دبیرکل کنفدارسیون صادرات ایران میگوید در شرایطی که اقتصاد ایران تحت تاثیر تحریمهای خارجی و شیوع ویروس کرونا با محدودیت مواجه شده، برخی تحریمهای داخلی نیز مانع از فعالیت سرمایه گذاران اقتصادی میشوند.
جمشید نفر در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از مسائلی که در عبور از شرایط فعلی برای اقتصاد ایران اهمیت فراوانی دارد، فراهم کردن شرایط تولید و بهبود محیط کسب و کار است. وقتی مقام معظم رهبری نیز سال جاری را سال جهش تولید نام گذاری میکنند، قطعا برداشته شدن محدودیتهای تولید یکی از اولویتهای امسال خواهد بود.
به گفته وی، با توجه به اینکه ظرفیت بازار داخلی کشور از حدی فراتر نمیرود، برای جهش در تولید باید به فکر بازارهای صادراتی و توسعه آنها نیز بود و جز حرکت در این مسیر، چاره دیگری وجود ندارد.
دبیرکل کنفدراسیون صادرات ایران با اشاره به نگاه غلطی که همچنان در کشور به صادرکنندگان وجود دارد، گفت: صادرکنندگان با وجود تمام این محدودیتها، سرمایه خود را صرف تولید و ارزآوری برای کشور کردهاند و در طول این سالها با وجود تمام دشواریهای تحریم تلاش کرده اند ارز مورد نیاز کشور بازگردانند اما اینکه ما ناگهان یک زمان محدود بگذاریم و از جریمه و تعلیق صادرکنندگان سخن بگوییم واقعا نادیده گرفتن تلاشهای آنها در سالهای گذشته است.
نفر با بیان اینکه اولویت دولت در سال پایانی فعالیت خود باید کاهش موانع تولید باشد، گفت: در شرایطی که ما به دلیل تحریمها امکان صادرات نفت را تا حد زیادی از دست دادهایم بهترین گزینه برای عبور از شرایط فعلی، حمایت از تولید و صادرات است و از این رو اگر دولت بتواند در سال پایانی فعالیتش تنها بخشی از مشکلات و محدودیتها و تحریمهای داخلی موجود بر سر راه تولید و صادرات را بردارد، میتوان به سالهای آینده امید بیشتری داشت.
به گزارش ایسنا، پس از آغاز دور جدید تحریمهای دولت ترامپ، صادرات نفت ایران کاهش یافت و دولت برای جبران این کاهش اعلام کرد که اتکای خود به صادرات غیرنفتی را افزایش میدهد.
بر اساس امارهای رسمی، ایران در سالهای ۹۷ و ۹۸ توانست بیش از ۴۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داشته باشد، هرچند با شیوع ویروس کرونا به نظر میرسد این روال در سال جاری تکرار نخواهد شد.