نقش و جایگاه تشکل‌ها در تحقق اهداف توسعه‌ای کشور

سپهر برزی مهر؛ دبیر سندیکای صنعت برق ایران در یادداشتی نوشت: تشکل‌های اقتصادی نبض تپنده و پویای بخش خصوصی به شمار می‌روند. پیکره‌ای واحد از اعضایی که اگرچه به سختی اما چرخ اقتصاد را پیش می‌برند.
نقش و جایگاه تشکل‌ها در تحقق اهداف توسعه‌ای کشور
تاریخ : ۱۳۹۹/۰۵/۲۲

تشکل‌ها در صورتیکه نمایندگانی موثر و پیگیر برای بخش خصوصی باشند و بتوانند ضمن مدیریت تعارض منافع معمول میان اعضا، انتظارات منطقی و اصولی آنها را در قالب یک برنامه‌ریزی استراتژیک و بر پایه پژوهش و دیدگاه کارشناسی دنبال کنند، بدون شک فعالان اقتصادی می‌توانند امیدهای بیشتری به بهبود شرایط کسب و کار خود داشته باشند. 

اگرچه امروز تشکل‌های اقتصادی بر مبنای قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، جایگاه قانونی قدرتمندتری یافته و مشارکت بیشتری در تدوین قوانین، آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها داشته و در تصمیم‌گیری‌ها، قدرت چانه‌زنی‌ موثرتری از قبل دارند اما باید بپذیریم که هنوز هم در اقتصاد دولتی ایران، بخش خصوصی نتوانسته به جایگاه حقیقی خود دست یافته و سهم واقعی‌اش را از توسعه و پیشرفت ایفا کند.
 
با این حال اما همچنان تشکل‌های اقتصادی در خط مقدم تلاش و مجاهده، می‌کوشند از طریق ارتباط و تعامل با نهادهای تصمیم‌ساز و سیاستگذار حداقل گره‌ای از مشکلات اعضای خود باز کنند. نکته اینجاست که انجمن های کسب و کار در ایران در حال عبور از عصر گلایه‌ورزی‌های مداوم به دوره‌ای هستند که می‌توانند با ارائه نظرات کارشناسی، راهبردهایی برای توسعه و راه حل‌هایی برای برون رفت از بحران‌ها ارائه دهند. 

واقعیت این است که فعالانم اقتصادی کشورمان در یک دوران گذار حساس برای رسیدن به بلوغ به سر می‌برند. حالا به جای اینکه تشکل‌ها تریبونی برای عرضه مداوم مشکلات باشند، یک سازمان مدنی موثر برای ارائه راهکارهای عملیاتی محسوب می‌شوند. هرچند که هنوز هم در ساختارهای دولتی و حاکمیتی کمتر به آنها توجه می‌شود. 

به همین دلیل با وجود همه مقاومت‌های جدی که در برابر تاثیرگذاری تشکل‌های اقتصادی وجود دارد، رسیدن به این بلوغ در ابعادی گسترده می‌تواند بازی را به نفع بخش خصوصی تغییر دهد. در این میان سندیکای صنعت برق ایران جزو اولین تشکل‌هایی بود که پوسته سنتی خود را شکست و به جای مواجهه‌های شکایت آمیز با ذینفعان بالادستی، تلاش کرد به یک بستر مناسب برای معرفی ظرفیت‌های شرکت‌های عضو و البته ارائه راهبردهای توسعه محور تبدیل شود. 

تدوین دو سند استراتژیک شامل سند راهبردی توسعه کسب و کارهای صنعت برق و سند راهبردی و نقشه راه توسعه صادرات صنعت برق و انرژی که هر دو در دستور کار دستگاه‌های اجرایی دولتی قرار گرفته‌اند، نشان‌دهنده تغییر رویکرد حاکمیت نسبت به اقدامات تشکل‌هایی است که با نگاهی متجددانه تلاش می‌کنند مشارکت را جایگزین تقابل کرده و در کنار دولت به بهبود فضای کسب و کار کمک کنند. 

سندیکای صنعت برق ایران که مفتخر به مشارکت و عضویت بیش از 530 شرکت فعال در حوزه ساخت تجهیزات، پیمانکاری، مهندسی مشاور و مهندسی بازرگانی این صنعت است، یک پیکره واحد از فعالان صنعتی پیشرو است که علیرغم مشکلات متعدد کنونی‌اش همچنان یکی از پرچمداران توسعه محسوب می‌شود. 

روز ملی تشکل‌ها، روز یادآوری نقش و جایگاه تشکل‌ها در تحقق اهداف توسعه‌ای و سرمایه اجتماعی کشور است. سندیکای صنعت برق ایران این روز را به اعضای محترم و فعالان تشکلی تبریک عرض کرده و امیدوار است که در سال جهش تولید نقش و اهمیت تشکل‌های اقتصادی به عنوان نمایندگان واقعی بخش خصوصی مورد غفلت قرار نگیرد و دولت به‌ همراه دیگر نهادهای حاکمیتی، بیش از پیش از ظرفیت‌های ارزشمند تشکل‌ها بهره گیرند.


امتیاز دهید :


ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
captcha
ارسال نظر

فصلنامه ستبران

آرشیو

طراحی سایت از پارسیان مهر

© تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به سندیکای صنعت برق ایران است.