هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران در بیست و هفتمین جلسه خود که سیام مرداد سال جاری با حضور اعضای هیات مدیره و بازرس سندیکا به صورت حضوری و مجازی برگزار شد، میزبان آقای دکتر فرحناکیان، مشاور وزير در امور بينالملل و سرپرست مركز توسعه صادرات و پشتيباني صنايع آب و برق وزارت نیرو و آقای مهندس سلامت معاون امور توسعه صادرات ایشان بود.
در ابتدای این جلسه مقدمهای در خصوص اهمیت صادرات بیان و تاکید شد که صادرات امروز پیشران جدی و بسیار مهمی است و ظرفیتهای بالقوه مغفولی در این حوزه وجود دارد، وزارت نیرو متولی اصلی صادرات و تجارت بینالملل نیست اما به خاطر جایگاه صنعت برق در صدور کالا و خدمات فنی و مهندسی و با توجه به اینکه بسیاری از شرکتهای صنعت برق و اعضای سندیکا در حوزه صادرات فعال هستند، این موضوع باید در وزارت نیرو نیز مورد توجه باشد.
در ادامه جلسه اشاره شد که مسائل مربوط به صادرات اعم از رقابتهای مخرب فرامرزی، ضرورت حمایت از شرکتهای دانشبنیان در مراودات خارجی و اعتلای محصولات ساخت ایران با نگاه دانشبنیانی باید مورد توجه باشد. تاکید شد که رقابتهای مخرب فرامرزی امروز جایگاه ایران و محصولات ساخت ایران را در بعضی کشورها تنزل داده و باعث ضربه خوردن به فعالیتهای صادراتی فعالان اقتصادی شده است.
در این جلسه ضمن انتقاد از عملکرد وزارت نیرو در عدم استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، تاکید شد که وزارت نیرو در امور عملیاتی صادرات، تفکر و اعتقادی به حمایت از بخش خصوصی ندارد. تاکید شد که سندیکا به عنوان نماینده 650 شرکت بخش خصوصی صنعت برق، تجربههای بسیار ارزندهای در امر صادرات دارد و میتواند در پروژههای برون مرزی کنسرسیومها را تشکیل دهد.
در بخش بعدی جلسه با توجه به توانمندی، ظرفیت، تجربه و دانش شرکتهای عضو سندیکا در حوزه صادرات مقرر شد کارگروه مشترک صادرات بین سندیکا و وزارت نیرو تشکیل و مسائل حوزه صادرات در آن بررسی شود.
در جلسه این سوال مطرح شد که جایگاه و سهم بخش خصوصی در پازل صادراتی وزارت نیرو کجاست و چه برنامهای برای این حوزه تعریف شده است؟ دکتر فرحناکیان در پاسخ به این سوال تاکید کرد که شخص وزیر و ایشان به جد اعتقاد دارند که دولت به تنهایی و بدون همکاری بخش خصوصی، قادر به پیشبرد اهداف صادراتی خود نیست. همچنین تاکید شد که بسیاری از مباحث صادراتی مورد بررسی قرار نگرفته و درباره آنها هیچ قانون و مقرراتی هم وجود ندارد لذا لازم است این موضوع و سایر مباحث مورد بررسی قرار بگیرد و مطالعه تطبیقی با سایر کشورها انجام شود و تعریف مشخصی از آنها به دست آید.
در پایان جلسه گزارش عملکرد سندیکای صنعت برق ایران در سال 1400 جهت ارائه در مجمع عمومی 1401 به تصویب رسید.