«پیگیری مطالبات» مهم‌ترین ماموریت سندیکای صنعت برق

نایب رئیس هیات مدیره سندیکا گفت: نقش اصلی سندیکا به عنوان یک تشکل صنفی باید حمایت از منافع کلیه شرکت‌های عضو در زنجیره صنعت برق باشد. مسلما در پیش گرفتن چنین رویکردی می‌تواند در تعامل اعضا با یکدیگر موثر و مصداق شعار «وحدت در عین کثرت و کثرت در عین وحدت» باشد.
«پیگیری مطالبات» مهم‌ترین ماموریت سندیکای صنعت برق
تاریخ : ۱۴۰۰/۰۹/۰۷

فضای کسب و کار صنعت برق در سال‌های اخیر دچار مشکلات جدی و گسترده‌ای است که تقریبا همه بخش‌های این صنعت را درگیر کرده است. البته هنوز هم کارشناسان و فعالان صنعت برق بر این باورند که اقتصاد بیمار برق و موازنه نابرابر درآمدها و هزینه‌های این صنعت، ریشه‌ای‌ترین عامل بروز بحران‌های اخیر است.

چالش‌های پرتعداد فضای کسب و کار صنعت برق

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری صنایع آب و برق صبا که به تازگی به جمع هیات‌مدیره سندیکای صنعت برق ایران راه یافته، در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد»، ضمن تاکید بر چالش‌های پرتعداد فضای کسب و کار این صنعت، اظهار کرد: من بر این باورم که بخشی از اقدامات لازم برای بهبود فضای کسب و کار باید درسطح حاکمیت و بخشی دیگر نیز در سطح خود بنگاه انجام گیرد. رفع محدودیت‌های دست و پاگیر، رفع انحصار، نظارت بر حُسن اجرای قوانین و استفاده از سیاست‌های تشویقی در بخش‌های مختلف از جمله مالیات و گمرک از جمله مهم‌ترین اقدامات حاکمیت به منظور بهبود فضای کسب و کار به شمار می‌رود. 

جعفر جولا در ادامه به اقداماتی که باید در سطح بنگاه‌ها انجام شود نیز اشاره کرد و گفت: مهم‌ترین اقدام در شرایط کنونی، تلفیق رویکرد فنی و مهندسی با مباحث مالی و اقتصادی در تصمیم‌گیری‌هاست. در سالیان گذشته نگاه غالب در ارکان تصمیم‌گیر بنگاه‌ها، معطوف به اخذ قرارداد و گرفتن پروژه به هر نحو ممکن بوده و توجه به الزامات مالی- اقتصادی به ویژه در محیط کاملا متغیر چند سال اخیر متاسفانه مورد غفلت واقع شده است. 

نایب رئیس سندیکای صنعت برق ایران، عدم تلفیق رویکردهای مهندسی با نگرش‌های تخصصی مالی را یکی از عوامل ایجاد بحران مالی در بسیاری از شرکت‌ها برشمرد و خاطرنشان کرد: این مساله بسیاری از شرکت‌ها را به سمت آشفتگی مالی و چه بسا ورشکستگی سوق داده است. بدیهی است شرکت در مناقصات و اخذ پروژه برای یک بنگاه و مدیران آن زمانی ارزشمند خواهد بود که نهایتا منجر به افزایش ثروت سهامداران شود. بی‌تردید تحقق این مهم، مستلزم داشتن تفکر سیستمی و نهایتا انتظام‌بخشی کارشناسانه به فعالیت‌ها در بخش‌های مختلف فنی و اقتصادی است.

 صنعت برق نیازمند تعامل بیشتر  بین دستگاهی

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری صنایع آب و برق صبا، برقراری یک رابطه تعاملی بین شرکت‌های عضو این تشکل و بازار سرمایه با محوریت تامین مالی ارزان قیمت را از جمله مهم‌ترین اقدامات آتی سندیکا دانست و تصریح کرد: بی‌شک مهم‌ترین کارکرد بازار سرمایه تامین مالی است که اگر این امر در نرخ‌های پایین و جذاب محقق شود، مسلما مزایای فراوانی برای بنگاه فراهم خواهد کرد. اگرچه بازار سرمایه طی ماه‌های اخیر با رکود مواجه بوده است، اما همچنان پتانسیل فراوانی در این حوزه وجود دارد که با تبیین درست کارکردهای آن می‌توان بهره لازم را نصیب اعضای سندیکا کرد.

وی در ادامه افزود: از آنجا که شرکت سرمایه‌گذاری صبا به صورت مشترک با شرکت توانیر و شرکت تولید برق حرارتی، به ترتیب سهامدار شرکت‌های توزیع نیروی برق و اغلب شرکت‌های مدیریت تولید برق است و همچنین با توجه به مسوولیت بنده در شرکت صبا تلاش خواهم کرد با اتکا به همین ظرفیت، نقش‌آفرینی فعال و موثر در حل مشکلات آن دسته از شرکت‌های عضو سندیکا که با شرکت‌های توزیع و مدیریت تولید برق روابط تجاری و کاری دارند را به عنوان یکی از اولویت‌های کاری خود در سندیکای صنعت برق دنبال کنم.

جولا در خصوص سومین اولویت خود عنوان کرد: بدون شک توسعه تمامی صنایع مهم در کشور از جمله نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد و سیمان در گرو توسعه و پایداری صنعت برق است و این موضوع  به خوبی جایگاه حیاتی این صنعت را در توسعه اقتصادی و رفاه اجتماعی نمایان می‌کند. از این رو تلاش برای بازیابی موقعیت صنعت برق به‌عنوان یک صنعت پیشران توسعه نیز یک اولویت جدی برای سندیکای صنعت برق ایران است که لازمه تحقق آن پرداختن به موضوعات مرتبط با اقتصاد ناتراز صنعت برق در بخش‌های مختلف و اقدام در جهت حل آن به هنگام مواجهه با هسته‌های تصمیم‌گیر دولتی و نهادی خواهد بود.

 نقش سندیکا در توسعه صنعت برق

عضو هیات مدیره شرکت مپنا ضمن اشاره به جایگاه سندیکا به‌عنوان یک تشکل صنفی مستقل که به دلیل استقلال مالی، وابستگی خاصی به جناح یا دسته سیاسی ندارد، بیان کرد: نهادهایی با ساختار سندیکا می‌توانند نقشی موثر و تصمیم‌ساز در ارکان حاکمیتی کشور ایفا کنند. تصویب بودجه‌های سنواتی در دستگاه تقنین فرصت بسیار مناسبی را برای مشارکت و اثرگذاری سندیکا فراهم می‌آورد تا با برگزاری جلسات منظم در کمیسیون‌های تخصصی، راهکارهای حل مشکلات صنعت را به صورت علمی و مدون پیش روی نمایندگان ملت قرار دهد.

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری صنایع آب و برق صبا در ادامه خاطرنشان کرد: در حوزه اجرایی نیز معرفی نقاط قوت شرکت‌های خصوصی فعال در بخش‌های مختلف صنعت به مجموعه کارفرمایان دولتی از جمله مواردی است که سندیکا می تواند در تحقق آن نقش اساسی ایفا کند. در مجموع چنین به نظر می‌رسد که یکی از مهم‌ترین ماموریت‌های آتی سندیکا، باید تثبیت و سپس ارتقای جایگاه این تشکل به‌عنوان یک مرجع کارشناسی دست اول، نزد نهادهای حاکمیتی تصمیم‌گیر در حوزه صنعت برق باشد.

جولا با تاکید بر تعدد اعضای این تشکل و تنوع زمینه فعالیت آنها، تصریح کرد: اگرچه بین برخی از این شرکت‌ها در بعضی از حوزه‌ها، تعارض منافعی وجود دارد اما قطعا حفظ اتحاد بین فعالان این صنعت با تعریف اهداف مشترک بین همه بخش‌ها از جمله سازندگان، پیمانکاران و مشاوران و تمرکز استراتژی‌های اصلی سندیکا بر تحقق این اهداف قابل رفع و مدیریت است. به‌عنوان مثال، زمانی که شعار استفاده از ظرفیت‌های داخلی در سطوح مختلف مطرح است، سندیکا باید تمام توان خود را در بهره‌گیری کارفرمایان از تخصص‌های مختلف اعضا به کار بندد و چنانچه یک پیمانکار عضو برای اجرای پروژه امکان تامین تجهیزات مورد نیاز خود از داخل یا خارج ازکشور را داراست، بر استفاده از توان تامین‌‌کننده داخلی تاکید کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد:  نقش اصلی سندیکا به عنوان یک تشکل صنفی باید حمایت از منافع کلیه شرکت‌های عضو در زنجیره صنعت برق باشد. مسلما در پیش گرفتن چنین رویکردی می‌تواند در تعامل اعضا با یکدیگر موثر و مصداق شعار «وحدت در عین کثرت و کثرت در عین وحدت» باشد.


امتیاز دهید :


ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
captcha
ارسال نظر

فصلنامه ستبران

آرشیو

طراحی سایت از پارسیان مهر

© تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به سندیکای صنعت برق ایران است.