هفتمین جلسه کمیسیون انرژی، صنایع پالایشی و پتروشیمی به بررسی پیشرفت اختصاص وام جهت احداث نیروگاههای خورشیدی با ظرفیت 100 کیلو وات اختصاص یافت.
در این جلسه اکبر لباف، نایب رئیس کمیسیون انرژی، مصرف حدود 10 درصد گاز و 9 درصد برق کشور در استان اصفهان و وجود 7 درصد ظرفیت نیروگاهی کشور در این استان را گویای این امر دانست که اصفهان استانی بزرگ در تولید و مصرف انرژی و محصولات انرژی بر است.
وی افزود: از این رو استفاده از فرصتهای موجود و پیشبینی چالشها و کمک به رفع مشکلات پیش روی فعالان این حوزه ضروری است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان ابراز امیدواری نمود اقدامات کمیسیون انرژی نقش مهمی در گشایش مشکلات این حوزه و سرمایهگذاری در این زمینه ایفا کند.
وی تهیه گزارش امکان سنجی اختصاص خوراک نفت خام به واحدهای دارای پتانسیل پالایشی و تبدیلی و انجام پیگیریها و هماهنگیهای لازم با شرکتهای توزیع برق استان و شهرستان برای احداث 10 نیروگاه خورشیدی 100کیلوواتی برای واحدهای صنعتی را از جمله اقدامات سال گذشته کمیسیون عنوان کرد.
صدور 12 موافقتنامه نصب سامانه نیروگاه خورشیدی
در ادامه سارا صالحی،مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع برق اصفهان از بازدید این شرکت از 30 واحد صنعتی به منظور امکان سنجی نصب نیروگاه 100 کیلووات و در نهایت صدور 12 موافقتنامه سامانه نیروگاه خورشیدی و معرفی آنها به بانک به منظور دریافت تسهیلات خبر داد.
وی افزود: متاسفانه این فرایند از زمان معرفی متقاضی به بانک، تاکنون پیشرفت چندانی نداشته است و ابراز امیدواری کرد با بازنگری این فرایند و تعامل بیشتر بانک، اتفاق خوبی در این زمینه رقم بخورد.
توجیه پذیری اقتصادی پروژههای نصب نیروگاه خورشیدی 100 کیلووات برای بانک محرز است
همچنین محمدرضا مدنی، نماینده بانک ملی، با بیان اینکه با توجه به محدود بودن منابع بانکی و وجود الزاماتی در بانک، مدیریت تخصیص منابع از اهمیت زیادی برخوردار است، افزود: در حال حاضر تمامی دغدغه شبکه بانکی معطوف به حمایت از مشاغل آسیب دیده از کرونا بوده است ولی با توجه به محرز شدن توجیهپذیری اقتصادی این طرح برای بانک، همکاری لازم را برای اجرایی شدن این پروژه خواهیم داشت.
مدنی در ادامه خواستار انعقاد تفاهم نامه سه جانبه میان بانک ملی، اتاق بازرگانی و شرکت توزیع برق اصفهان برای مشخص شدن روندکار برای متقاضیان و سرعت بخشی به اجرای این پروژه شد.
ضرورت فعالسازی نیروگاههای شرق و جنوب اصفهان
احمدرضا صافی، عضو کمیسیون انرژی اتاق اصفهان و رئیس سندیکای صنعت برق ایران نیز ضمن بیان منفی 1500 مگاواتی تراز انرژی استان اصفهان بدون در نظر گرفتن پیک مصرف در تابستان، گفت: در حال حاضر برخی از نیروگاه های استان خارج از مدار بوده و نیروگاه اصفهان نیز به دلیل کمبود آب با 20 درصد ظرفیت مشغول کار است و به این ترتیب بر اساس پیش بینیهای صورت گرفته، شبکه برق استان در تابستان امسال وضعیت خوبی نخواهد داشت و لازم است هر چه سریعتر پروژههای احداث نیروگاه شرق اصفهان و واحد سیکل ترکیبی نیروگاه جنوب اصفهان فعالسازی شوند.
سعید محسنی، مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق اصفهان، منفی بودن تراز تولید برق در مقایسه با مصرف در استان اصفهان، عدم تمایل بخش خصوصی به احداث نیروگاه در شرایط فعلی، زمان بر بودن پروسه راه اندازی نیروگاه و کمبود آب مورد نیاز برای نیروگاه ها را از جمله مشکلات منطقه اصفهان دانست که در این زمینه استفاده از پساب تصفیه شده برای تامین آب مورد نیاز نیروگاه ها به عنوان یک راهکار مطرح شد.
وی همچنین از طرح ضرورت فعالسازی نیروگاه شرق و واحد سیکل ترکیبی نیروگاه جنوب استان و پیگیری موضوع توسط مسئولین از وزارت نیرو خبرداد. مدنی همچنین بر ضرورت رعایت صرفه جویی در مصرف آب و برق و اعمال مدیریت بار به صنایع بزرگ و پیاده سازی دقیق برنامه های مدیریت مصرف از هم اکنون تاکید کرد.
الزام تامین برق مشترکین پرمصرف از طریق بورس یا قراردادهای دوجانبه نیروگاهی
در ادامه پروین بهبهانی، کارشناس شرکت توزیع برق استان نیز گفت: طبق مصوبه وزارت نیرو از ابتدای اردیبهشت ماه جاری کلیه مشترکین با دیماند بالای 5 مگاوات الزاما باید برق مصرفی موردنیاز خود را از طریق بورس یا قراردادهای دوجانبه با نیروگاه ها تامین کنند که این امر درصورت انجام خرید منطقی، هزینه های حساب نهایی مشترکین را کاهش خواهد داد.
در ادامه این جلسه ضمن بیان این نکته که پارامتر قیمت برق دغدغه ای برای مصرف کننده و تولیدکننده است بر ضرورت اصلاح بهای انرژی در کشور و همچنین انجام مطالعات دقیق در خصوص اینکه آیا با توجه به مسائل زیست محیطی، توسعه نیرگاه های حرارتی امری به صرفه است یا خیر، تاکید شد