در مصاحبهای با مهندس علی موقوفه، یکی از مدیران شرکت سیم و کابل ابهر و نماینده سندیکا در کارگروه بررسی فهارس بها، روند و اقدامات انجام شده در مسیر ابلاغ فهارس بها را جویا شدهایم.
فهارس بهای رسته نیرو پس از سالها پیگیری مداوم و مستمر سندیکای صنعت برق ایران از سوی رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ شد. با ابلاغ فهرست بهای خطوط زمینی انتقال و فوق توزیع نیروی برق، خطوط هوایی انتقال و فوق توزیع نیروی برق و پستهای انتقال و فوق توزیع نیروی برق بخش قابل توجهی از نیاز شرکتهای عضو سندیکا اعم از پیمانکاران و مشاوران در حوزه پست و انتقال تحت پوشش قرار میگیرد. در مصاحبهای با مهندس علی موقوفه، یکی از مدیران شرکت سیم و کابل ابهر و نماینده سندیکا در کارگروه بررسی فهارس بها، روند و اقدامات انجام شده در مسیر ابلاغ فهارس بها را جویا شدهایم.
وی درباره ضرورت و نیاز به ابلاغ فهرست بهای جدید اظهار کرد: حجم بالای فهرست، عدم درج برخی تجهیزات در لیست و منسوخ شدن برخی از تجهیزات از اشکالات فهرست بهایی بود که قبلا مورد استفاده قرار میگرفت. در جلسات مختلف این موارد مطرح و دغدغه شرکتها و پیمانکاران در این زمینه عنوان میشد اما گوش شنوایی نبود.
مهندس موقوفه ادامه داد: از آغاز بررسی فهرست بها، جلسات به طور مکرر در سازمان برنامه و بودجه برگزار میشد و مواردی که نیاز به بررسی و بازنگری داشت، مطرح میشد. در این جلسات مشکلات پذیرفته شده بود اما چون تیمی کارشناس برای انجام کار وجود نداشت، بلاتکلیف و بینتیجه رها شده بود. از اردیبهشت سال گذشته و با تشکیل کارگروهی با مشارکت و همکاری همه جانبه سندیکای صنعت برق، شرکت توانیر، برخی از شرکتهای برقهای منطقهای و کارشناسان سازمان برنامه این موضوع به صورت جدی و مستمر پیگیری شد.
نماینده سندیکا در کارگروه بررسی فهارس بها با بیان اینکه جدیت توانیر در برگزاری جلسات و انتخاب مهندس دقت به عنوان لیدر و کارشناس فنی این موضوع قابل تقدیر است، افزود: خوشبختانه با تشکیل کارگروه و ترکیب هوشمند و حرفهای آن، جلسات هر دو هفته یکبار از صبح تا عصر در محل توانیر به صورت منسجم برگزار و تک تک موارد با اجماع اعضا به تصویب میرسید. همچنین همراهی مهندس دقت با تیم، تجربه اعضای کارگروه و تخصص آنها در بررسی موضوع فهرست بها در پیشبرد موضوع اهمیت خاصی داشت.
وی تصریح کرد: فهارس بهایی که از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور در حوزه خطوط زمینی انتقال و فوق توزیع نیروی برق، خطوط هوایی انتقال و فوق توزیع نیروی برق و پستهای انتقال و فوق توزیع نیروی برق ابلاغ شده است، قابلیت اجرایی بالایی دارد و به نوعی فراگیرتر است چرا که در این فهرست لیست تجهیزات به روزتر ، محدودتر و قابل قیمت دادن شده است و این بسیاری از دغدغههای مشاوران و پیمانکاران را رفع میکند.
مهندس موقوفه ضمن تقدیر از جدیت سندیکای صنعت برق ایران در پیگیری این موضوع خاطرنشان کرد: سندیکا به عنوان یکی از پایههای کارگروه بررسی فهارس بها، با انتخاب نمایندگان متخصص و کارشناسان این حوزه در روند بررسی، تدوین و نهایتا ابلاغ آن، نقش بسیار خوبی ایفا کرد. این جدیت و پیگیری مشکلاتی را که شرکتهای عضو سندیکا با آن درگیر بودند، تا حدودی حل و فصل خواهد کرد.