هفتمین جلسه هیات مدیره دوره هشتم سندیکای صنعت برق ایران، نوزدهم دیماه سال جاری با حضور اعضای هیات مدیره و بازرسان سندیکا به صورت حضوری و برخط برگزار شد.
در این جلسه گزارشی درخصوص شاخصهای ششماه نخست 1400 ابلاغی سازمان برنامه درخصوص پنج فهرست بهای صنعت برق توسط دبیر دفتر فهارس بها و کمیتههای تخصصی سندیکا ارائه شد. در این گزارش به اهم اقدامات سندیکا در سال 1400 در دفتر فهارس بها و مکاتبات و تعاملات صورتگرفته در این حوزه، بررسی شاخصهای تعدیل ششماهه نخست سال جاری، مقایسه شاخصها در فهارسبهای صنعت برق با فهارسبهای حوزه آب، رشد اندک شاخصهای فهارسبهای تجهیزات صنعت برق نسبت به سایر رشتههای متکی بر عملیات و پیمانکاری، عوامل تاثیرگذار در قیمت ردیفهای فهارسبها در بحث شاخص تعدیل متناسب با پروژه نمونه، تعداد فصول و ردیفهای تجهیزات و دستمزد در فهارسبهای صنعت برق، پایین بودن شاخصهای صنعت برق به دلیل بالابودن سهم تجهیزات و پایین بودن سهم عملیات در پروژه نمونه این صنعت و مقایسه و همخوانی بخش قابلتوجهی از اطلاعات ارسال شده از سوی سندیکا با اطلاعات منتشر شده توسط سازمان برنامه و بودجه اشاره شد.
به این مساله اشاره شد که سامانهای در سازمان برنامه راهاندازی شده است که قرار بود به سامانه توانیران وزارت صمت متصل شود، اما هنوز هم این اتفاق رخ نداده، افزون بر اینکه همکاری مستقیم سازمان برنامه با برخی از شرکتهای بخش خصوصی برای استعلام قیمت و تعیین شاخصهای فهارسبها همواره مورد نقد توانیر و سندیکا بوده است. همچنین به این نکته تاکید شد که تقویت دفتر فهارسبها در سندیکا به منظور استعلام مستمر و قیمتدهی دقیقتر و در فواصل زمانی کوتاهتر و پیگیری گستردهتر این موضوع الزامی است.
در ادامه تاکید شد که پلتفرم فهارس بها برای استعلام آنلاین قیمتها هر چه زودتر راهاندازی شود. لذا از آنجا که ایجاد این پلتفرم بار مالی برای سندیکا داشته و تدوین فهارس بها یکی از تکالیف سازمان برنامه است، تاکید شد که سندیکا به منظور تقویت دفتر فهارس بها و نحوه تامین هزینههای مربوطه با سازمان برنامه مذاکره کند.
در ادامه جلسه به این موضوع اشاره شد که یکی از مهمترین اشکالات شاخصها، این است که قیمتهای امروز براساس قیمتهای ششماه پیش تعدیل میشود و همچنین عدم اطلاع تشکلهای بخش خصوصی از پروژه نمونه سازمان برنامه هم در غیرواقعی جلوه نمودن شاخصها موثر است. به علاوه با توجه به اینکه شاخصهای صنعت آب نسبت به برق رشد بیشتری داشته، این توضیح ارائه شد که شاخصهای این حوزه به این دلیل که بر اساس عملیات و کارهای پیمانکاری در نظر گرفته میشود، عمدتا رشد بیشتری نسبت به شاخصهای تجهیزات داشته است.
به این ترتیب و با تصمیم اعضا مقرر شد با توجه به بررسیهای کمیته فهارس بها، دبیرخانه در اسرع وقت و طی فراخوانی مشکلات شرکتهای عضو در این خصوص را به صورت مصداقی به همراه اسناد مرتبط استعلام کند تا پس از صحت سنجی، ایرادات وارد به شاخص بها، احصاء، جمع بندی و به سازمان برنامه منعکس شود. در ادامه مقرر شد سندیکا پس از انجام کار کارشناسی بر روی نظرات اعضا و جمع بندی آنها درخصوص فهارسبهای صنعت برق، مراتب را طی نامهای به سازمان برنامه اعلام کرده و پیشنهادات خود را به منظور بهبود روند تعیین شاخصها ارائه دهد.
با موافقت اعضا مقرر شد تقویت دفتر فهارس بها منوط به مذاکره با سازمان برنامه و بودجه، شورای هماهنگی و یا اتاق بازرگانی شود تا منابع مورد نیاز برای این اقدام تعیین و تامین شود. همچنین مقرر شد مدل و منابع ایجاد پلتفرم آنلاین برای استعلام قیمتها، از شرکتهای عضو در دبیرخانه تهیه و پس از تایید و تصویب هیات مدیره، به منظور عملیاتی شدن به سازمان برنامه ارائه شود.
در بخش بعدی جلسه گزارشی از روند تعویض کنتورها از سوی شرکت توانیر و تبدیل آنها به کنتور هوشمند ارائه شد. از اینرو با تصمیم اعضا مقرر شد کمیته کنتورسازان سندیکا نظرات خود را نسبت به مناقصات تامین کنتور به صورت مکتوب به همراه مستندات مرتبط به هیات مدیره سندیکا منعکس کند تا موضوع از طریق سندیکا پیگیری شود. همچنین مقرر شد سندیکا طی جلسهای با مدیرعامل توانیر، موضوعات کلیدی از جمله مطالبات، قراردادهای تیپ و قراردادهای متوقف را مطرح کرده و در کنار آن مساله اقدامات صورت گرفته در خصوص نحوه و بازه زمانی تامین کنتور را نیز از طریق ایشان پیگیری کند.
در بخش پایانی جلسه با تصمیم اعضا مقرر شد گزارش قوانین مخل کسب و کارهای صنعت برق و همچنین نحوه اجرای موادی از قانون رفع موانع تولید در صنعت برق که توسط معاونت پژوهشی تهیه شده است، پس از کسب نقطه نظرات تکمیلی اعضای هیات مدیره نهایی و ارسال شود.