شصت و نهمین جلسه دوره هفتم هیات مدیره سندیکا، با حضور تمامی اعضای هیات مدیره و بازرسین به صورت مجازی برگزار شد.
شصت و نهمین جلسه دوره هفتم هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران بیست و چهارم فروردین سال جاری با حضور تمامی اعضای هیات مدیره و بازرسین به صورت مجازی برگزار شد.
در ابتدای جلسه گزارشی از اقدامات اخیر سندیکا توسط دبیر سندیکا ارائه شد. در این گزارش به پیگیریهای صورت گرفته به منظور پرداخت مطالبات شرکتهای عضو، هماهنگیهای انجام شده با شرکت توانیر برای تخصیص منابع ریالی به شرکتهای توزیع و برق منطقهای و پرداخت بخشی از مطالبات اعضا در اسفند 98 و فروردین 99 اشاره شد. درباره مطالبات به این نکته اشاره شد که تخصیصهای انجام شده به شرکتهای عضو سندیکا به دلیل واگذار شدن منابع به شرکتهای توزیع و برق منطقهای، کمتر از میزان مورد انتظار بوده است و از اینرو استعلام دوباره مطالبات از اعضا انجام شده تا با ارائه گزارش جدید به توانیر بخش دیگری از مطالبات از محل منابع ریالی توانیر پرداخت شود.
همچنین گزارشی از بررسیهای سندیکا برای هماهنگی و انجام امور انتقال منابع ارزی توانیر حاصل از صادرات برق به عراق و پاکستان ارائه شد. در این گزارش ضمن اشاره به اینکه مذاکراتی با موسسات و کارگزاریهای مرتبط برای انتقال بخشی از منابع ارزی وزارت نیرو درحال انجام است، تاکید شد که به دلیل شرایط مالی کشور و وزارت نیرو ضروریست راهکاری برای بهرهگیری از منابع ارزی در نظر گرفته شود.
با تصمیم اعضا مقرر شد مطالبات شرکتهای عضو در دو بخش ریالی و ارزی به شکل همزمان پیگیری شده و سندیکا تلاش کند پرداختها از کانال برقهای منطقهای و شرکتهای توزیع انجام نشود چرا که این شرکتها به دلیل کسری بودجه، عمده منابع مالی تخصیص داده شده را صرف سایر هزینههای خود میکنند و مانند آنچه که در روزهای پایانی سال رخ داد تنها بخشی از آن را به پرداخت بدهی شرکتهای عضو سندیکا اختصاص میدهند.
در ادامه با موافقت هیات مدیره بنا شد سندیکا پس از انجام استعلام جدید از شرکتهای عضو، میزان مطالبات به روزشده و میزان پرداختهای انجام شده به آنها در روزهای پایانی سال را ارزیابی و با انعکاس آن به شرکت توانیر خواستار پرداخت باقیمانده مطالبات در قالب یک ساختار اجرایی موثر شود.
در ادامه مقرر شد معاونت پژوهشی، کمیته مالی بانکی و کمیته حقوقی راههای پیگیری خسارات ناشی از عدم انجام تعهدات مالی شرکتهای کارفرما را که عملا مهمترین تعهد آنها در قرارداد محسوب میشود، بررسی و راهکارها را شناسایی و به هیات مدیره اعلام کنند تا پیگیریهای لازم برای اصلاح فرمتهای قراردادی در این خصوص صورت پذیرد. همچنین مقرر شد کمیته مالی و بانکی سایر شیوههای تامین منابع مالی را بررسی و نتایج را به هیات مدیره جهت تصمیم گیری ارائه نماید.
در بخش دوم جلسه گزارشی از اقدامات صورت گرفته توسط سندیکا در راستای کاهش اثرات اقتصادی و خسارات ناشی از ویروس کرونا برای شرکتهای عضو توسط دبیر سندیکا ارائه شد. در این گزارش به مکاتبات و پیگیریهای صورت گرفته از ابتدای اسفندماه با سازمان برنامه، وزارتخانههای نیرو و صمت، اتاقهای بازرگانی، بانک مرکزی، سازمانهای امور مالیاتی و تامین اجتماعی به منظور روشن کردن ابعاد خسارات ناشی از شیوع بیماری کرونا و راهکارهای مواجهه با آن و نیز نظرسنجی از نخبگان و تهیه گزارش تحلیلی آثار و تبعات اقتصادی کرونا در صنعت برق اشاره شد.
همچنین گزارشی نیز از اقدامات صورت گرفته در شورای هماهنگی تشکلها توسط نمایندگان سندیکا ارائه و به تشکیل کارگروه اقتصادی در این شورا به منظور بررسی پیامدهای اقتصادی ناشی از کرونا و تدوین پیشنهاداتی برای جبران این خسارات اشاره شد.
در ادامه هیأت مدیره مدیره ضمن تقدیر از عملکرد دبیرخانه در پیگیری موضوعات مرتبط با پیگیری اعلام شرایط فورس ماژور برای قراردادها، بر این نکته تاکید کرد که وزارت بهداشت با اخذ تعهدنامه از کارفرمایان، عملا وظایف خود برای مقابله با این اپیدمی را بر دوش بخش خصوصی گذاشته و نه تنها از کسب و کارها برای مواجهه با این بیماری حمایت نکرده بلکه عملا به دنبال انتقال همه ریسکها و خطرات ناشی از این بیماری به کارفرمایان است.
همچنین با توجه به اینکه موضوع خسارات ناشی از کرونا در قراردادها از طریق شورای هماهنگی و سازمان برنامه در حال پیگیری است، تاکید شد که با پشتیبانی معاونت پژوهشی و دبیرخانه دیدگاهها و نظرات سندیکا به صورت مستمر در کارگروههای شورا مطرح شود. همچنین مقرر شد چالشهای شرکتهای سازنده و تامینکننده تجهیزات نیز بر اثر ویروس کرونا بطور ویژه از مسیر وزارت صمت نیز پیگیری شود.
در ادامه مقرر شد با استفاده مطالبی که تاکنون توسط معاونت پژوهشی تهیه شده و نظرات اعلام شده هیأت مدیره در جلسه، سندیکا از وزیر نیرو خواستار پیگیری موضوع اعلام شرایط فورس ماژور در قراردادهای صنعت برق از طریق سازمان برنامه شود. همچنین مقرر شد موارد پیشنهادی سندیکا مجددا به روسای اتاقهای بازرگانی تهران، ایران، اتاق اصناف و نمایندگان سندیکا در کمیسیونهای مربوطه اتاق جهت پیگیری منعکس شود.
در ادامه با تاکید هیات مدیره بر این موضوع که مشاوران به عنوان اصلیترین رابط بین شرکتهای سازنده و پیمانکار با کارفرما به شمار می روند، مقرر شد در شرایط حاضر و با توجه به قرار گرفتن قراردادها در شرایط فورس ماژور، کمیته مشاوران چالشها و مشکلات را به صورت شفاف به کارفرمایان منتقل کنند.
همچنین مقرر شد ظرفیت بیمهها برای اینکه قسمتی از ریسکها پوشش داده شود و همچنین اینکه امکان محاسبه هزینههای مترتب بابت این شرایط فراهم شود، مورد بررسی قرار گیرد.
معاونت پژوهشی سندیکا نیز مکلف شد تعهداتی را که برای رعایت پروتکلهای بهداشتی و اجتماعی از سوی دولت به بخش خصوصی تحمیل میشود، شناسایی و پس از کسب نظرات هیأت مدیره نسبت به انعکاس و پیگیری آن اقدام کند.
در پایان جلسه با توجه به شرایط خاص بوجود آمده برای شرکتهای عضو، مقرر شد جلسات هیات مدیره بصورت هفتگی برگزار شود.