وزیر نفت گفت: اعداد صادرات فرآورده نفتی به دلیل گازرسانی بینظیر است اما به دلیل تحریم نمیتوانم رقم بگویم.
به گزارش ایسنا، بیژن زنگنه امروز در مراسم افتتاح گازرسانی به ۷۷ روستا و آغاز بهکار خط انتقال تقویتی جنوب مشهد که از طریق ویدیو کنفرانس برگزار شد، با بیان اینکه گازرسانی به شهرها و روستاهای و همچنین صادرات گاز کشور به برکت توسعه پارس جنوبی انجام شده است؛ هم اکنون روزانه ۷۵ میلیون مترمکعب گاز صادر میشود، اظهار کرد: ظرفیت تولید گاز پارس جنوبی از ۲۸۰ میلیون مترمکعب در سال ۹۱ به ۷۵۰ میلیون مترمکعب تا پایان امسال میرسد.
وی افزود: ما یک پارس جنوبی داریم لذا باید توجه زیادی به بهینهسازی مصرف و افزایش راندمان انجام دهیم. روشهای مختلفی برای این کار وجود دارد و در این مسیر توجهمان به کار غیر قیمتی است.
وزیر نفت با بیان اینکه اکتشاف در خراسان مهم است. اگر در این منطقه بتوانیم گاز کشف کنیم بسیار کمک کننده است و بر این موضوع تاکید میکنم، گفت که ما استوار و سرحال برای خدمت به مردم ایستادهایم و جریان فعالیت در صنعت نفت با وجود گذشت بیش از ۲ سال از تحریم همچنان ادامه دارد.
پوشش ۹۵ درصدی شبکه گاز در کشور
زنگنه با بیان اینکه بیع متقابل در صنعت گاز در دوره وزارت من در دولت اصلاحات اجرا شد و نزدیک ۵ میلیارد تومان برای گازرسانی روستاها و صنایع و نیروگاهها اختصاص پیدا کرد، ادامه داد: تا پیش از آغاز دولت تدبیر و امید، حدود ۱۴ هزار روستا گازرسانی شده بود اما از سال ۹۲ تا کنون از ۳۰ هزار روستا عبور کردیم و تا پایان سال به ۳۳ هزار روستا میرسیم.
وی با بیان اینکه اکنون به طور متوسط ۸۸ درصد جمعیت روستایی به شبکه گاز متصل هستند و کل جمعیت کشور که تحت پوشش گاز قرار دارند، نزدیک به ۹۵ درصد است، گفت: از ابتدا نیز هدفگذاری برای اتصال ۹۵ درصد جمعیت کشور به شبکه گاز انجام شده بود اما تا پایان دولت دوازدهم عدد فراتر خواهد رفت، این سطح از پوشش گسترده گازرسانی را در هیچ کجای دنیا نداریم. این یک زیرساخت مهمی است که مردم به خوبی حس میکنند.
وزیر نفت اظهار کرد: علاوه بر این در این دوره و پیش از آغاز از میانه سال ۹۲ گروهی از افراد مسلط را انتخاب کردیم تا روشهای مختلف تامین انرژی پایدار و مطمئن را برای روستاها مطالعه کنند و با مشخصشدن میزان هزینه برای هر انشعاب، مشخص شد که روش گازرسانی از طریق خط لوله، اقتصادیترین روش در مقایسه با برق، سی ان جی و ال ان جی است.
زنگنه با تاکید بر اینکه ما به این پول وفادار بودیم اما این طرح که تصویب شد بسیاری این کار را نمایشی می دانستند، گفت: پولی برای اجرای گازرسانی روستایی دریافت نکردیم، تنها از مجلس اجازه گرفتیم تا آنچه که میسوزد و از بین میرود از محل حاصل از صادرات سوخت مایع، برای گازرسانی روستایی در نظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه دولت برنده بود زیرا مقدار زیادی فرآرده مایع برای صادرات به دست آورد و علاوه بر آن رضایتمندی مردم نیز حاصل شد تا با کاهش هزینهها، رفاه بیشتری داشته باشند، اظهار کرد: در چند سال آینده آثار زیست محیطی این کار را خواهیم دید.
به گفته وزیر نفت گازرسانی روستایی، صدها هزار اشتغال ایجاد کرد زیرا تمامی تجهیزات ساخت ایران است و پیمانکاران نیز ایرانی هستند، صنعت نفت در سختترین شرایط ایستاده و طرحهای این صنعت نفت در شرایط تحریم و کرونا نه تنها تعطیل نشده بلکه طرحهای جدید هم شروع شده است. ما با تمام توان، امید و اشتیاق کارهایمان را برای توسعه کشور و خدمت به مردم به انجام میرسانیم.
افتتاح ۳ طرح صنعت پتروشیمی؛ پنجشنبه ۱۶ مرداماه
همچنین وزیر نفت در حاشیه این مراسم از افتتاح سه طرح متانول کاوه، کیمیای پارس خاورمیانه و کاتالیست لرستان در روز پنجشنبه (۱۶ مردادماه) خبرداد، گفت: افتتاح ۱۷ طرح پتروشیمی تا پایان امسال برنامهریزی شده است و افزود: کیمیای پارس خاورمیانه با ظرفیت تولید روزانه ۵ هزار تن متانول، کاوه با ظرفیت تولید روزانه ۷ هزار تن متانول و کاتالیست لرستان این هفته افتتاح میشوند.
وی گفت: حجم کاتالیست لرستان بالا نیست، اما این طرح از نظر راهبردی مهم است زیرا اگر کاتالیست نباشد عملیات بسیاری از فرآیندها جاری نمیشود.
وزیر نفت با یادآوری اینکه با بهرهبرداری ۱۷ طرح پتروشیمی سالانه ۲۵ میلیون تن به ظرفیت تولید این صنعت افزوده میشود، تصریح کرد: این طرحها به مرور در سال ۹۹ افتتاح میشوند.
زنگنه با اشاره به اینکه تولید محصولات پتروشیمی نسبت به پارسال افزایش یافته است، گفت: ارزش کل محصولات پتروشیمی به دلیل کاهش قیمت نفت (قیمت محصولات پتروشیمی تابعی از قیمت نفت) ممکن است کمتر از پارسال باشد.
زنگنه با بیان اینکه امسال خوراک بیشتری (بهویژه اتان) در اختیار پتروشیمیها قرار میگیرد و تولید آن نیز افزایش یافته است، تاکید کرد: پتروشیمی اکنون سرحال جلو میرود و اناشاءالله به اهدافی که برایش تعیین شده است و حتی فراتر از آن میرسد.
سیانجی کردن خودروهای عمومی در اولویت است
وزیر نفت درباره اینکه برنامه وزارت نفت برای افتتاح دیگر پروژههای گازرسانی روستایی چیست، گفت: برنامه ما این است تا پایان سال هر چند هفته یکبار آیین افتتاح گازرسانی روستایی و یا آغاز عملیات گازرسانی را داشته باشیم، البته دو یا سه استان هستند که گازرسانی در آنها از میانگین کشوری پایینتر است، از این رو تلاشمان این است که آنها را به میانگین کشوری برسانیم و منابع آن نیز تامین شده است.
وی درباره سیانجی سوز کردن خودروها هم اظهار کرد: سیانجی کردن خودروهای عمومی نخستین اولویت به شمار میآید و سامانه خوبی برای آن راه اندازی شده و کار آن در حال انجام است؛ البته در این مسیر مشکلاتی وجود دارد که برطرف خواهد شد. زنگنه درباره اینکه آیا برای ساخت مخازن خودروهای سیانجی سوز از شرکتهای دانش بنیان استفاده میشود، گفت: هر شرکتی توانسته مخزن بسازد ما از آن استفاده کردیم و هیچ محدودیتی نداشتیم، از ساخت مخزن نیز به تعداد مورد نیاز حمایت میکنیم.
به گفته وی، برای خودروهای عمومی به یک میلیون و ۴۵۰ تا یک میلیون و ۴۶۰ هزار مخزن نیاز است که اگرچه ظرفیت تولید آن در کشور هست، اما در تامین مواد اولیه که وارداتی است مشکل وجود دارد.