معاون تحقیقات و منابع انسانی وزارت نیرو با اشاره به برنامه این وزارتخانه به منظور طراحی و تقویت اکوسیستم نوآوری، گفت: پس از احیای ساتکاب ماموریت ویژه توسعه اقتصاد دانشبنیان در وزارت نیرو و حمایت از شرکتهای دانشبنیان به این مجموعه واگذار شده است تا پیوند میان عرضه و تقاضا فناوری در این بخش توسط ساتکاب اجرایی شود.
محمدصالح اولیا در گفتوگو با پایگاه خبری شرکت ساتکاب با بیان این مطلب افزود: وزارت نیرو جزو دستگاههایی است که از سابقه بسیار خوبی در حوزههای مربوط به آموزش و پژوهش برخوردار است و از گذشته نیز به لحاظ پتانسیل نیروی انسانی شاغل در این مجموعه و هم فعالیتهای پژوهشی و فناوری صورت گرفته در آن از یک تمایز مناسبی نسبت به سایر دستگاهها برخوردار بوده است.
وی تاکید کرد: طبیعتا در چنین مجموعهای امکان استفاده از ظرفیتهای جدید در این حوزه و حرکت به سمت تقویت اقتصاد دانشبنیان بیشتر است؛ بدین منظور پروژهای برای طراحی و تقویت اکوسیستم نوآوری وزارت نیرو در دستور کار قرار گرفته است.
اولیا ادامه داد: در این اکوسیستم تلاش خواهد شد تا نقش عناصر مختلف مرتبط با این اکوسیستم را طراحی و جایگاه آنها را مشخص کرده تا یک هم افزایی مناسبی را بین عناصر اکوسیستم برقرار کنیم؛ به نحوی که این مهم در نهایت منجر به ارتقای نفوذ فناوری در مجموعه وزارت نیرو شود.
معاون تحقیقات و منابع انسانی وزارت نیرو نقش شرکتهای دانشبنیان را در زمینه بسیار ویژه برشمرد و افزود: دانشبنیانها از یک سو به نحوی تامین کننده فناوری در وزارت نیرو هستند و از سوی دیگر نقش ارتباطی بین دانشگاهها و بخش صنعت را برای ما برقرار میکنند.
وی با اشاره به اینکه وزارت نیرو دارای زنجیرهای از عرضه و تقاضای فناوری در این اکوسیستم است، گفت: هم دانشگاهها و پژوهشگاههای مرتبط با این موضوع و هم وجود یک بازار مطمئن فناوری در شرکتهای مادرتخصصی و زیرمجموعههای آنها این امید و اطمینان را به دانشبنیانها خواهد داد که تقاضای مناسبی برای آنها وجود دارد.
اولیا با تاکید بر اینکه مدیریت اثربخش اکوسیستم نوآوری منجر به ارتقای جایگاه دانشبنیان در مجموعه وزارت نیرو خواهد شد، ادامه داد: از جمله مجموعههای موثر در این بخش شرکت مادرتخصصی ساتکاب است که ماموریت ویژهای در این ارتباط برای آن تعریف شده است.
وی خاطرنشان کرد: پس از احیای ساتکاب ماموریت ویژه توسعه اقتصاد دانشبنیان در وزارت نیرو و حمایت از شرکتهای دانشبنیان به این مجموعه واگذار شده است تا تقویت ارتباط بین عناصر اکوسیستم نوآوری وزارت نیرو و پیوند میان عرضه و تقاضا فناوری در این بخش توسط این مجموعه اجرایی شود.
معاون تحقیقات و منابع انسانی وزارت نیرو یادآور شد: در نشستهای اخیر فناورانه حوزه آب و برق با عرضه نیازهای فناورانه شرکتهای وزارت نیرو فرصت مناسبی برای ارتباط دانشبنیانها و صنعت آب و برق و همچنین پیوند میان عرضه و تقاضا فراهم شده است که طبیعتا شرکت ساتکاب نیز میتواند با حمایت از دانشبنیانها نقش واسطهگری خود را در این حوزه به خوبی ایفا کند.
اولیا در پایان با تاکید بر اینکه زمینههای حضور جوانان نوآورفناور و شرکتهای استارتاپ در وزارت نیرو بسیار زیاد است، گفت: طبیعتا تقویت این شرکتها منجر به تقویت کل اکوسیستم نوآوری وزارت نیرو و استفاده بهتر از شرکتهای دانشبنیان و فناور صنعت آب و برق خواهد شد.