عضو سندیکای صنعت برق با انتقاد از عدم اجازه صادرات برق تجدیدپذیرها به بخش خصوصی گفت: نیروگاه های تجدیدپذیر از اولویت دولت خارج شده است.
علی امین، عضو سندیکای صنعت برق در جمع خبرنگاران اظهار داشت: طی سالهای گذشته، هزینه قابل توجهی بابت مطالعه و امکانسنجی انرژی های تجدیدپذیر انجام دادهایم اما بزرگترین مانع ما در زمینه احداث و توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر این است که بانکها حمایت نمیکنند و نیروگاهها از اولویت دولت و بانکها خارج شدهاند و این یک مانع بزرگ است.
وی افزود: وقتی با طرح یک نیروگاه تجدیدپذیر به بانک مراجعه می کنیم، حاضر به رویت طرح و اعطای تسهیلات نیستند و وقتی دلیل آن را جویا می شویم می گویند که نیروگاههای تجدیدپذیر از اولویت دولت خارج شده است.
عضو سندیکای صنعت برق تصریح کرد: همچنین قیمت خرید تضمینی برق برای تجدیدپذیرها با نوسانات دلار و افزایش تورم، اکنون بسیار پایین است و این قیمت پایین، چالشی برای ادامه توسعه در این بخش است.
وی ادامه داد: سازمان ساتبا با درک این شرایط، پیشنهادی را برای افزایش 100 تا 120 درصدی قیمت خرید تضمینی برق ارائه کرده که اکر این پیشنهاد از سوی دولت و مجلس مورد توافق و تصویب قرار بگیرد، می تواند ضامن توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر در سال آینده باشد.
امین خاطرنشان کرد: در حال حاضر برای احداث یک نیروگاه 10 مگاواتی خورشیدی 5.5 میلیون دلار معادل 120 میلیارد تومان باید هزینه شود که اگر با نرخ فعلی فروش برق محاسبه شود، پروژه از توجیه اقتصادی خود خارج میشود.
عضو سندیکای صنعت برق با بیان اینکه ما برای صادرات برق رقیبی به نام دولت داریم، اظهار داشت: هر چند قانون اجازه داده که بتوانیم برق را صادر کنیم اما به دلیل رقابتی که بین دولت و بخش خصوصی وجود دارد تاکنون این امکان میسر نشده است.
وی افزود: اگر به ما اجازه داده شود که نسبت به صادرات برق تجدیدپذیرها اقدام کنیم، هزینه ترانسفر را به وزارت نیرو پرداخت میکنیم ضمن اینکه با لحاظ جابهجایی پول و تحریمها دست ما بازتر است و همچنین زمینه تهاتر با دیگر کشورهای هدف نیز به وجود خواهد آمد.
منبع: خبرگزاری تسنیم