آیین تحقق برنامه 099 و عبور موفق از اوج مصرف برق تابستان با حضور وزیر نیرو و از طریق ارتباط تصویری با مناطق برق کشور در مرکز پایش صنعت برق برگزار شد.
بهگزارش سندیکای صنعت برق ایران به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، مدیرعامل شرکت توانیر در آیینی که به مناسبت عبور موفق صنعت برق از دوره اوج مصرف برق تابستان 99 با حضور وزیر نیرو و استاندار تهران در مرکز پایش صنعت برق و در ارتباط ویدیو کنفرانسی با سایر استانها برگزار شد، با اشاره به گرمای زودرس و افزایش 1.8 درصدی متوسط دمای هوا نسبت به سال گذشته که با افزایش بیش از 2 هزار مگاواتی مصرف برق شبکه طی خرداد گذشته همراه بود، اظهار داشت: علاوه بر آن امسال هزار مگاوات نیاز مصرف مشترکان جدید به همراه هزار مگاوات نیاز صنایع جدید تامین شد که در مجموع 4 هزار مگاوات افزایش را شامل میشود و باعث شد تابستان سخت ولی افتخار آمیزی برای صنعت برق رقم بخورد.
محمدحسن متولی زاده اقدامات صنعت برق طی تابستان امسال را 1.5 برابر از نظر پیک بار و 2 برابر از نظر انرژی، مثمر ثمر عنوان کرد که اثر بخشی مدیریت توامان عرضه و تقاضا را به اثبات رساند.
مدیرعامل توانیر میزان آمادگی نیروگاهها و شبکه انتقال برق کشور طی تابستان امسال را صد در صد ذکر کرد که در این بین موارد محدودی از حوادث ناشی از فرسودگی شبکه نیز اتفاق افتاد که با آمادگی تلاشگران صنعت برق ،به سرعت بازیابی شد.
وی راه اندازی مرکز پایش صنعت برق به عنوان فرماندهی مدیریت بار در سطح کشور که با نرم افزارهای ایرانی و با همکاری و هماهنگی شرکتهای صنعت برق انجام شد را بسیار اثربخش عنوان کرد و افزود: امسال به دلیل اقدامات مدیریتی بعد از 10 سال پیک شب از پیک روز پیشی گرفت که نشان می دهد کاهش مصارف روشنایی باید به عنوان اولویت در دستور کار قرار بگیرد.
مدیرعامل توانیر اقدامات مدیریت بار و مصرف انرژی طی تابستان امسال را با 13 هزار میلیارد تومان صرفه جویی خرید برق از نیروگاههای خصوصی همراه دانست و افزود: به رغم مدیریت بار صنایع در ساعات پیک ،مصرف این بخش بیش از 11 درصد افزایش یافت و محدودیتی برای بخش تولید ایجاد نشده است.
وی پیگیری برنامه های صنعت برق با همین شتاب را مستلزم حمایت از تعرفه پیک بحرانی عنوان کرد که در صورت تصویب مراجع ذی ربط لازم است به عنوان یک اقدام الزام آور پیگیری و سازوکار اجرایی آن پیاده سازی شود.
مهندس متولی زاده با تشکر از حمایتهای معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی، از تلاش تمامی مدیران بخشهای تولید، انتقال، توزیع، مراکز دیسپاچینگ و مرکز پایش صنعت برق همچنین همکاری خوب صدا و سیما و فعالان رسانه ای، نقش استانداران را در عبور موفق صنعت برق از پیک تابستان بسیار موثر عنوان کرد.
در ادامه این مراسم که با قدردانی از استانداران تهران، خوزستان و فارس از طریق ویدیو کنفرانس همراه بود، لوح تقدیر و تندیس یادبود از سوی وزیر نیرو به انوشیروان محسنی بند پی استاندار تهران، غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان و عنایت اله رحیمی استاندار فارس اعطا شد.
دکتر محسنی بند پی در این مراسم صنعت برق را اثربخش ترین، موثرترین و کلیدی ترین زیرساخت توسعه پایدار عنوان کرد که نقش آن در تامین سلامت و امنیت جامعه، اشتغال، رونق تولید و گسترش عدالت اجتماعی انکار ناپذیر است.
استاندار تهران افزایش بهره وری را از جمله دستاوردهای وزارت نیرو در دولت دوازدهم عنوان کرد که در کنار آن اقدامات مدیریت مصرف،کاهش قیمت تمام شده خدمات، افزایش راندمان نیروگاهها، استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و کاهش آلودگی زیست محیطی در حال اجراست.