بانک مرکزی در نامهای به کلیه بانکهای کشور آخرین اصلاحات دستورالعمل فرآیند عملیاتی و اجرایی انتقال اوراق گام به بازار سرمایه را ابلاغ کرد.
بانک مرکزی در نامهای به کلیه بانکهای کشور آخرین اصلاحات دستورالعمل فرآیند عملیاتی و اجرایی انتقال اوراق گام به بازار سرمایه را ابلاغ کرده و این اصلاحات از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز به منظور اطلاعرسانی به فعالان اقتصادی و همکاری با متقاضیان این اوراق به ادارات صمت تمامی استانها ابلاغ شده است.
این اصلاحات که با کسب نظر از تشکلهای اقتصادی از جمله سندیکای صنعت برق ایران تدوین و اعمال شده، میتواند به تسهیل روند تهاتر بخشی از مطالبات صاحبان کسب و کار با اوراق گام منجر شود.
براساس اصلاحات صورت گرفته در دستورالعمل پذیرش و معاملات اوراق گواهی اعتبار مولد (گام) که به تصویب هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار رسیده، سقف انتقال اوراق گام به بازار سرمایه حسب توافقات به عمل آمده با بازار سرمایه به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان میرسد. این رقم معادل ۴۵ درصد از ۲۲۰ هزار میلیارد تومان اوراق گام قابل صدور در سال ۱۴۰۳ برای بنگاههای اقتصادی و شرکتهای دانشبنیان است.
بر اساس نامه بانک مرکزی، مهمترین اصلاحات اعمال شده در آییننامه مذکور به منظور تسهیل در فرآیند انتقال اوراق گام به بازار سرمایه و رفع برخی محدودیتهای مترتب بر آن به شرح زیر است:
1. پذیرش کلی اوارق گام به صورت یکجا برای هر بانک در ابتدای هر سال توسط هیات پذیرش شرکت بورس اوراق بهادار تهران و یا شرکت فرابورس ایران، بدون صدور نماد برای هر بانک متناسب با سقف ابلاغی سالانه بانک مرکزی ظرف مهلت ۱۰ روز کاری پس از درخواست بانک
2. ایجاد و صدور نماد توسط بانک، شامل کد نماد، تاریخ سررسید و مبلغ که توسط بانک عامل در سامانه گام ایجاد خواهد شد
3. صدور اوراق گام توسط بانک به نفع متقاضی اول
4. مراجعه متقاضی اول به بانک جهت انتقال اوراق گام به بازار سرمایه
5. درخواست بانک از بازار سرمایه جهت درج نماد و ایجاد قابلیت معامله
6. درخواست متقاضیان بعدی همان نماد به بانک مبنی بر انتقال به بازار سرمایه بدون محدودیت در تعداد دفعات انتقال
7. ارسال مشخصات متقاضی درخواستکننده انتقال از طریق سامانه گام به صورت برخط به شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه
8. اطلاعرسانی به متقاضی انتقال اوراق به منظور تعیین زمان عرضه در بازار سرمایه
لازم به ذکر است که با توجه به اهمیت گواهی اعتبار مولد (گام) به عنوان اولین ابزار تامین مالی زنجیره تولید، این اصلاحات با هدف افزایش کارایی اوراق گام در زنجیره تولید و توسعه دامنه کاربرد آن و همچنین تسهیل روند پذیرش اوراق گواهی اعتبار مولد در دستگاههای اجرایی تدوین و اعمال شده است.
فایل پیوست