نتایج و دستاوردهای طرح مطالعاتی "نقشه راه و برنامه راهبردی توسعه صادرات تجهیزات و خدمات مهندسی در صنعت برق و انرژی" که به همت سندیکای صنعت برق ایران تهیه شده است، صبح امروز در نشستی در اتاق تهران ارائه شد.
نتایج و دستاوردهای طرح مطالعاتی "نقشه راه و برنامه راهبردی توسعه صادرات تجهیزات و خدمات مهندسی در صنعت برق و انرژی" که به همت سندیکای صنعت برق ایران تهیه شده است، صبح امروز در نشستی در اتاق تهران ارائه شد.
در این جلسه رئیس، نایب رئیس و دبیر سندیکای صنعت برق، رئیس کمیسیون انرژی اتاق تهران، نایب رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران، رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران، معاون بررسیهای اقتصادی اتاق تهران، مدیرکل دفتر توسعه صادرات وزارت نیرو، مدیر صدور بیمههای میان مدت و بلندمدت صندوق ضمانت صادرات ایران و نمایندگان چند تشکل دیگر حضور داشتند و گزارش سندیکا توسط معاونت پژوهشی سندیکا ارائه شد.
دکتر اسدی تحلیل وضع موجود صادرات تجهیزات و خدمات مهندسی در صنعت برق و انرژی، طراحی سازوکارهای حمایت از صادرکنندگان تجهیزات و خدمات مهندسی صنعت برق و انرژی و برآورد سناریوهای احتمالی از ظرفیت بازار در آینده و تدوین نقشه راه توسعه صادرات صنعت برق و انرژی را اهدف انجام این طرح مطالعاتی عنوان کرد.
در ادامه روند جهانی صادرات کالاو تجهیزات برق و الکترونیک در سال 2018 به تفکیک کشورها و وضعیت بازارهای هدف صادرات صنعت برق ایران از جمله افغانستان، عراق، پاکستان و سوریه مطرح و تجارب هند و کره جنوبی به عنوان کشورهای منتخب صادرکننده توسط خانم علیآبادی از کارشناسان پروژه ارائه شد.
سپس طراحی نظامها و مکانیزمهای توسعه صادرات کالا و خدمات مهندسی صنعت برق توسط معاون پژوهشی سندیکا ارائه شد. در این بخش تمرکز بر ارتقای تقاضا بود که خود شامل سه بخش راهکارهای کاهش و پوشش ریسک خریداران، تقویت نقش کارگزاران و نظام پویای شناسایی و انتشار اطلاعات بازارهای بینالمللی است.
دکتر اسدی راهکارهای تقویتکننده شرکتهای صادراتی واجد شرایط، راهکارهای ارتقای ظرفیت شرکتهای واجد شرایط فاقد سابقه صادراتی، همکاری بین بنگاههای ایرانی جهت حضور در بازارهای بینالمللی، همکاری بین بنگاههای ایرانی و خارجی جهت حضور در زنجیره تامین جهانی و تدوین سازوکارهای پوشش ریسکهای سیاسی و تجاری خریداران را به عنوان راهکارهای افزایش رقابتپذیری شرکتهای صادراتی (افزایش قدرت عرضه) مطرح کرد.
در ادامه حاضران در جلسه نظرات و پیشنهادات خود را درباره طرح مطالعاتی سندیکا مطرح کردند. فریال مستوفی، رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران ضمن تقدیر از کار ارزشمند پژوهشی سندیکا درباره صادرات در حوزه صنعت برق، اظهار کرد: این گزارش نکات مثبت زیادی داشت و میتواند با تخصصی گرایی در همه صنایع مورد استفاده قرار بگیرد. البته در ارائه تمامی راهکارها به سازمانها باید به این نکته نیز توجه داشت که این راهکارها چگونه باید اجرایی شوند.
در ادامه دکتر پدیدار، رئیس کمیسیون انرژی اتاق تهران نیز از اقدام و طرح مطالعاتی سندیکا تشکر کرد و گفت: سندیکای صنعت برق ایران یکی از قوی ترین تشکل های کشور و مسلط به دانش روز است. کار انجام شده در حوزه صادرات صنعت برق نیز پژوهشی حرفهای و ارزشمند است. در این طرح مطالعاتی شاخصها و نکات کلیدی مطرح شده که با اجرای آنها میتوان از تکرار عارضههایی که در صنعت و اقتصاد کشور روی داده است، جلوگیری کرد.
وی با اشاره به ضرورت شکل گیری موسسات داخلی و خارجی برای کمک به حوزه صادرات اظهار کرد: ما در اتاق بازرگانی تهران و کمیسیون انرژی این آمادگی را داریم تا به سندیکا در بازتعریف موارد مطرح شده در این طرح کمک کنیم تا بتوانیم برای مشکلات موجود راهکاری ارائه دهیم.
در ادامه جلسه مهندس کلاهی نیز از طرح پژوهشی سندیکا تشکر و تصریح کرد: متاسفانه ساختار اقتصادی کشور به گونهای است که فقط خام فروشی را تشویق میکند و ضعف رقابتپذیری در اقتصاد ایران، بیشترین ضربه را به صنایع ساخت محور میزند که برای این مسئله باید فکری جدی کرد.
همچنین مهندس صبور مدیرکل مرکز توسعه صادرات وزارت نیرو اقدام سندیکا را ارزشمند دانست و تصریح کرد: بهتر است در این طرح مباحث مربوط به قیمت رقابتی نیز قید شود و وزارت نیرو نیز آمادگی دارد تا آمار دقیق صادرات را در اختیار سندیکا قرار دهد تا در تکمیل این طرح موثر واقع شود.
در ادامه مهندس باقری، نایب رئیس هیات مدیره سندیکا به ضرورت تغییر پارادایمهای صادرات غیرنفتی اشاره کرد و گفت: ما باید از خام فروشی گذر کرده و به سمت صادرات صنایعی حرکت کنیم که ارزش افزوده بالایی داشته و بتوانند خلق ثروت کنند.متاسفانه عدم تمرکز و تعدد جایگاه تصمیمگیری در حوزه صادرات از بحرانهای موجود است. در دنیا صادرات شاخص توسعه و عرصه رقابت دولت با دولتهاست. علیرغم اینکه صادرات در دنیا روند صعودی دارد، در ایران روند نزولی داشته است.
در پایان یوسفینژاد؛ مدیر صدور بیمههای میانمدت و بلندمدت صندوق ضمانت صادرات ایران نیز از اقدامات سندیکا سپاسگزاری کرده و برای برگزاری جلسه و کمک به سندیکا در تکمیل این نقشه راه اعلام آمادگی کرد.