کارشناس انرژی گفت: طی سالهای گذشته با افزایش فناوری قیمت تولید انرژیهای تجدیدپذیر کاهش محسوسی داشته و بنا به آمارهای موجود هزینه آن طی ۱۰ سال گذشته کاهش ۹۰ درصدی داشته است.
امیر مرادی در گفتوگو با میزان، با اشاره به وضعیت توسعه انرژیهای تجدیدپذیر اظهار کرد: انرژیهای تجدیدپذیر طی سالهای گذشته رشد مناسبی داشته است و این موضوع با دلایلی از قبیل قیمت سوختهای فسیلی و تأثیرات مثبت زیست محیطی استفاده از انرژیهای نو با استقبال بسیاری از کشورها جهان مواجه شده است.
این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: یکی از مهمترین شرایط برای استفاده فراگیر از انرژیهای نو قیمت تمام شده آن است، طی سالهای گذشته با افزایش فناوری قیمت تولید انرژیهای تجدیدپذیر کاهش محسوسی داشته و بنا به آمارهای موجود هزینه آن طی ۱۰ سال گذشته کاهش ۹۰ درصدی داشته است.
وی افزود: استفاده از انرژی خورشیدی به دلیل تابش وسیع نسبت به انرژی بادی از استقبال بیشتری برخودار است، اما برخی از کشورها به دلیل موقعیت جغرافیایی توان استفاده همزمان از این دو انرژی نو را دارد که میتوان به کشور خودمان ایران اشاره کرد.
مرادی عنوان کرد: استفاده از انرژی بادی نیاز به اختلاف فشار هوا و وزش بادهای مستمر در منطقه نیاز دارند این شرایطها در منجیل گیلان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی فراهم است و البته در بخشهای دیگر کشور نیز جریانهای باد مستمر وجود دارد.
۳۰۰ روز آفتابی در کشور میتواند تمام نیازهای برق را تامین کند
این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: علاوه بر ظرفیت توسعه انرژی بادی در کشور، شرایط اقلیمی کشور در استفاده از انرژی خورشیدی با ظرفیت فراوانی مواجه است به گونهای که ۳۰۰ روز آفتابی در کشور میتواند تمام نیازهای برق را تامین کند.
وی افزود: توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور به کندی پیش میرود که بخشی از آن یه دلیل اتکای ساختار انرژی کشور به سوختهای فسیلی است و استقبال کمی را در این بخش مواجه هستیم، بنا بود تا پایان سال ۱۴۰۰ ظرفیت انرژیهای نو به ۵ هزار مگاوات برسد که این رقم در حال حاضر کمتر از ۱۰۰۰ مگاوات است.
مرادی بیان کرد: شرایط برای رقابت میان برق تولید از نیروگاهای حرارتی با تجدیدپذیر برابر نیست و قیمت برق تولید شده از سوختهای فسیلی به علت ارائه عرضه گاز با قیمت غیر واقعی به مراتب ارزانتر از انرژیهای تجدیدپذیر است و این چرخه مانع اصلی برای توسعه انرژیهای نو شده است.
این کارشناس حوزه انرژی بیان کرد: سوختهای فسیلی را نمیتوان به عنوان منبع پایان ناپذیر تلقی کرد، باید برنامه ریزی بلند برای حرکت به سمت انرژیهای نو طراحی کرد تا ضمن کاهش هزینههای تولید انرژی، تاثیرات منفی زیست محیطی ناشی از سوختهای فسیلی را کاهش داد.