راهکارهای اجرایی برای برون‌رفت قراردادهای صنعت برق از بحران

سندیکای صنعت برق ایران طی نامه‌ای از معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی درخواست کرده است مهلت تعیین‌شده برای همکاری کارفرمایان با سازندگان و پیمانکاران حداقل تا ابلاغ بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های جبرانی و همچنین تبیین راهکارهای اجرایی کارآمد برای تعیین تکلیف قراردادها تمدید شود.
راهکارهای اجرایی برای برون‌رفت قراردادهای صنعت برق از بحران
تاریخ : ۱۳۹۹/۱۰/۱۷

در ابتدای این نامه آمده است که علیرغم اینکه انتظار می‌رفت در مهلت سه‌ماه تعیین‌شده از سوی مدیرعامل شرکت توانیر مبنی بر همکاری شرکت تابعه و زیرمجموعه با تولیدکنندگان و پیمانکاران صنعت برق، راهکارهای جبرانی نوسانات نرخ ارز و شرایط اقتصادی کشور ابلاغ شود و از سوی دیگر با تعیین‌تکلیف قراردادها بخشی از مشکلات بخش‌خصوصی در شرایط بسیارسخت اقتصادی کشور مرتفع شود، تاکنون هیچیک از موارد فوق محقق نشده است. از اینرو ضمن اعلام مجدد انتظار سازندگان و پیمانکاران برای تمدید دوره تنفس (حداقل تا ابلاغ بخشنامه جبرانی ارز)، سندیکا پیشنهادات را بمنظور رفع مشکلات قراردادهای صنعت برق به تفکیک قراردادهای حوزه توزیع و انتقال به شرح ذیل ارائه کرده است. 

الف- 1 قراردادهای جاری شرکت‌های توزیع نیروی برق:
طی جلسات کارشناسی برگزار شده با نمایندگان معاونت هماهنگی توزیع شرکت توانیر، حدود 300 قرارداد در این بخش با مشکل مواجه بوده و به نظر می‌رسد با راهکارهای ذیل قابل مدیریت و راهبری باشند:
غربالگری یا اولویت‌بندی مالی قراردادها برای شناسایی قراردادهای اولویت‌دار 
خاتمه قراردادهای خارج از اولویت با توجه به محدودیت‌های نقدینگی و میزان تحقق آن
اعمال کاهش 25درصدی قراردادها
ابلاغ استفاده موقت از بخشنامه تعدیل آحاد بهای سازمان برنامه و بودجه به شماره 173073/101 مورخ 15/9/1382مشابه قراردادهای خرید معین. (بدیهی است که در صورت ابلاغ دستورالعمل‌های جبرانی سازمان برنامه، قطعی‎سازی صورتحساب‌ها اعمال خواهد گردید.)
ابلاغ بخشنامه 330220/99 مورخ 26/6/1399 سازمان برنامه و بودجه به تمامی شرکت‌های توزیع نیروی برق 

الف- 2 - قراردادهای آتی شرکت‌های توزیع نیروی برق :
بمنظور کاهش دعاوی و مشکلات قراردادها و به موجب ماده 23 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، استفاده از قرارداد تیپ مورد وثوق بخش خصوصی برای تمامی شرکت‌های توزیع نیروی برق کشور الزامی گردد. 
طبق ابلاغ رسمی شرکت توانیر، استفاده از فهارس بهای توزیع به شماره‌های 260459/98 مورخ 15/5/1398 وهمچنین 204705/99 مورخ 28/4/1399 الزامی گردد. (بی‌شک این مهم وضعیت مبهم بخش خصوصی با شرکت‌های توزیع را تاحدودی شفاف می‎نماید.)
نامه‌ای مشابه نامه شماره 3648/11مورخ28/8/1399شرکت توانیر به شرکت‌های برق منطقه ای با موضوع مجوز تامین اعتبار و برگزاری مناقصات جدید، برای شرکت‌های توزیع نیز الزام و ابلاغ گردد.

ب-1 - قراردادهای جاری شرکت‌های برق منطقه‌ای:
طی جلسات کارشناسی برگزار شده با نمایندگان محترم معاونت مالی و پشتیبانی و دفتر بررسی‌های فنی بازرگانی شرکت توانیر، حدود100 قرارداد مورد بازبینی قرار گرفته و با راهکارهای ذیل قابل مدیریت و راهبری می‌باشند:
اعمال غربالگری مالی قراردادها و تامین نقدینگی مورد نیاز جهت مدیریت و تعیین تکلیف آنها 
ابلاغ اختیارات درخواستی شرکت توانیر طی نامه شماره 5253/11مورخ 23/9/1398 
پیگیری اصلاح تبصره 80 بودجه در راستای افزایش اختیارات وزارت‌ نیرو در اعمال تجدید نظر در نرخ پیمان‌ها
پیگیری ابلاغ دستورالعمل‌جبرانی نرخ‌ارز نسل سوم برای قراردادهای سال‌های 1397 تا 1399 از سازمان برنامه

ب-2 - قراردادهای آتی شرکت‌های برق منطقه‌ای:
بمنظور کاهش دعاوی و مشکلات قراردادها و به موجب ماده 23 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، استفاده از قرارداد تیپ مورد وثوق بخش خصوصی برای تمامی شرکت‌های برق منطقه‌ای کشور الزامی گردد. 
طبق ابلاغ رسمی شرکت توانیر استفاده از فهارس بها برای تمامی شرکت‌های برق منطقه‌ای الزامی گردد.
طبق ابلاغ شرکت توانیر بر لزوم تامین مالی برای هرمناقصه باستناد مواد ۹ و ۱۰ قانون مناقصات تاکید گردد. 


امتیاز دهید :


ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
captcha
ارسال نظر

فصلنامه ستبران

آرشیو

طراحی سایت از پارسیان مهر

© تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به سندیکای صنعت برق ایران است.