معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران، با فعالان اقتصادی حوزه تجارت استان هرمزگان به بررسی مشکلات حوزه بازرگانان و تجار پرداخت.
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، حمید زادبوم در این جلسه از موافقتنامه موقت تجارت آزاد جمهوری اسلامی ایران با اتحادیه اوراسیا سخن گفت و اظهار کرد: از پنجم آبان سالجاری این موافقتنامه بین ایران و اوراسیا اجرایی شد که این اتحادیه شامل پنج کشور روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، بلاروس و ارمنستان است. وی افزود: بعد از یکسال از اجرای موافقتنامه که در حال حاضر فقط شامل ۸۶۰ قلم کالا است، ما ۵۰۲ قلم کالا را از آنها تخفیف گرفتیم و ۳۶۰ قلم کالا را به آنها تخفیف دادیم، مذاکرات برای تجارت آزاد در راستای فراگیر شدن تمام کالاها شروع خواهد شد که حداکثر تا سه سال باید برای تجارت آزاد به نتیجه برسیم.
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران بیان کرد: در تجارت آزاد کار سنگینی را خواهیم داشت چرا که باید به بررسی کالاهایی که نیاز است به موافقتنامه اضافه شده یا از آن خارج شوند رسیدگی کنیم که تا سه سال فرصت خواهیم داشت این مذاکرات را انجام دهیم ولی شروع مذاکرات از پایان سال اول ۵ آبان سال۱۳۹۹ خواهد بود. زادبوم افزود: این موافقتنامه در شرایطی بسته شد که از ۱۵ کشور همسایه تنها سه کشور در این اتحادیه قرار دارند (روسیه، قزاقستان و ارمنستان). وی افزود: موافقتنامههای دوجانبه و چندجانبه کمک بسیاری به صادرکنندگان و واردکنندگان خواهد داشت تا بتوانند قدمهای بزرگتری بردارند.
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در اشاره به حمایتهای سازمان توسعه تجارت از صادرکنندگان گفت: با توجه به بودجهای که در سال ۱۳۹۸ مجلس مصوب شده است، مبالغی برای مشوقهای صادرکنندگان در نظر گرفته شده که برای نمایشگاهها و هیاتهای تجاری که با مجوز سازمان توسعه تجارت و یا مجوز سازمانهای صنعت، معدن و تجارت اعزام شده باشند درصدی را طبق آییننامههای سال گذشته به صادرکنندگان اعطا خواهد کرد.
وی با اشاره به دیگر مشوقهای صادرکننده اظهار کرد: ۲هزار میلیارد تومان تسهیلات برای صادرکنندگان از منابع صندوق توسعه ملی که با ابلاغ معاون اول ریاست جمهوری در آینده نزدیک اعلام میشود، در اختیار بانک توسعه صادرات و برخی از بانکهای عامل قرار خواهد گرفت. زادبوم افزود: بازپرداخت این تسهیلات دوساله است و بانکها میتوانند با منابعی که در اختیار دارند این مبلغ را به ۴هزار میلیارد تومان برسانند. وی در پایان اظهار کرد: این تسهیلات صرفا برای صادرکنندگانی است که بهعنوان صادرکننده شناخته شده باشند با نرخ سود متوسط بین ۱۴ الی ۵/ ۱۴ درصد پرداخت میشود.