غلامرضا شریعتی، رییس سازمان ملی استاندارد ایران و هیات همراه روز چهارشنبه 19 خرداد با حضور در شرکت آزمایشگاههای صنایع انرژی اپیل، از بخشهای مختلف آزمایشگاههای این شرکت بازدید کردند.
در این بازدید دکتر میرصدری مدیرعامل شرکت اپیل، دکتر فتحی عضو هیات مدیره، حمیدرضا صالحی رئیس هیات مدیره شرکت و رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران، خانم شکراللهی رئیس سازمان استاندارد استان البرز، خانم حسن زاده رئیس آزمایشگاه های استان البرز، معاون نظارت بر اجرای استاندارد، معاون ارزیابی و کیفیت، معاون تدوین و ترویج استاندارد، معاون توسعه مدیریت، امور حقوقی و مجلس، مدیر روابط عمومی سازمان استاندارد نیز حضور داشتند.
در ابتدای نشست حمیدرضا صالحی رئیس هیات مدیره اپیل با اشاره به اینکه صنعت برق با کمک دولتهای بعد از انقلاب اسلامی تلاش کرده روی پا خود بایستد، گفت: قبل از انقلاب حتی پستهای سرکوچه را فرانسویها نصب میکردند اما امروز صنعت برق حرفی برای گفتن ندارد و حیف این صنعت با این همه پیشرفت، آزمایشگاههای توانمند نداشته باشد.
وی ادامه داد: علیرغم اینکه پژوهشگاه نیرو برای امور مربوط به آزمایشگاهی وجود داشت، شرکت اپیل توسط بخش خصوصی شکل گرفت و با طی سختیهای بسیار امروز به جایگاه خوبی رسیده است. پرسنل این شرکت از بهترین دانشگاههای کشور هستند و در زمینههای مختلف انرژی، نفت و حتی پزشکی فعالیت دارند.
در ادامه سیدمحسن میرصدری مدیرعامل شرکت آزمایشگاههای صنایع انرژی، ضمن معرفی ایپل درباره به خدمات قابل ارائه، آزمایشگاهها، تاییدیهها، خدمات بینالمللی و برنامههای توسعه این شرکت پرداخت.
وی در ارائه خود انجام آزمونهای تایپ تست براساس استانداردهای مختلف، انجام آزمونها به صورت on-site و در مح مشتری، انجام آزمونها مطابق با Directive های اروپایی جهت ارائه نشان CE و ATEX، ارزیابی سخت افزاری و نرم افزاری تجهیزات و سیستم ها جهت ارائه SIL تدوین استاندارهای بین المللی صدور گواهینامه، راحی آزمایشگاه های تخصصی و ... را از خدمات قابل ارائه توسط اپیل برشمرد.
به گفته مدیرعامل شرکت اپیل آزمایشگاه فشار قوی، آزمایشگاه پیرسازی و افزایش درجه حرارت، آزمایشگاه فشار ضعیف و ایمنی، آزمایشگاه پنل خورشیدی، آزمایشگاه تابلو برق، آزمایشگاه سیم و کابل، آزمایشگاه درجه حفاظت بدنه، آزمایشگاه ضد انفجار، آزمایشگاه کلید مینیاتوری، آزمایشگاه ترانس جریان و ولتاژ، آزمایشگاه قدرت نیروگاهی، آزمایشگاه کالیبراسیون نیروگاهی، آزمایشگاه شبیه ساز سیستم های قدرت، آزمایشگاه رله حفاظتی، آزمایشگاه روشنایی، آزمایشگاه ایمنی پزشکی و فناوری اطلاعات، آزمایشگاه کنتور آب و برق و ... از نمونه آزمایشگاههای این شرکت هستند.
میرصدری در ادامه به چند مورد از تاییدیههای شرکت اپیل اشاره کرد. مجوز دانش بنیان، مجوز بازرسی توانیر، مجوز بازرسی سازمان ملی استاندارد ایران، تاییدیه شورای ارزیابی توانیر، تاییدیه آزمایشگاه CE و ATEX مطابق با دایرکتیوهای اروپایی، تاییدیه شرکت ملی پالایش و پخش، تاییدیه سازمان تنظیم مقررات رادیویی، تاییدیه شرکت ملی گاز، تاییدیه شرکت نفت و گاز پارس، تایید صلاحیت آزمایشگاه همکار در زمینه روشنایی و چراغ، تایید صلاحیت آزمایشگاه همکار در زمینه لوازم خانگی و ایمنی، تایید صلاحیت آزمایشگاه همکار در زمینه تابلو برق، تایید صلاحیت آزمایشگاه همکار در زمینه سازگاری الکترو مغناطیسی و ... نمونهای از تاییدیههای این شرکت هستند.
وی در پایان در بخش ارائه نظرات و پیشنهادات تصریح کرد که شرکتهای دانشبنیان و توانمندی در ایران وجود دارند که الزامات استانداردهای ISO IEC 17065 وISO IEC 17025، ISO IEC 17020و ISO IEC 17021 را پیاده سازی کردند و بعضا گواهینامههای مذکور را از NACI و سایرACCREDITATION body های بینالمللی عضو ILAC و IAF دریافت کردهاند. فلذا در صورت عضویت ایران در نهادهای ارزیابی انطباق IEC نظیر IECEx، امکان صدور گواهینامههای بینالملیل بدون نیاز به خروج ارز و تجهیز از کشور وجود خواهد داشت.
وی ادامه داد: با اجباری کردن اخذ تاییدیه SIL، میتوان خسارت های جانی و مالی ناشی از رخداد خطا در سیستم ایمنی نیروگاهها، کارخانهها و ... را تا حد قابل توجهی کاهش داد. بسیاری از کشورها مانند چین و روسیه، علیرغم پذیرش گواهینامههای بینالمللی، نظارت بر خروجی نهادهای صدور گواهینامه خارجی را در دستور کار قرار دادهاند. در نظر گرفتن فاکتور جهت پذیرش یک گواهینامه خارجی در دستگاهها و نهادهای متفاوت میتواند گواهینامههای بیکیفیت یا تقلبی را از بازار خارج کند.
شریعتی: ضرورت رفع نیاز آزمایشگاه تولیدات صنعت برق
شریعتی در این بازدید، یکی از پایههای صنعت را کیفیت برشمرد و گفت: فعالیت آزمایشگاهها، تضمینکننده کیفیت در صنایع است. هر قدر تعداد آزمایشگاهها بیشتر باشد، تست عملکردی بر روی محصولات بیشتر و در نتیجه کیفیت افزایش مییابد و نیاز مشتریان تامین میشود.
وی آزمایشگاهها را بازوی دولت در صنایع مختلف دانست و اظهار داشت: سازمان ملی استاندارد ایران خود را موظف میداند با عضویت در مجامع بینالمللی به اعتبار بخشی آزمایشگاهها کمک کند.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران اعتبار بخشی به فعالیت آزمایشگاهها را راهی برای سود و ارزآوری برای کشور برشمرد و گفت: باید شرایط فعالیت برای آزمایشگاهها را هموار کرد تا آزماشگاهها وارد فضایی جدید و حساس مثل موضوع ضدانفجار شوند که نیاز کشور است.
شریعتی اظهار داشت: آزمایشگاههای همکار باید حوزه فعالیت خود را گسترش دهند تا به تولید صنایع و خدمات در جهت توسعه صادرات کمک کنند.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران از صنعت برق به عنوان یکی از صنایع مهم و حیاتی یاد کرد و گفت: برخی آزمایشهای این صنعت از جمله اتصال کوتاه به خارج از کشور فرستاده میشود که هزینههای هنگفت ارزی به دنبال دارد. لازم است با هماهنگی وزارت نیرو، نیاز آزمایشگاه تولیدات صنعت برق در زمینه اتصال کوتاه را رفع کنیم زیرا برای کشور هزینه ایجاد میکند.
وی ادامه داد: در زمینه ضد انفجار که در صنعت نفت و نیرو بسیار حیاتی و حائز اهمیت است، بتوانیم اعتباربخشی کنیم و شرایط را برای آزمایشگاههایی که توان لازم را در این حوزهها دارند، فراهم کنیم.
شایان ذکر است شرکت دانش بنیان آزمایشگاه صنایع انرژی (اپیل) با مشارکت دانشگاههای معتبر صنعتی (امیرکبیر، تهران، علم و صنعت و شهیدعباسپور) و جمعی از تولیدکنندگان فعال در صنایع انرژی با هدف ایجاد یک آزمایشگاه معتبر و دارای قابلیت ردیابی بین المللی ایجاد شده و مورد تأیید شرکت نفت، شرکت گاز، توانیر، سازمان تنظیم مقررات رادیوئی، سازمان غذا و دارو، سازمان ملی استاندارد، معاونت فناوری ریاست جمهوری و گمرکات کشور است.
این شرکت دانش بنیان دارای آزمایشگاه های مرجع کابل و یراق، تابلو برق، پست کمپکت، روشنایی، کنتور، الکتروموتور، EMC، ابزار دقیق و کنترل، صنایع نیروگاهی، مخابرات، تجهیزات اندازه گیری، رله و حفاظت، پزشکی الکترونیکی و ... است. این شرکت در سال ۱۳۹۹ موفق به اخذ رتبه برتر واحد فنی مهندسی کشور از وزارت صمت شد.
برای مشاهده تصاویر بیشتر اینجا کلیک کنید