فرزین فردیس، دبیر کارگروه اطلاعرسانی کمپین نفس، هفت اقدام موثر این کمپین را از تهیه تجهیزات برای کادر درمان تا ضدعفونی کردن معابر توضیح داد و از راهاندازی کلینیک نفس در تهران تا پایان سال خبر داد.
دبیر کارگروه اطلاعرسانی کمپین نفس هفت اقدام این کمپین را که به ابتکار بخش خصوصی برای مواجهه با شیوع ویروس کرونا در کشور شکل گرفته است، تشریح کرد؛ اقداماتی که شامل تهیه کانکس استراحت برای کادر درمان، راهاندازی کلینیک نفس، تهیه تجهیزاتی مانند ونتیلاتور و پمپ اکسیژن برای بیمارستانها و مراکز درمانی، خرید عمده اقلام ضروری کادر درمان از خارج از کشور، ضدعفونی کردن معابر در برخی از شهرها، تلاش برای باز نگه داشتن مرزها و احصای مشکلات و خسران کسبوکارهای بخش خصوصی از کرونا میشود.
فرزین فردیس در گفتوگو با روابط عمومی اتاق تهران، با بیان اینکه کمپین نفس به عنوان پویش فعالان اقتصادی برای کمک به تسریع عبور از بحران کرونا از حدود 10 روز پیش آغاز به کار کرده است، گفت: پس از شکلگیری این کمپین و تشکیل کارگروههای اجرایی آن، بخشی از نیازهای ضروری را با استفاده از اطلاعاتی که از بیمارستانهای مختلف و مجموعه وزارت بهداشت دریافت شد، احصا کردیم؛ نیازهایی که بخشی از آن مربوط به کادر درمان و تجهیزات بیمارستانی است و بخشی نیز مربوط به اقلام مرود نیاز برای ضدعفونی کردن معابر پرتردد شهری اختصاص دارد. به این ترتیب، کمپین نفس برای ورود به هر یک از این بخشها، طرحهایی را تعریف کرد.
نایبرئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران افزود: یکی از این طرحها به تامین کانکس برای استراحت کادر درمان در بیمارستانهای معین است. بر این اساس، فراخوانی به شرکتهای پیمانکاری و سازنده کانکس و ساختمانهای پیشساخته ارائه کردیم که بتوانیم با کمک آنها استراحتگاههایی در داخل بیمارستان یا نزدیکترین نقطه به بیمارستانهای معین برای کادر درمانی ایجاد کنیم. مساله این است که اعضای کادر درمان در خط مقدم مبارزه با بیماری قرار دارند و به دلیل شرایط قرنطینه قادر به تردد به منازل خود نیستند و البته در بیمارستان هم امکان استراحت کافی برای آنها در طولانیمدت نیست. بنابراین، نیاز است که در نزدیکترین محل، برای مثال فضای روباز بیمارستانها، مکانی به قرارگیری این استراحتگاههای موقت اختصاص پیدا کند.
او ادامه داد: البته نیاز ما بسیار بیشتر از آن است که در پاسخ به این فراخوان اعلام آمادگی شده است؛ مساله این است که تولیدکنندگان در حال حاضر کانکس زیادی در انبارهایشان نداشتند. شاید به دلیل رکود در بخش ساخت و ساز یا حوادث طبیعی که در سالهای اخیر رخ داده و موجودی کانکس در انبارها به حداقل رسیده است. به همین دلیل ما به دنبال آن هستیم که پیمانکارانی را که در کارگاه خود چندین کانکس دارند و به همه آنها نیاز ندارند به کمک در اجرای این طرح ترغیب کنیم. از این رو اگر فعالان اقتصادی امکان کمک در این زمینه را دارند میتوانند با شماره 1866 اتاق بازرگانی تهران از داخل استان تهران یا با شماره 02171394400 از شهرستانها تماس بگیرند. یا روی شبکههای اجتماعی به اعضای پویش بگویند که میتوانند این امکانات را در اختیار بگذارند.
راهاندازی کلینیک نفس
طرح دیگری که این نماینده بخش خصوصی به آن اشاره کرد، ایجاد کلینیک نفس در بیمارستان ابنسینا در تهران است. فرزین فردیس در این باره توضیح داد: با ایجاد کلینک نفس به دنبال آن هستیم که یک جداسازی میان مراجعان، بیماران مشکوک به کرونا و سایر بیمارانی که به بیماستان مراجعه میکنند، ایجاد شود. برای افزایش سرعت عمل در ایجاد این کلینیک از آخرین تکنولژی پیشساخته LSF استفاده میشود و کار ساخت آن از سه چهار روز پیش آغاز شده است. این امیدواری وجود دارد که این کلینیک تا قبل از پایان سال 1398 افتتاح شود تا بتواند روزانه حداقل 300 نفر پذیرش داشته باشد که اگر افرادی به کرونا مبتلا هستند، به بخشهای مرتبط ارجاع شوند. در واقع، ایجاد این کلینیک شاید یکی از سریعترین اقداماتی باشد که بخش خصوصی در مقابله با چنین پدیدهای به انجام رسانده است. طراحی این پروژه توسط بخش خصوصی انجام شده، بخشی از هزینهها را خود بیمارستان تقبل کرده و بخشی را هم بخش خصوصی به صورت امکانات و تجهیزات تامین میکند و همکاری لحظه به لحظهای در جریان است که این کلینیک در کوتاهترین زمان ممکن احداث شود.
این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران سپس از اقدامات دیگر این کمپین رونمایی کرد و گفت: تامین بخشی از تجهیزات بیمارستانی اقدام دیگری است که بخش خصوصی در حال انجام آن است؛ به نحوی که در اتاقهای بازرگانی تهران و شهرستانها وجوهی جمعآوری شده و متناسب با نیازهایی که از سوی بیمارستانها اعلام میشود، تجهیزاتی نظیر ونتیلاتورها و پمپهای اکسیژن برای بیمارستانها تامین میشود.
او افزود: کمپین نفس برای محافظت از کادر درمان از طریق تامین لوازم حفاظت فردی نیز اقداماتی به انجام رسانده است. چنانکه با هماهنگیهای صورت گرفته، خرید عمده ماسکهای N95 و عینکهای مخصوص از دیگر کشورها در دستورکار قرار دارد که با هواپیمای اختصاصی وارد کشور شود و به صورت رایگان در اختیار وزارت بهداشت قرار گیرد. در واقع، سعی کردیم با حداکثر سرعت، بهترین منابع تامین این اقلام را شناسایی کنیم. یکی از کارگروههای کمپین به تامین منابع خارجی اختصاص یافته است و تامین چند صد هزار ماسک N95، چند دههزار شیلد و لباس مخصوصی که پزشکان و پرستاران برای محافظت از خود نیاز دارند، هدف تامین قرار گرفته است.
فردیس ادامه داد: در این میان، برخی استانهایی که شیوع بالایی دارند نیز نیازهای خود را به کمپین منعکس کردهاند؛ نیازهایی نظیر ضدعفونی شدن معابر عمومی. در این زمینه با برخی از تولیدکنندگان آب ژاول مذاکراتی صورت گرفته و برخی از این تولیدکنندگان مقادیری را به کمپین هدیه کردهاند. همچنین گروهی از تولیدکنندگان نیز مواد ضدعفونیکننده را با قیمتهای ترجیحی در اختیار کمپین قرار دادهاند. اکنون هماهنگیهایی در جریان است که با استفاده از کانتینرهای مخصوص بتوانیم این مواد را به استانهایی نظیر گیلان و قم حمل کنیم و در اختیار شهرداری و آتشنشانی قرار دهیم.
به گفته فردیس، تلاش برای بازنگاه داشتن مرزها برای تداوم صادرات غیرنفتی از دیگر اقدامات این کمپین است؛ تا بدین ترتیب بازارهای صادراتی که بخش خصوصی و در واقع اقتصاد کشور به سختی آنها را به دست آورده است، حفظ شود. او توضیح داد: در این زمینه اتاقهای شهرستانها در نقاط مرزی نظیر خرمشهر و اهواز بسیار تلاش کردهاند تا مرزهای ایران و عراق را باز نگاه دارند. متاسفانه اگر انسداد مرزها طولانی شود، کشور از درآمد صادراتی که به آن نیاز مبرم دارد، محروم میشود و در عین حال، صادرکنندگانی که دارای کالاهای فسادپذیر هستند، دچار خسران میشوند.
او همچنین از طرح کمک برای فعالان اقتصادی نیز سخن گفت و افزود: در شرایط کنونی فعالان اقتصادی نیز به دلیل رکود پیش آمده دچار مشکلات بیشماری شدهاند. اکنون در حال احصای مسایل و مشکلات عمده فعالان اقتصادی هستیم و این مرحله شروع به رایزنیهایی کردهایم که بتوانیم بخشی از این مشکلات را تخفیف دهیم یا به عقب بیندازیم. یکی از کارگروههای کمپین نفس همین مسئولیت را داراست و آقای حسین سلاحورزی، نایبرئیس اتاق ایران، نیز در این کارگروه حضور دارد.
دبیر کارگروه اطلاعرسانی کمپین نفس با بیان اینکه «طرح کمک توسط مرکز تماس اتاق تهران در حال اجراست، گفت: این مرکز تماس به صورت روزانه و مداوم از ساعت 8 صبح تا 5 عصر، تماسهایی را با بنگاههای اقتصادی برقرار میکند و مشکلات آنها را جویا میشود. این مشکلات دستهبندی میشود و برای رفع آنها پیشنهادات و راهحلهایی به حاکیمت ارائه میشود.