تشکیل کمیته مشترک سندیکا و فراکسیون اقتصاد انرژی مجلس

سی و یکیمن جلسه هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران، بیست و چهارم مهر سال جاری با حضور فریدون عباسی رئیس فراکسیون اقتصاد انرژی مجلس شورای اسلامی و همراهان وی برگزار شد. در این جلسه تاکید شد که سندیکا به عنوان نماینده بخش خصوصی می‌تواند این فراکسیون را برای برداشتن قدم‌های مثبت در مسیر اصلاح اقتصاد انرژی همراهی کند.
تشکیل کمیته مشترک سندیکا و فراکسیون اقتصاد انرژی مجلس
تاریخ : ۱۴۰۱/۰۸/۰۸
در ادامه جلسه معاون پژوهش و برنامه‌ریزی سندیکا گزارشی با عنوان اصلاح سیاست‌های راهبردی صنعت برق و انرژی و قوانین مورد نیاز ارائه کرد. در این گزارش تصریح شد که در 10 سال گذشته به علت رشد مصرف برق، در ایام پیک با کمبود برق مواجه بوده‌ایم و سرمایه‌گذاری در صنعت برق روند نزولی داشته به گونه ای که این رقم از یک و نیم میلیارد دلار در سال 96، به 600 میلیون دلار در سال 98 رسیده است. ریشه مشکلات صنعت برق مکانیزم قیمت‌گذاری و نحوه عرضه برق است که با توجه به عدم توازن، منجر به کسری بودجه، افزایش بدهی‌ها و کاهش سرمایه‌گذاری در وزارت نیرو شده است.

سندیکا در این گزارش اصلاح نظام مالی برق در جهت توسعه صنعت، اصلاح نظام حکمرانی صنعت برق، اصلاح رژیم حقوقی و مقررات حاکم بر صنعت برق، رفع موانع و توسعه صادرات صنعت برق، توسعه بهینه‌سازی و تجدیدپذیرها با اتکا به ظرفیت‌های دانش بنیان را به عنوان راهکارها و سیاست‌های پیشنهادی مطرح کرد. همچنین پیشنهاداتی برای بودجه 1402 در خصوص تسویه مطالبات بخش خصوصی، قیمت‌گذاری و عرضه برق، تامین مالی و سرمایه‌گذاری، صرفه‌جویی انرژی و تجدیدپذیرها ارائه شد. تاکید شد که عمده پیشنهادات سندیکا تقنینی است لذا از فراکسیون اقتصاد انرژی مجلس انتظار می‌رود این پیشنهادات را با حضور کارشناسان سندیکا بررسی کند. 

در بخش بعدی جلسه تاکید شد که ریشه اصلی مشکلات صنعت برق، اقتصاد ناتراز صنعت برق است که این اقتصاد دستوری و تکلیفی بر سرمایه‎گذاری در صنعت برق اثر سوء داشته و منجر به کاهش سرمایه‌گذاری شده است، از طرف دیگر هم بدهی وزارت نیرو به بخش خصوصی و بنگاه‌های اقتصادی روند صعودی داشته به طوری که امروز شرکت‌های عضو سندیکا بالغ بر 60 هزار میلیارد تومان از وزارت نیرو طلب دارند و هیچ فرایند مشخصی برای تادیه مطالبات آنها تعریف نشده است. 

 تاکید شد که یکی از درخواست‌های سندیکا اجرای ماده 23 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار است. این قانون دولت را مکلف به تیپ‌سازی قراردادها کرده است، در حالی که تنوع ساختاری در نظام حاکمیتی صنعت برق باعث شده شرکت‌های توزیع برق زیر بار اجرای قانون تیپ‌سازی قراردادها نروند و مشکلاتی را بر فعالان صنعت برق تحمیل کنند.

در ادامه دکتر فریدون عباسی به تلاش‌هایی که مجلس یازدهم از آغاز کار این دوره در زمینه صنعت برق داشته، اشاره کرد و گفت: مجلس با در دستور کار قرار دادن طرح مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق در راستای حل مشکلات این صنعت تلاش کرده است. وی همچنین تاکید کرد با توجه به نزدیک شدن به زمان تقدیم لایحه بودجه 1402 از طرف دولت به مجلس، سندیکا هر چه زودتر پیشنهادات خود را به مجلس ارائه دهد.

وی تاکید کرد که صنعت برق نیاز به فرماندهی واحد دارد، فرماندهی که متولی اصلی صنعت برق باشد. نگاه ما به موضوعات صنعت برق باید بلندمدت و بدون رویکرد سیاسی باشد. عباسی همچنین بر لزوم ایجاد فضای گفتگوی بین دولت، مجلس و بخش خصوصی با محوریت اقتصاد برق تاکید کرد لذا مقرر شد جلسات سندیکا و فراکسیون در قالب کمیته مشترک و با رهبری آقای دکتر اطاعتی مشاور رئیس فراکسیون مذکور به صورت مستمر ادامه پیدا کند.

به این مساله اشاره شد که با توجه به اهمیت نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق در عرصه صنعت برق و اولین دوره حضور هیات مدیره هشتم در این نمایشگاه، مشارکت سندیکا در نمایشگاه مذکور از نظر محتوایی و کیفی باید در سطح بالایی باشد، لذا همه دست‌اندرکاران باید تمام تلاش خود را برای برگزاری باکیفیت و نقش آفرینی موثر سندیکا به کار گیرند. برای هر 4 روز نمایشگاه باید برنامه‌ریزی دقیق صورت بگیرد. 

در این جلسه آقای غلامی نماینده کمیته اتوماسیون گزارشی از وضعیت برنامه‎ریزی برای اجرای پروژه تدوین مشخصات فنی و روش اجرایی جامع سیستم‌های اتوماسیون پست‌های فشار قوی که بین سندیکا و پژوهشگاه نیرو امضا شده بود، ارائه کرد و برای راهبرد این پروژه نیز هیات مدیره مصوباتی داشت.


امتیاز دهید :


ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
captcha
ارسال نظر

فصلنامه ستبران

آرشیو

طراحی سایت از پارسیان مهر

© تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به سندیکای صنعت برق ایران است.