اعضای کمیسیون انرژی اتاق ایران در نشستی که در راستای بررسی لایحه بودجه 1400 برگزار شد، پیشنهادها و نظرات خود را درباره بندهای این لایحه در حوزه نفت، گاز، برق، انرژی های تجدیدپذیر، پتروشیمی و غیره مطرح کردند.
با ارائه لایحه بودجه 1400 به مجلس، مرکز پژوهشهای اتاق ایران طی نامهای از کلیه کمیسیونهای تخصصی اتاق ایران خواست تا با بررسی بندهای مربوط به حوزه خود در لایحه بودجه، نظرات و پیشنهادهای خود را به مرکز ارائه دهند.
بر این اساس کمیسیون انرژی اتاق ایران نشستی را برگزار کرد و در آن ابعاد لایحه بودجه در حوزه انرژی، گاز، برق، نفت، پتروشیمی و غیره را مورد بررسی قرار داد.
طبق گفتههای حمیدرضا صالحی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران قرار است کلیه نظرات و پیشنهادها از کمیسیونهای مختلف جمعآوری و پس از بررسی و جمعبندی آنها، نظرات مشخص پارلمان بخش خصوصی در اختیار مجلس قرار گیرد.
وی معتقد است آنچه در لایحه بودجه باید مورد توجه قرار گیرد، موضوع مطالبات پیمانکاران و تولیدکنندگان انواع انرژی از دولت است که از سالهای قبل باقی مانده و هنوز تعیین تکلیف نشدهاند. از سوی دیگر نهایی کردن پروژههای نیمهتمام در بخش انرژی که باید هرچه سریعتر برای تکمیل آنها برنامهریزی کرد.
وی در این بین به دیون صندوق توسعه ملی و رسیدگی به وضعیت نیروگاههایی که برق تولیدی خود را فروختهاند اما هنوز پولی دریافت نکردهاند، اشاره و تصریح کرد: یکی از مسائلی که در این نشست مورد تاکید قرار گرفت، افزایش بودجه برای تولید انواع انرژیهای تجدیدپذیر بود. این بخش طبق برنامه ششم توسعه، ظرفیت بسیار مهم است که بسترهای اولیه آن در ایران وجود دارد و میتوان با برخی قوانین از آن حمایت کرد.
این فعال اقتصادی ادامه داد: همه ساله در قبوض مربوط به برق بودجهای برای توسعه برق روستایی و تجدیدپذیرها منظور میشود که میتوان با افزایش میزان این مبلغ سطح حمایت از تولید برق تجدیدپذیر را توسعه داد.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران اجرای قانون مربوط به استفاده 20 درصدی مجموعههای دولتی از انرژی تجدیدپذیر برای روشنایی ساختمانهای خود را مورد تاکید قرار داد و گفت: علاوه بر تاکید کمیسیون انرژی اتاق ایران بر اجرایی شدن قانون مذکور پیشنهاد دیگر این است که در حوزه صنعت نیز درصدی از انرژی مورد استفاده را به تجدیدپذیرها اختصاص دهیم تا تمایل به سرمایه گذاری در این حوزه که ظرفیتهای قابل توجهی در آن داریم، بالاتر برود.