در جلسه هیات مدیره مطرح شد؛ تاکید بر پیاده‌سازی قراردادهای تیپ برد ـ برد در صنعت برق

هفتاد و ششمین جلسه دوره هفتم هیات ‌مدیره سندیکای صنعت برق ایران، بیست و نهم تیرماه سال جاری با حضور اعضای هیات مدیره و بازرسین سندیکا به صورت برخط برگزار شد.
در جلسه هیات مدیره مطرح شد؛  تاکید بر پیاده‌سازی قراردادهای تیپ برد ـ برد در صنعت برق
تاریخ : ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
در ابتدای جلسه گزارشی از اقدامات صورت گرفته و پیگیری مصوبات هیات‌مدیره طی دو هفته اخیر توسط دبیر سندیکا ارائه شد. در این گزارش به وصول بخشی از مطالبات اعضا، پیگیری موضوع تنفس از معاونت برق وزارت نیرو، نهایی شدن گزارش انتظارات سندیکا از مجلس یازدهم، پیگیری تعیین نرخ ارز در محاسبات تعدیل و مابه‌التفاوت از سوی توانیر، اعتراض سندیکا به توانیر و سازمان برنامه در خصوص شاخص‌های موقت ابلاغی از سوی سازمان برنامه و بودجه، پیگیری میزان تأثیر دستمزد نیروی انسانی و هزینه حمل و نقل در شاخص‌های فهارس بها از توانیر و انجام پیگیری‌های لازم به منظور جلوگیری از برگزاری مناقصات خارج از چارچوب قرارداد تیپ از طریق معاونت توزیع توانیر اشاره شد. همچنین پیگیری موضوع واردات تجهیزات دارای مشابه داخلی از معاونت امور صنایع وزارت صمت، بررسی چالش‌های سازندگان در جلسه روسای کمیته‌ها، برگزاری جلسه میز حمایت از ساخت داخل در سندیکا، گزارش مسائل و مشکلات صادرات کالا و خدمات فنی و مهندسی صنعت برق به وزارت نیرو، انعکاس بحران تامین فلزات رنگین به ویژه مس مورد نیاز صنعت برق به اتاق ایران و پیگیری تبیین بخشنامه 5/14 جدید درآمد در حوزه صنعت برق از سازمان تامین اجتماعی بخش دیگری از این گزارش بود. 
با توجه به اینکه پیگیری موضوع تنفس از معاونت برق وزارت نیرو همچنان در دستور کار دبیرخانه قرار دارد، بر این نکته تاکید شد که شرایط بسیار سخت‌تر از سال‌های گذشته است، بنابراین لازم است این موضوع به شکل جدی توسط سندیکا از معاون برق وزارت نیرو پیگیری شود. 
با موافقت اعضا مقرر شد در اسرع وقت جلسه‌ای با مهندس حائری، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی هماهنگ شده و اعضای هیات مدیره تنها به طرح چالش های کلیدی اعضا از جمله نوسانات ارزی، کرونا و مطالبات در این جلسه بپردازند. همچنین بنا شد در این جلسه مفهوم و برداشت بخش خصوصی از مبحث تنفس به صورت کامل تشریح و عنوان شود که منظور سندیکا از اعلام تنفس برای قراردادها، جلوگیری از اقدامات قانونی و ضبط ضمانت نامه‌ها و فسخ قراردادها از سوی کارفرمایان تا تعیین تکلیف نحوه جبران خسارات ناشی از شرایط کنونی کشور است.
هیات مدیره با توجه به اینکه در توانیر موضوعات مرتبط با حوزه انتقال و توزیع در بین معاونت‌ها به صورت کامل تفکیک شده است، مقرر کرد سندیکا نیز پیگیری‌های بخش انتقال و توزیع را تفکیک کرده و موضوعات مربوطه با اثربخشی بیشتر را مورد پیگیری قرار دهد. بر همین اساس بنا شد اعضای هیات‌مدیره بر اساس زمینه فعالیت خود در حوزه‌های انتقال و توزیع پیگیری این موضوعات را عهده دار شوند و از ظرفیت‌های تمامی کمیته‌های مرتبط در هر یک از این دو حوزه استفاده شود.

ارائه گزارشی از عدم پوشش مناسب شاخص‌های سه ماهه تعیین شده از سوی سازمان برنامه محور بعدی جلسه بود که مقرر شد سندیکا با پیگیری از توانیر و سازمان برنامه خواستار چاره‌اندیشی این سازمان برای جبران خسارات وارد شده به شرکت‌ها شود. 
در ادامه گزارشی از جلسه اخیر سندیکا اتاق تهران در خصوص موضوع بیمه تامین اجتماعی ارائه و با توجه به اینکه اقدامات ارزشمندی در پیگیری تبیین بخشنامه 5/14 جدید درآمد در حوزه صنعت برق از سازمان تامین اجتماعی انجام شده و تاکنون گشایش‌هایی نیز صورت گرفته است، مقرر شد گزارشی جامع از تغییرات ایجاد شده پس از پیگیری‌های سندیکا در خصوص بیمه تامین اجتماعی تهیه و در اختیار هیات مدیره و اعضا قرار گیرد.
در بخش بعدی جلسه گزارشی از نهایی شدن انتظارات سندیکا از مجلس یازدهم با کسب نظر و اعمال نقطه نظرات اعضای هیأت مدیره و روسای کمیته‌ها ارائه و مقرر شد ویرایش نهایی گزارش تهیه شده، در اختیار هیات مدیره نیز قرار گیرد.
بررسی نامه کمیته دکل‌سازان به هیات‌مدیره در خصوص چالش‌های اعضای این کمیته شامل مطالبات، تغییر جهش وار نرخ ارز و فلزات، عدم کفایت تعدیل‌ها، نابسامانی بازار و عدم امکان تامین نقدینگی محور بعدی جلسه بود. پیشنهادات کمیته برای رفع این چالش‌ها شامل برگزاری مناقصات و انعقاد قراردادها به صورت ارزی، افزایش پیش پرداخت تا 40 درصد و اصلاح فرمول‌‎های تعدیل به تایید هیأت مدیره رسید و مقرر شد دبیرخانه نقطه نظرات سایر کمیته‌ها در خصوص پیشنهادات کمیته دکل‌سازان را نیز دریافت و مشکلات سازندگان عضو سندیکا را به شرکت توانیر منتقل کند. 
همچنین بر این مساله تاکید شد که بهبود شرایط قراردادها با تغییر در آیین‌نامه معاملات امکان‌پذیر است و پیشنهاد شد سندیکا این تغییر را به منظور پیاده‌سازی یک قرارداد تیپ برد ـ برد به وزارت نیرو ارائه کند. از اینرو مقرر شد تلاش شود نقطه نظرات پیشنهادی کمیته سازندگان و سایر کمیته‌ها در ویرایش جدید قرارداد تیپ گنجانده شود و سندیکا اقدامات و پیگیری‌های اولیه برای اصلاح آیین‌نامه معاملات را در دستور کار قرار دهد. 
همچنین در این جلسه با توجه به وصول بخشی از مطالبات اعضا در تیرماه از محل منابع ارزی و منابع جاری، اعضای هیأت مدیره سندیکا از عملکرد دبیرخانه و نمایندگان هیات مدیره که در تحقق این موضوع همکاری داشته‌اند، قدردانی کردند.

امتیاز دهید :


ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
captcha
ارسال نظر

فصلنامه ستبران

آرشیو

طراحی سایت از پارسیان مهر

© تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به سندیکای صنعت برق ایران است.