جلسه نمایندگان هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران ششم تیر ماه سال جاری با حضور علیرضا ورناصری و پرویز محمدنژاد از اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و کارشناسانی از مرکز پژوهشهای مجلس در محل سندیکا برگزار شد.
نمایندگان هیات مدیره و معاون پژوهشی سندیکا در این جلسه مشکلات فعالان صنعت برق و شرکتهای عضو سندیکا را ارائه کرده و انتظارات خود از مجلس برای حل این مشکلات را مطرح کردند.
در این جلسه مطالبات بخش خصوصی، چرخه معیوب اقتصاد برق، کاهش سرمایهگذاری، ناترازی در منابع و مصارف برق، نظام حقوقی و قراردادی یکجانبه، زنجیره تامین و صادرات، موانع پیش روی شرکتهای دانشبنیان، مسائل شرکتهای تجدیدپذیر به عنوان مهمترین چالشهای صنعت برق ارائه شدند.
در بخش بعدی جلسه اصلاح اقتصاد برق شامل اصلاح نظام قیمتگذاری، سرمایهگذاری و تامین مالی، تسویه مطالبات بخش خصوصی، اصلاح رژیم حقوقی و قراردادی شامل اصلاح رژیم حقوقی، اجرای قرارداد تیپ، حل معضل قراردادهای متوقف و توسعه ساخت داخل و صادرات شامل خرید محصولات ساخت داخل و دانشبنیان، کاهش هزینه تامین مواد اولیه از صنایع بالادستی، رفع موانع صادرات برق و خدمات مهندسی و بهینه سازی و کاهش تلفات و توسعه تجدیدپذیرها به عنوان اصلی ترین انتظارات سندیکا از مجلس شورای اسلامی و کمیسیون انرژی مطرح شد.
در ادامه جلسه پرویز محمدنژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس و رئیس کمیته نیرو تاکید کرد که مسائل و مشکلات صنعت برق اعم از صادرات، قراردادها، حمایت از ساخت داخل، حمایت از دانشبنیانها و ... در طرح مانعزدایی از صنعت برق دیده شده است. در خصوص لایحه مربوط به نهاد رگولاتوری نیز بررسی هایی صورت گرفته بود که این لایحه از طرف دولت سیزدهم مسترد شد اما مجلس دوباره آن را پیگیری میکند. در این جلسه مقرر شد که سندیکا در جلسات کمیسیون انرژی مجلس حضور داشته باشد و مسائل مربوط به صنعت برق را مطرح کند.
در بخش پایانی جلسه علیرضا ورناصری عضو کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد که شرایط صنعت برق و وزارت نیرو شرایط خاصی است و در این شرایط همه باید برای عبور از این ناترازی دست به دست هم بدهیم و احساس وظیفه کنیم. با تمام مشکلات و محدودیتها همه باید دلسوز کشور باشیم و برای حل چالشها راه چاره پیدا کنیم.
وی ادامه داد: کمیسیون انرژی مجلس و شخص آقای محمدنژاد برای حل مشکلات صنعت برق تلاش کرده و تمام قد در تمام جلسات و صحن مجلس از این صنعت دفاع کردند. ما هم از بعد نظارت و هم از بعد قانونگذاری زمینه ارتباطگیری شما با وزارت نیرو و توانیر را فراهم خواهیم کرد. در خصوص برنامه هفتم نیز نباید اشتباهات برنامههای قبل را تکرار کنیم، این برنامه باید منطبق با واقعیت های موجود برنامه ریزی شود.