سومین جلسه هیات مدیره دوره هشتم سندیکای صنعت برق ایران، چهاردهم آذر سال جاری با حضور تمامی اعضای هیات مدیره و بازرس سندیکا برگزار شد.
در ابتدای جلسه گزارشی از اهم اقدامات اخیر سندیکا توسط دبیر ارائه شد. در این گزارش به ابلاغ شاخصهای تعدیل سالهای 1398 و 1399 فهرست بهای رشته توزیع نیروی برق، ارسال گزارش پیشرفت مرحله اول اجرای پروژه تدوین مشخصات فنی و روش اجرایی جامع سیستمهای اتوماسیون پست توسط کمیته اتوماسیون سندیکا، پاسخ به استعلام قیمت ردیفهای فهرست بها به نظام فنی اجرایی، مشاورین و پیمانکاران سازمان برنامه و بودجه کشور، ارسال شرح کار بررسی احکام و سیاستهای حوزه ساخت داخل کالا، تجهیزات و سیستمها به مجمع تشخیص مصلحت نظام، ارائه پیشنهادات سندیکا به شرکت توانیر در راستای بهبود فضای کسب وکار فعالان حوزه توزیع نیروی برق کشور، پیگیری ضریب مقطوع حق بیمه تامین اجتماعی برای قراردادهای صنعت برق از سازمان برنامه بودجه و وزارت نیرو و تنظیم اشاره شد.
در ادامه دبیر سندیکا گزارشی از مصوبات، اقدامات و دستاوردهای دوره هفتم هیات مدیره ارائه و مصوبات تحقق یافته و یا در حال پیگیری ارائه داد و مقرر شد این گزارش در اختیار هیات مدیره قرار گیرد. همچنین مقرر شد مصوبات دوره هفتم تقسیمبندی و در دو سطح هیات مدیره و کمیتهها بررسی شده و موضوعاتی که باید در مورد آنها تصمیم گیری شود، به تدریج در دستور جلسات هیات مدیره قرار گیرد.
تهیه انتقادات و پیشنهادات سندیکا در خصوص شاخصهای توزیع، تایید نهایی توسط هیات مدیره و ارسال برای سازمان برنامه یکی از مصوبات این جلسه بود و همچنین مقرر شد سندیکا ابطال برخی از قوانین و تصمیمات خلقالساعه و نادرست وزارت نیرو و توانیر را از مسیر دیوان عدالت اداری دنبال کند.
در بخش دیگری از جلسه به این مساله اشاره شد با توجه به اینکه ارزیابی یراقسازان انجام شده، پیشنهاد شد در مرحله بعد ارزیابی سازندگان سیم و کابل در دستور کار قرار گیرد. همچنین پیشنهاد شد سندیکا انجام پیگیریهای لازم برای ارزیابی سازندگان صنعت برق را از سوی سایر نهادها و وزارتخانهها نیز در دستور کار قرار دهد. از اینرو با تصویب هیات مدیره مقرر شد کمیته ارزیابی و تشخیص صلاحیت، در گام بعدی خود ارزیابی سازندگان سیم و کابل را در دستور کار قرار دهد.
با پیشنهاد اعضا مقرر شد مشابه موضوع ارزیابی و تشخیص صلاحیت، ورود به حوزه کارگزاری شرکتهای دانش بنیان در دستورکار سندیکا قرار گیرد. از اینرو قرار بر این گذاشته شد که اخذ کارگزاری شرکتهای دانش بنیان توسط سندیکا، در دستور کار کمیته دانش بنیان قرار گرفته و به طور جدی پیگیری و گزارش اقدامات انجام شده در اختیار هیات مدیره قرار گیرد.
در بخش بعدی جلسه بر این مساله تاکید شد که سندیکا موضوع تعیین عمق ساخت داخل را به منظور حمایت از تولیدکنندگان و نیز جلوگیری از توقف واردات تجهیزات کلیدی و مهمی که ساخت داخل ندارند، پیگیری کند. همچنین با موافقت اعضا موضوع مطالبات با تاکید بر لزوم یک رویه و مدل مشخص برای وصول آنها، به عنوان یکی از محورهای اصلی اقدامات هیات مدیره در نظر گرفته شد.
مقرر شد هیات مدیره و دبیرخانه سندیکا، اقدامات لازم را جهت ارائه پیشنهادات برای بودجه 1401 به دولت و مجلس آغاز کرده و پیشنهادات در جلسه هیات مدیره بررسی و سپس به مرکز پژوهش های مجلس و سایر ذینفعان کلیدی ارائه شود.
در ادامه جلسه گزارشی از تحلیل صورتهای مالی سندیکا در سه دوره مالی اخیر از سالهای 97 تا 99 توسط دبیر کمیته مالی و بانکی سندیکا ارائه و مقرر شد سوگیری اصلی سندیکا، مثبت شدن تراز مالی سندیکا بر اساس افزایش درآمدهای سندیکا از محل ارائه خدمات باشد. در ادامه مقرر شد موضوع بازنگری ساختار حل اختلاف و داوری در دستور کار قرار گرفته و به عنوان یکی از خدمات اصلی سندیکا و با یک دپارتمان مجزا بازتعریف شده و برای الزام آور شدن آن چارهاندیشی شود. همچنین مقرر شد سند ارزیابی بیطرفانه، سند حل اختلاف و سند فصل اختلاف در ساختار داوری سندیکا تهیه و پیادهسازی شود و شرکتها در انتخاب هر یک از این سه روش مختار باشند. همچنین پیشنهاد شد امکان اینکه تحلیلها و گزارشهای پژوهشی تهیه شده در معاونت پژوهشی به عنوان دارایی نامشهود ارزشگذاری و ثبت شوند، مورد بررسی قرار گیرد.
در بخش بعدی جلسه آییننامه اداره جلسات هیات مدیره سندیکا پس از کسب و اعمال نظرات اعضای هیات مدیره به تصویب رسید. همچنین مقرر شد نظام نامه سندیکای صنعت برق مشتمل بر کلیه آییننامههای مرتبط بخشهای مختلف سندیکا تدوین، تهیه و به هیات مدیره ارائه شود.
در بخش پایانی جلسه گزارشی از اقدامات سندیکا در حوزه تامین اجتماعی و نیز قراردادهای متوقف در دوره قبلی هیات مدیره توسط مهندس مهدی مسائلی، نایب رییس هیات مدیره، ارائه و مقرر شد تصمیمات جدید برای استمرار پیگیریهای سندیکا در این دو حوزه در جلسات آتی هیات مدیره اتخاذ شود.