رئیس اتاق تهران طی نامهای از معاون اول رئیسجمهور درخواست کرد اقدامات مقتضی برای اجرای پیشنهادات سندیکای صنعت برق ایران تحت عنوان «نقشه راه توسعه صادرات» در دستگاههای ذیربط به ویژه وزارتخانههای نیرو و صمت انجام شود.
مسعود خوانساری، رئیس اتاق تهران طی نامهای از معاون اول رئیسجمهور درخواست کرد اقدامات مقتضی برای اجرای پیشنهادات سندیکای صنعت برق ایران تحت عنوان «نقشه راه توسعه صادرات» در دستگاههای ذیربط به ویژه وزارتخانههای نیرو و صمت انجام شود.
در ابتدای این نامه آمده است که صنعت برق ایران به واسطه تجاربی که در روند توسعه زیرساختهای کشور به دست آورده، واجد ویژگیها و توانمندیهایی شده که امروز به عنوان یکی از پیشتازان صادرات خدمات فنی و مهندسی در کشور مطرح است. با توجه به فرصتها و چالشهای پیشرو، شناخت ظرفیتهای بالقوه در بازارهای مقصد صادراتی و شناسایی موانع بازدارنده صادرات کالا و خدمات مهندسی برق به همراه ارائه راهکارهای مناسب برای رفع آنها، ضروری و حائز اهمیت است.
در ادامه تاکید شده است که اتاق تهران با پژوهشی تحت عنوان «نقشه راه و برنامه راهبردی توسعه صادرات تجهیزات و خدمات مهندسی در صنعت برق و انرژی» که توسط سندیکای صنعت برق ایران انجام شده، راهبردهایی برای توسعه صادرات کالا و تجهیزات برقی و خدمات فنی مهندسی ارائه کرده است.
در پایان با تاکید بر اینکه در این اقدام پژوهشی که در چارچوب «نقشه راه توسعه صادرات» در سه لایه کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت تهیه و برنامه اجرایی هر یک از راهبردها مشخص شده است، از معاون اول رئیس جمهور درخواست شده است، به منظور اجرایی شدن این پیشنهادات اقدامات مقتضی در دستگاههای ذیربط به ویژه وزارتخانههای نیرو و صمت، برای بررسی و اجرای راهکارهای مزبور به عمل آید.
شایان ذکر است، طرح مطالعاتی "نقشه راه و برنامه راهبردی توسعه صادرات تجهیزات و خدمات مهندسی در صنعت برق و انرژی" توسط معاونت پژوهشی سندیکای صنعت برق ایران تهیه و تدوین شده است. تحلیل وضع موجود صادرات تجهیزات و خدمات مهندسی در صنعت برق و انرژی، طراحی سازوکارهای حمایت از صادرکنندگان تجهیزات و خدمات مهندسی صنعت برق و انرژی و برآورد سناریوهای احتمالی از ظرفیت بازار در آینده و تدوین نقشه راه توسعه صادرات صنعت برق و انرژی از اهدف انجام این طرح بوده است.
بخشی از این پروژه مطالعاتی به طراحی نظامها و مکانیزمهای توسعه صادرات کالا و خدمات مهندسی صنعت برق اختصاص دارد، در این بخش تمرکز بر ارتقای تقاضا، نظام پویای شناسایی و انتشار اطلاعات بازارهای بینالمللی است. در این طرح راهکارهای تقویتکننده شرکتهای صادراتی واجد شرایط، راهکارهای ارتقای ظرفیت شرکتهای واجد شرایط فاقد سابقه صادراتی، همکاری بین بنگاههای ایرانی جهت حضور در بازارهای بینالمللی، همکاری بین بنگاههای ایرانی و خارجی جهت حضور در زنجیره تامین جهانی و تدوین سازوکارهای پوشش ریسکهای سیاسی و تجاری خریداران به عنوان راهکارهای افزایش رقابتپذیری شرکتهای صادراتی (افزایش قدرت عرضه) مطرح شده است.