ناترازی در صنعت برق تنها به خاموشیهای تابستانی ختم نمیشود. به گفته مهدی مسائلی، این بحران نتیجه زنجیرهای از ناکارآمدیها در تولید، انتقال، توزیع و مصرف است که در نبود سرمایهگذاری مؤثر و ضعف مدیریت انرژی، حالا به مرز هشدار رسیده است.
دبیر سندیکای صنعت برق در گفتگو با خبرنگار زمان اقتصاد گفت: صنعت برق کشور در آستانه تابستان ۱۴۰۴ با چالشی جدی مواجه است.
مهدی مسائلی افزود: برخلاف تصور عمومی، مشکل اصلی صنعت برق تنها در کمبود تولید خلاصه نمیشود، بلکه ناترازی در کل بخش انرژی کشور ریشه دارد.
دبیر سندیکای صنعت برق با اشاره به دو مرحله ناترازی برق در سال گذشته گفت: در تابستان ۱۴۰۳ با کمبود تولید، ضعف زیرساختهای شبکه و مصرف نادرست مواجه بودیم، در حالی که در زمستان، بحران ازعدم تأمین سوخت برای نیروگاهها ناشی شد. در مجموع، صنعت برق با کسری حدود ۱۸ هزار مگاوات مواجه بود.
آقای مسائلی تأکید کرد: نبود سرمایهگذاری مؤثر در سالهای اخیر وعدم بازگشت مناسب سرمایهگذاریهای انجامشده، صنعت برق را دچار فرسایش کرده است.
دبیر سندیکای صنعت برق میگوید: تعمیرات نیروگاهها نیز به دلیل افزایش نرخ ارز با چالشهایی جدی روبهرو شده که مانع نوسازی تأسیسات شده و به تشدید بحران دامن زده است.
ناترازی در همه بخشها؛ نه فقط تولید
دبیر سندیکای صنعت برق با اشاره به اینکه بحران فقط در نیروگاهها نیست، افزود: صنعت برق در چهار بخش تولید، انتقال، توزیع و مصرف باید بهصورت هماهنگ توسعه یابد اما در حال حاضر، شبکه انتقال و توزیع هم توسعه نیافته و الگوی مصرف نیز ناکارآمد باقی مانده است.
تابستانی داغتر از همیشه
در خصوص وضعیت پیشرو، مهدی مسائلی هشدار داد: تابستان امسال شرایط به مراتب بدتری نسبت به سال گذشته خواهد داشت، چرا که به دلیل کمبود بارش، نیروگاههای آبی تقریباً از مدار خارج شدهاند و پیشبینی میشود با کسری تا ۲۵ هزار مگاواتی مواجه شویم.
او با اشاره به اینکه اصلاحات در حوزه برق بدون همسویی اقتصاد کلان، نفت و گاز و رفتار مصرفکنندگان ممکن نخواهد بود، گفت: حتی اگر همین امروز سرمایهگذاری گستردهای آغاز شود، دستکم سه سال زمان نیاز است تا وضعیت به سطح قابل قبولی برسد.
صرفهجویی، تنها راه پیشرو
در پایان، مسائلی از مردم خواست با رعایت الگوی مصرف و صرفهجویی در مصرف برق، از بروز بحران گسترده در تابستان و زمستان پیش رو جلوگیری کنند.
انتهای پیام/