یازدهمین شماره سراسری و صد و سی دومین شماره متوالی نشریه ستبران منتشر شد.
صادرات مهمترین و کلیدیترین راهبرد برای عبور از اقتصاد تک محصولی و آسیبپذیری است که نتایج آن پس از افزایش سطح محدودیتهای بینالمللی در جهشهای ارزی و افت تراز تجاری کشور قابل مشاهده است.در واقع به جرات میتوان گفت که توسعه صادرات صنعتی یکی از ابزارهای موثر و کارآمد برای افزایش میزان تابآوری اقتصاد کشور در مقابل تحولات جهانی و حتی تحریمهاست. صادرات مبتنی بر ارزش افزوده بالا چه در حوزه تجهیزات و چه در زمینه خدمات فنی و مهندسی، زنجیره تامین گستردهای را در داخل کشور تحت پوشش قرار داده و عملا امکان توزیع سود حاصل از صادرات را فراهم میکند.
در این میان رونقبخشی به زیرساختهای اقتصادی کشور از مسیر صدور کالاها و خدمات با ارزش افزوده بالا در صنایعی مانند برق میتواند علاوه بر ارزآوری قابل توجه، امکانی برای حذف رکود تورمی حاکم فراهم کرده و بسترهای لازم را جهت تبدیل ایران به هاب انرژی منطقه ایجاد کند.
هر چند به نظر می رسد این روزها صنعت برق ایران تا آنچه در سند چشم انداز 1404 برای تبدیل شدن به هاب انرژی منطقه پیشبینی شده بود، فاصلهای قابل توجه دارد و جبران آن تحت سیاستهای فعلی حاکم بر حوزه صادرات بسیار دشوار خواهد بود. همچنین در این شرایط به نظر میرسد فعالان اقتصادی در بستر نوسانات مستمر اقتصادی، حتی توان ترسیم یک تصویر روشن از فضای کسب و کار طی یک سال آینده را هم ندارند.
یازدهمین شماره نشریه ستبران به بررسی چالشهای پیش روی صادرکنندگان صنعت برق در حوزههای مختلف به ویژه تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی پرداخته و راهبردهای پیشنهادی بخش خصوصی را نیز در این حوزه طرح کرده است. همچنین تلاش کرده در بخش نگاه ویژه در گفتگو با صاحبنظران اقتصادی و صنعتی، پیشبینیها از فضای کسب و کار در سال آینده را ارائه داده و مشکلات مستمر اعضا در روزهای پیش را نیز مطرح کند.
مشاهده یازدهمین شماره ستبران