واریز تسهیلات حمایتی کسب‌وکارها در مقابل کرونا از اواخر خرداد

مدیرکل سیاست‌گذاری و توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌گوید: واریز تسهیلات حمایتی به کسب‌وکارهای آسیب‌دیده از کرونا از دهه سوم خردادماه (۲۲ و ۲۳ خرداد) شروع می‌شود و بازپرداخت این تسهیلات دو ساله است که با سه ماه تنفس، از مهرماه آغاز خواهد شد.
واریز تسهیلات حمایتی کسب‌وکارها در مقابل کرونا از اواخر خرداد
تاریخ : ۱۳۹۹/۰۳/۰۶

ثبت‌نام برای دریافت تسهیلات حمایت از کسب‌وکارهای آسیب‌دیده از کرونا از هفته سوم اردیبهشت‌ماه شروع شد و آن‌گونه که مدیرکل سیاست‌گذاری و توسعه اشتغال وزارت کار می‌گوید واریز این تسهیلات از دهه پایانی خردادماه (۲۲ و ۲۳ خرداد) شروع می‌شود و بازپرداخت آن نیز بعد از سه ماه تنفس آغاز خواهد شد.

بر اساس سازوکار تعیین شده در ابتدا وزارت کار برای ۱۳ رسته متضرر پیامک ارسال می‌کند و سپس کارفرمایان باید اطلاعات خود را در سامانه کارت به نشانی Kara.mcls.gov.ir وارد کنند و بعدازآن اطلاعات به بانک عامل ارسال و پس از بررسی به واریز شروع می‌شود.

مدیرکل سیاست‌گذاری و توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دراین‌باره گفت: این تسهیلات حمایتی کرونا برای ۱۳ رسته شغلی که بیشترین آسیب از شیوع ویروس کرونا را متحمل شده و دارای لیست بیمه در قالب کارفرمایی یا خویش‌فرمایی هستند، در نظر گرفته شده است.

علاءالدین ازوجی در گفت‌وگو با ایرنا افزود: البته در چند روز گذشته کارگروه اقتصادی مقابله با کرونا یک رسته دیگر (کشاورزی) برای دریافت این وام را معرفی کرد و مرغداران و کارگاه‌های فعال در این رشته باید کد کارگاهی داشته باشند.

مدیرکل توسعه و اشتغال وزارت کار گفت: محدودیت زمانی برای ثبت‌نام کارفرمایانی که پیامک دریافت کردند وجود ندارد.

او افزود: بازپرداخت این تسهیلات دو سال است که سه ماه پس از واریز (مهرماه) شروع می‌شود.

ازوجی گفت: مطابق آخرین آمار که (۳۰ اردیبهشت) ۶۰ هزار نفر برای دریافت تسهیلات ثبت‌نام کردند و هر روز بر تعداد آنها افزوده می‌شود.

 او اظهار کرد: در مرحله نخست پرداخت تسهیلات به بیمه‌شدگان پرداخت می‌شود و در مرحله بعد بیمه‌نشدگان از این تسهیلات برخوردار می‌شوند.

بر اساس این گزارش، یک‌میلیون واحد اقتصادی آسیب‌دیده از کرونا که سه میلیون شاغل بیمه شده در آنها مشغول کار بوده‌اند توسط وزارت کار شناسایی شده و مشمول دریافت تسهیلات می‌شوند.

این تسهیلات به واحدها و کارگاه‌هایی اختصاص می‌یابد که نیروهای کار در آنها شاغل و بیمه باشند در واقع مبنای پرداخت، شاغل بودن نیروی کار و تعدیل نشدن فرد و داشتن بیمه‌پردازی تا قبل از شیوع کرونا است.

میزان پرداخت تسهیلات نیز به این شکل است که برای واحدهایی که به اجبار تعطیل شده‌اند مبلغ ۱۶ میلیون تومان وام و برای واحدهای کسب و کاری که فعال بوده و تعطیل نشده‌اند به ازای هر فرد شاغل ۱۲ میلیون تومان تسهیلات پرداخت می‌شود.

چه وثیقه‌هایی لازم است؟

برای دریافت تسهیلات با مبالغ مختلف، وثیقه‌های متفاوتی نیاز است. برای مبالغ تا ۱۲ میلیون تومان فقط ارائه سفته توسط متقاضی کافی است. اما در تسهیلات ۱۲ تا ۴۸ میلیون تومان علاوه بر سفته معرفی یک ضامن ضروری است.

در تسهیلات بین ۴۸ تا ۱۲۰ میلیون تومان علاوه بر سفته تعداد ضامن‌ها به ۲ نفر اضافه می‌شود. برای تسهیلات ۱۲۰ تا ۱۸۰ میلیون تومان علاوه بر ارائه سفته توسط متقاضی معرفی سه ضامن الزامی است.

شرایط دریافت تسهیلات بیش از ۱۸۰ میلیون تومان متفاوت است و باید تضمین‌ها از سوی صندوق ضمانت صادر شود. رقم سفته ارائه شده توسط فرد متقاضی ۱.۵ برابر اصل و سود تسهیلات در نظر گرفته شده است. طبق مصوبه کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع کرونا نرخ سود تسهیلات ۱۲ درصد است.


امتیاز دهید :


ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
captcha
ارسال نظر

فصلنامه ستبران

آرشیو

طراحی سایت از پارسیان مهر

© تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به سندیکای صنعت برق ایران است.