باوجود امتیازهای ورود هرچه بیشتر بخش خصوصی به بازار سهام اما نقدها و نیازهایی هم در این باره مطرح شده است. از جمله این نقدها طولانی بودن مدت زمان پذیرش بنگاه هاست.
در آخرین نشست شورای گفت وگو، تفاهم نامه ای برای ایجاد پنجره واحد برای ورود شرکت های بخش خصوصی به بازار سرمایه به امضا رسید. این تفاهم نامه با حضور نمایندگان از اتاق ایران، شرکت بورس تهران، فرابورس ایران و جامعه حسابداران رسمی امضا شده است تا درگاهی برای ارزیابی، اقدام و پایش تامین مالی شخصیت های حقوقی بخش خصوصی از بازار سرمایه ایجاد شود. حسین سلاح ورزی نائب رییس اتاق ایران اعلام کرد طراحی و پیاده سازی این درگاه بر عهده اتاق ایران است.
به این ترتیب بورس ایران که به فرصتی طلایی برای تامین مالی در سال 99 تبدیل شده، علاوه بر دولت به منبع تامین مالی شرکت های خصوصی هم تبدیل می شود. هرچند به طور معمول در کشورهای توسعه یافته تامین مالی بنگاه های بزرگ از بازار سرمایه انجام شده و بنگاه های کوچک به سراغ بانک ها می روند اما در ایران، در سال های گذشته بیشتر بنگاه ها، متوسط، بزرگ و کوچک مشتری شبکه بانکی بوده اند. با رونق بورس در دوسال اخیر و جذب بالای نقدینگی در بازار سهام، فضای کسب وکار ایران در آستانه تغییر رویه گذشته خود قرار گرفته است.
حضور بیشتر بنگاه های بخش خصوصی در بورس می تواند به بهبود ساختار این بخش هم کمک کند. به گفت حسن فروزان فرد، رییس کمیسیون «حمایت قضایی و مبارزه با فساد» اتاق بازرگانی تهران عمده شرکتهای بخشخصوصی درک واقعی و درستی از هویت حقوقی خود ندارند حال آنکه بازار سرمایه میتواند در اصلاح ساختار بخشخصوصی در چارچوب شرکتداری، اثرگذار باشد. فروزان فرد هم چنین با اشاره به کاهش تمایل نسل سوم در کسب وکارهای خانوادگی به بنگاه داری تغییر ساختار بنگاهها از سهامی خاص و مسولیت محدود به سهامی عام را راهکاری برای عبور از این بحران دانست، راهکاری که از مجرای نهاد بورس قابل دستیابی است.
باوجود امتیازهای ورود هرچه بیشتر بخش خصوصی به بازار سهام اما نقدها و نیازهایی هم در این باره مطرح شده است. از جمله این نقدها طولانی بودن مدت زمان پذیرش بنگاه هاست و از جمله نیازهای مبرم شرکت ها، برقراری دوره های آموزشی برای رسیدن به شناختی واقعی از بورس و ظرفیت های آن است.