هشتاد و یکمین جلسه دوره هفتم هیاتمدیره سندیکای صنعت برق ایران، سیزدهم مهر سال جاری با حضور اعضای هیاتمدیره و بازرسین سندیکا به صورت برخط برگزار شد.
در ابتدای جلسه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در طول دو هفته اخیر توسط دبیر سندیکا ارائه شد. در این گزارش به جلسه با مدیر و بازرس امور تشکلهای اتاق ایران در خصوص بررسی نحوه برگزاری مجمع عمومی در شرایط کرونا، جلسه هماهنگی میان خزانهدار و بازرس سندیکا در خصوص صورتهای مالی بارگذاری اظهارنامه مالیاتی سندیکا در موعد مقرر، جلسه تعدادی از اعضای هیأتمدیره با کمیسیون انرژی و کمیته نیرو مجلس و هماهنگی برای ارائه پیشنهادات سندیکا در خصوص بودجه1400 و بررسی و دستهبندی قراردادهای مشکلدار اعلام شده از سوی اعضا اشاره شد. همچنین انجام هماهنگیهای لازم به منظور جلسات کارشناسی تعیین تکلیف قراردادها در توانیر، استعلام وضعیت و چالشهای تولید صنعت برق با هماهنگی وزارت صمت، پیگیری مطالبات شرکتهای عضو از سوی معاونت مالی شرکت توانیر، پیگیری شمول پیمانکاران و مشاوران از تسهیلات و حمایت در نظر گرفته برای واحدهای تولیدی بخش دیگری از گزارش دبیر سندیکا بود.
در ادامه جلسه، با توجه به اوجگیری دوباره شیوع ویروس کرونا و اعلام نظر مدیر امور تشکلهای اتاق مبنی بر اینکه از سوی اتاق حساسیتی برای تسریع در برگزاری مجامع تشکلها وجود ندارد، مقرر شد مجمع عمومی برای سه ماه دیگر به تعویق بیفتد و در این مدت دبیرخانه زیرساختهای برگزاری مجازی مجمع را بررسی و گزارش مربوطه را به هیات مدیره ارائه دهد.
در بخش بعدی جلسه با اشاره به اینکه کمیته یراقآلات توزیع، موضوع امضای یک میثاقنامه مشترک را در دستورکار خود دارد، مقرر شد ضمانت اجرایی این میثاقنامه از سوی کمیته حقوقی و قراردادها بررسی و به هیأت مدیره ارائه شود اما در نهایت تصمیمات کمیته در این خصوص مرجع و نافذ باشد.
در ادامه با توجه به استعلام تعرفههای گمرکی تجهیزات صنعت برق از سوی ساتکاب و همچنین نظر به اینکه سندیکا پیش از این نیز همواره بازنگری و تدوین پیشنهاد برای تعیین تعرفههای گمرکی تجهیزات این صنعت را در دستور کار خود داشته، مقرر شد سندیکا مطابق گذشته نسبت به بررسی و تهیه پیشنهاد در این خصوص اقدام کرده و پس از نهایی شدن پیشنهادات، مراتب را به شرکت ساتکاب نیز منعکس کند. همچنین درباره استعلام وضعیت و چالشهای تولید صنعت برق، پیشنهاد شد نتایج و جمعبندی این استعلام به سازمان برنامه، وزارت صمت و سایر نهادهای ذیربط منعکس شده و اعلام شود که در شرایط حاضر امکان تامین مواد اولیه و ادامه روند تولید تجهیزات صنعت برق وجود ندارد.
در ادامه جلسه به این مساله اشاره شد که اخیرا بانک مرکزی به بهانه اینکه برخی از شرکتها اقساط تسهیلات بانک توسعه اسلامی را پرداخت نکردهاند، پول همه شرکتهایی را که مطابق روال معمول، درآمدهای صادراتی خود را از طریق بانک توسعه اسلامی به بانک مرکزی منتقل میکنند، بلوکه کرده است. بر همین اساس مقرر شد پیگیری های لازم در این خصوص انجام شود.
ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در حوزه تامین اجتماعی توسط رییس کمیته حقوقی سندیکا دستور کار بعدی جلسه بود و به این مساله اشاره شد که براساس مذاکرات صورت گرفته با سازمان تامین اجتماعی تغییراتی در نحوه اجرای ماده 6 بخشنامه که علاوه بر تعیین ضرایب، الزام بازرسی از پروژه را نیز در خود جای داده بود، محقق شده و از این پس قراردادهایی که ضرایب حق بیمه برای آنها تعیین میشود، نیازی به بازرسی ندارند. در ادامه اشاره شد که با هماهنگی بخش خصوصی از جمله سندیکا و اتاق تهران، قراردادهای دستمزدی همچنان مشمول شرایط قراردادهای عمرانی با پایه فهارس بها و بودجههای عمرانی باقی ماندند و از خروج آنها از این شمولیت جلوگیری شده است. اشاره شد که قرار است در خصوص نحوه تعیین حق بیمه قراردادهای غیرعمرانی نشستی بین سازمان تامین اجتماعی، توانیر و سندیکا برگزار شود که این جلسه میتواند به هماهنگ کردن متون قراردادهای صنعت برق با الزامات سازمان تامین اجتماعی منجر شود.
با توجه به اینکه سندیکا در طول مدت سه ماهه تنفس اعلام شده برای قراردادها، مذاکرات مستمر با وزارت نیرو و توانیر را در دستور کار خود قرار داده، مقرر شد موضوع رسیدن به یک رویکرد مشترک برای تعیین تکلیف قراردادها و همچنین ابلاغ و اجرایی شدن قرارداد تیپ از سوی شرکتهای کارفرمایی به شکل جدی از توانیر و وزارت نیرو پیگیری شود. مقرر شد برگزاری جلسه با سازمان بازرسی کل کشور پیگیری و جلسه مقدماتی با قوه قضاییه نیز در دستور کار دبیرخانه قرار گیرد.
همچنین بنا شد سندیکا طی مکاتبهای با کمیسیون انرژی مجلس ضمن تاکید بر لزوم استمرار تعاملات و جلسات مشترک، خواستار همکاری و پیگیری مجلس برای تعیین تکلیف قراردادهای صنعت برق در دوره تنفس شود.