهدات ارزی را مورد توجه قرار داد و خواهان رسیدگی و حل هرچه سریع‌تر آن شد. آزاد بخت در پاسخ به این چالش گفت: اولین گامی که در حوزه رفع تعهدات ارزی برداشته شده، افزایش مدت زمان آن بوده است. 

به گفته او، در گذشته صادرکنندگان باید در مدت ۴ ماه تعهدات ارزی خود را انجام می‌دادند اما بعد از مکاتباتی که با بانک مرکزی انجام شده این زمان به ۱۵ ماه افزایش یافته است.

فرآیند جدید واردات ماشین آلات و تجهیزات چگونه است؟ 
سختی تولیدکنندگان در واردات ماشین آلات از دیگر نکات مطرح شده در این نشست بود. سرپرست دفتر صنایع برق و الکترونیک وزارت صمت در پاسخ به این چالش می‌گوید که برای واردات ماشین آلات و تجهیزات وزارت صمت یک فریندی را بر اساس دستور العمل وزیر پیاده‌سازی کرده است. طوری که استان‌ها درخواست واحدهای تولیدی را در ابتدا تایید کرده و تاییدیه را برای دفاتر تخصصی ابلاغ کنند. بعد از بررسی‌های فنی در دفاتر تخصصی، در صورت لزوم نیاز ماشین آلات واحدهای تولیدی به کمیته عالی ر وزارتخانه ارسال می‌شد. 

به گفته او، تقریبا تمامی ماشین‌آلاتی که نیاز آن‌ها از سوی استان‌ها تایید شده بود، مجوز واردات دریافت کردند. حالا دیگر سهمیه ارزی برای واحدهای متقاضی مشخص شده و تولیدکنندگان می‌توانند ثبت و سفارش خود را انجام داده و در صف دریافت ارز قرار گیرند. امید می‌رود که با ورود این ماشین‌آلات شاهد افزایش بهره‌وری، رشد ظرفیت تولید و رونق اشتغال‌زایی باشیم. 

آزادبخت با بیان اینکه واردات ماشین آلات مستلزم رعایت این فرآیند است، اظهار داشت: اگر دوستان خواهان واردات ماشین‌آلات هستند باید از استان‌های خود این مساله را پیگیری کنند. 


امتیاز دهید :


ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
captcha
ارسال نظر

فصلنامه ستبران

آرشیو

طراحی سایت از پارسیان مهر

© تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به سندیکای صنعت برق ایران است.