نشست تخصصی با موضوع بهره‌وری برق، برنامه‌ها، ابزارهای حمایتی و قانونی برگزار شد

در دومین روز از دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدید پذیر و بهره وری انرژی، دومین نشست تخصصی با موضوع بهره‌وری برق، برنامه‌ها، ابزارهای حمایتی و قانونی برگزار شد.
 نشست تخصصی با موضوع بهره‌وری برق، برنامه‌ها، ابزارهای حمایتی و قانونی برگزار شد
تاریخ : ۱۴۰۱/۰۶/۲۳

به گزارش سندیکای صنعت برق ایران به نقل از ساتبا ،در این نشست معاون بهره وری انرژی ساتبا گفت: الکتروموتور ۲۰ میلیون کولر آبی در کشور تعویض می شود معاون بهره وری انرژی سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره وری برق ایران گفت: الکتروموتور ۲۰ میلیون کولر آبی در کشور در بازه ۴ ساله تعویض می شود. محمد مهدی پیغمبرزاده" افزود: تعویض این میزان الکتروموتور کولرهای آبی صرفه جویی خوبی در مصرف به دنبال خواهد داشت. وی ادامه داد: استاندارد برچسب کولرهای آبی بعد از ۱۳ سال امسال بازنگری شد.

معاون بهره وری انرژی ساتبا خاطرنشان کرد: بازنگری نشدن این استاندارد در سال های گذشته افزایش مصرف برق در کولرهای آبی را به همراه داشته است. پیغمبرزاده گفت: بیش از ۷۰ درصد کولرهای آبی رتبه انرژی E.F و G دارند که با اصلاح استاندارد برچسب انرژی ارتقا خواهند داشت. وی ادامه داد: استاندارد برچسب کولرهای آبی به گونه ای اصلاح خواهد شد که بتوانند رتبه A و Aپلاس دریافت کنند. به گفته این مقام مسئول استاندارد جدید به گونه ای خواهد بود که دیگر کولر با بازدهی پایین تولید نخواهد شد.

معاون بهره وری انرژی ساتبا خاطرنشان کرد: همچنین طرح تعویض یک میلیون کولرگازی در دستورکار قرار دارد. پیغمبرزاده گفت: همچنین با هدف اصلاح مصرف انرژی ۱۰میلیون لامپ چراغ های روشنایی کل معابر شهری کشور بالامپ ال.ای.دی جایگزین خواهد شد. وی از برنامه ریزی برای اصلاح سیستم روشنایی بخش اداری کشور خبرداد.

معاون بهره وری ساتبا گفت: براساس این طرح ۱۰ میلیون لامپ در بخش اداری جایگزین خواهد شد.

همچنین " فرشاد مقیمی" افزود: ارتقا بهره وری انرژی در بخش صنعت از مسیر نوسازی و بازسازی صنایع دنبال می شود. وی ادامه داد: در سال ۲۰۱۸ یارانه پرداختی در بخش انرژی کشور ۷۰ میلیارد دلار بوده که تاکنون به ۱۰۰ میلیارد دلار بالغ شده و این امر ضرورت بهینه سازی مصرف انرژی در همه بخش ها به خصوص صنعت دو چندان می سازد. معاون نوسازی سازمان گسترش با بیان اینکه شدت مصرف انرژی در کشورمان ۲ برابر میانگین جهانی است افزود: صنایع در این میان با مصرف سالانه ۳۳۹ میلیون بشکه انرژی بیشترین مصرف را دارند. مقیمی خاطرنشان کرد: نوسازی صنایع موضوعی است که در سازمان گسترش در اولویت نخست برنامه ها قراردارد. وی ادامه داد: موضوع کاهش مصرف انرژی از طریق تعویض الکتروموتورهای فرسوده صنایع از دیگر اقدام هایی است که مورد توجه جدی قرار دارد.

معاون نوسازی سازمان گسترش گفت: تعویض الکتروموتورهای فرسوده صنایع کاهش چشمگیری در مصرف انرژی به دنبال خواهد شد. مقیمی با بیان اینکه موضوع نوسازی صنایع در برنامه ششم توسعه(۱۳۹۶_ ۱۴۰۰) به جد مورد توجه قرار دارد خاطرنشان ساخت: الگوی نوسازی و بازسازی صنایع در سازمان گسترش از طریق بهینه سازی محیط کسب و کار و توانمندسازی دنبال می شود. وی از طراحی ۷ مدل تامین مالی برای اجرای طرح های نوسازی و بهسازی صنایع خبرداد. و گفت: مدل نوسازی با مشارکت ذینفعان در فرآیندنوسازی مورد توجه قرار می گیرد.

معاون نوسازی سازمان گسترش گفت: ۳۳ درصد مصرف کل انرژی در بخش صنعت است که از این میزان ۶۷ درصد در بخش الکتروموتورهای فرسوده است. مقیمی افزود: حدود ۵۶ هزار مگاوات ساعت مصرف این الکتروموتورها که با تعویض انها ۵ هزار و ۲۲۸ مگاوات کاهش مصرف ایجاد خواهد شد. وی ارزش این کار را ۱۰.۳ همت برآورد کرد.

دبیر توسعه فناوری آب و انرژی معاونت علمی ریاست جمهوری،نیز در ادامه این نشست افزود:  بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست راهکاری برای کاهش مصرف به زودی اجرایی می شود.

مهدی شریف زاده" افزود: اجرایی شدن این بازار به توسعه فناوری های کاهنده مصرف کمک خواهد کرد. وی مشکل اصلی پایین بودن بهره وری انرژی در کشورمان را ارزان بودن قیمت آن دانست و ادامه داد: قیمت ارزان انرژی باعث شده سرمایه گذاری در صرفه جویی و بهره وری بازگشت سرمایه نداشته و علاقه ای هم ایجادنشود.

دبیر توسعه فناوری آب و انرژی معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: علاوه بر آن ارزانی قیمت انرژی یک عقب ماندگی نیز در توسعه فناوری ها ایجاد کرده است. شریف زاده ادامه داد: راهکاری که برای حل این مشکلات طراحی شده بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست است .وی افزود: در این ایده فعالان می توانند از طریق دریافت گواهی هایی که قابل معامله در بورس است طرح های خود را دارای توجیه پذیری اقتصادی کنند. این مقام مسئول اقتصاد نیروگاهی را هم اقتصادی غیرواقعی دانست که راندمان نیروگاهی را پایین نگهداشته است. شریف زاده گفت: در بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست فعالان نیروگاهی هرچقدر صرفه جویی ایجاد کنند می توانند با پرداخت ۲۰ هزار تومان صاحب صرفه جویی ایجاد شده بشوند و با ارائه آن در بازار بورس طرح های خود را تامین مالی کنند. وی گفت: این ابزار امکان اقتصادی کردن طرح های صرفه جویی را فراهم کنند.


امتیاز دهید :


ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
captcha
ارسال نظر

فصلنامه ستبران

آرشیو

طراحی سایت از پارسیان مهر

© تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به سندیکای صنعت برق ایران است.