شبکه آزمایشگاههای صنعت برق با هدف همافزایی توانمندیهای آزمایشگاهی کشور، در پژوهشگاه نیرو راهاندازی شد.
راه اندازی شبکه آزمایشگاههای صنعت برقبه گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان داور رضاخانی، مدیر برنامهریزی و تأیید صلاحیت آزمایشگاههای صنعت برق و انرژی گفت: شبکه آزمایشگاههای صنعت برق، پلتفرم به اشتراکگذاری دستگاهها و ارائه خدمات آزمایشگاهی و حمایت از توسعه کمی و بهبود کیفی خدمات آزمایشگاهی در کشور خواهد بود که در کنار آن باشگاه مشتریان شبکه آزمایشگاههای صنعت برق، برای تسهیل در دریافت خدمات ایجاد شده است.
رضاخانی افزود: پایه و اساس پیشرفت و دستیابی به فناوریهای جدید، انجام پژوهشهای کاربردی، منظم و دارای برنامه است که این امر، دسترسی محققان به تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و استاندارد را طلب میکند. در کشور ما با وجود سرمایهگذاری زیاد در خرید تجهیزات پیشرفته و ایجاد آزمایشگاههای مختلف، همواره محققان با مشکل دسترسی به سرویس آزمایشگاهی مناسب مواجه بودهاند و تقاضا برای خرید تجهیزات جدید همیشه وجود داشته است.
او اظهار کرد: یکی از راهکارهای اجرایی مدیریت این موضوع، ایجاد شبکهای جامع از توانمندیهای آزمایشگاههای صنعت برق کشور در حوزه فناوریهای پیشرفته و راهبردی است.
بیشتر بخوانید: ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور به ۸۳ مگاوات رسید
رضاخانی ادامه داد: بهبود کیفی و افزایش کمی خدمات آزمایشگاهی در حوزه صنعت برق و انرژی، تسهیل در دسترسی پژوهشگران و صنایع کشور به خدمات آزمایشگاهی، جمعآوری اطلاعات جامع در مورد تعداد و نوع تجهیزات آزمایشگاههای صنعت برق در سطح کشور (با هدف نیازسنجی صحیح برای توسعه توان آزمایشگاهی کشور)، ارتقای دانش فنی کارشناسان آزمایشگاهها از طریق آموزش و به اشتراکگذاری تجارب، استانداردسازی فعالیتهای آزمایشگاهی و ارائه خدمات با نتایج قابل اعتماد، کمک به تکمیل توانمندیهای آزمایشگاهی مراکز عضو در راستای نیازهای کشور، از جمله اهداف شبکه آزمایشگاههای صنعت برق است. شبکه آزمایشگاههای صنعت برق به منظور ارائه دستاوردها و همچنین ارائه توانمندیهای آزمایشگاهی کشور، فعالیتها و برنامههای متنوعی را برنامهریزی کرده و اجرا خواهد کرد.
مدیر برنامهریزی و تأیید صلاحیت آزمایشگاههای صنعت برق و انرژی یادآور شد: دامنه پوشش این شبکه شامل آزمایشگاههای خدماتی، پژوهشی و آموزشی است. این شبکه علاوه بر مراکز آزمایشگاهی زیرمجموعه سازمانهای دولتی و وزارتخانههای مختلف، مراکز آزمایشگاهی بخش خصوصی را نیز در بر میگیرد. بخشهای آزمایشگاهی وابسته به انواع مؤسسات تحقیقاتی و آموزش عالی اعم از دانشگاه، پژوهشگاه، مرکز تحقیقاتی و مواردی از این دست، میتوانند در این شبکه عضو شوند و فعالیت کنند.
او تصریح کرد: شبکه آزمایشگاههای صنعت برق با هدف همافزایی توانمندیهای آزمایشگاهی کشور، با بیش از ۲۵۰ دستگاه و تجهیزات آزمایشگاهی توسط دفتر برنامهریزی و تأیید صلاحیت آزمایشگاههای صنعت برق و انرژی، مرکز آزمون، بازرسی و استاندارد نیرو (آبانیرو)، به آدرس اینترنتی labsnet.abaniroo.ir آغاز به فعالیت کرده و برای علاقهمندان موضوع قابل دسترسی است.