سندیکای صنعت برق ایران در نامهای از ریاست قوه قضاییه درخواست کرده است با تشکیل کارگروه ویژه رفع مشکلات شرکتهای صادرکننده خدمات فنی و مهندسی صنعت برق در کمک به رفع مشکلات شرکتهای صادراتی اقدام کند تا زیرساختهای لازم برای توسعه روزافزون صادرات خدمات فنی و مهندسی صنعت برق فراهم شود.
در ابتدای این نامه آمده است که ﺻﻨﻌﺖ ﺑﺮق اﻳﺮان ﻳﻜﻰ از صنایع غیرنفتی صادراتی ﻣﻮﻓﻖ کشور است و در سنوات اخیر ﻋﻼوه ﺑﺮ ﺧﻮدﻛﻔﺎﻳﻰ در تأمین ﻧﻴﺎزﻫﺎي داﺧﻠﻰ، ﻛﺎرﻧﺎﻣﻪاي ﻣﻮﻓﻖ و درﺧﺸﺎن در ﺻﺎدرات ﺗﺠﻬﻴﺰات و ﺧﺪﻣﺎت ﻓﻨﻰ و ﻣﻬﻨﺪﺳﻰ داﺷﺘﻪ اﺳﺖ. ﺑﺮ اﺳﺎس آﻣﺎر منتشر شده از ﺳﻮي ﺳﺎزﻣﺎن ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺗﺠﺎرت، ﻗﺮﻳﺐ ﺑﻪ ٩٨ درﺻﺪ از ﺻﺎدرات ﺧﺪﻣﺎت ﻓﻨﻰ و ﻣﻬﻨﺪﺳﻰ ﻛﺸﻮر، ﺳﻬﻢ ﺻﻨﻌﺖ ﺑﺮق ﺑﻮده و اﻳﻦ آﻣﺎر ﺑﻪ درﺳﺘﻰ ﺗﻮانمندی شرکتهای ﭘﻴﻤﺎﻧﻜﺎر بهعنوان ﺗﻮﻟﻴﺪﻛﻨﻨﺪه ﺧﺪﻣﺎت ﻓﻨﻰ و ﻣﻬﻨﺪﺳﻰ را ﻧﺸﺎن میدهد. اﻳﻦ ظرفیت قابلتوجه، ﻋﻼوه ﺑﺮ ﭘﻴﺸﺒﺮد پروژهها، زﻣﻴﻨﻪ را ﺑﺮاي ﺗﻮﺳﻌﻪ ﺻﺎدرات ﺗﺠﻬﻴﺰات ﺑﺮﻗﻰ (ﻛﻪ ﻃﺒﻖ آﻣﺎر رﺳﻤﻰ ﻛﺸﻮر ارزآوري و ارزشافزوده ﻫﺸﺖ ﺑﺮاﺑﺮي ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺳﺎﻳﺮ اﻗﻼم ﺻﺎدراﺗﻰ دارﻧﺪ)، در ﻗﺎﻟﺐ پروژههای ﭘﻴﻤﺎﻧﻜﺎري و در بستر صادرات ﺧﺪﻣﺎت ﻓﻨﻰ و ﻣﻬﻨﺪﺳﻰ ﻓﺮاﻫﻢ ﻣﻰﻛﻨﺪ.
در ادامه تصریح شده است که متاسفانه مشکلاتی از جمله «عدم ثبات در مقررات حاکم بر صادرات و واردات» و «مشکلات ناشی از هزینههای بالای مبادلات مالی و جابهجایی ارزهای حاصل از صادرات از خارج به داخل کشور، محدودیت صدور ضمانتامه بانکی بینالمللی برای حضور در مناقصات بینالمللی» و «فقدان دیپلماسی تجاری موثر برای حمایت از صادرکنندگان ایرانی در کشورهای هدف» موانعی جدی برای گسترش بازارهای صادراتی منطقهای و فرامنطقهای این صنعت ایجاد کرده است. این درحالیست که با رفع این مشکلات، دستیابی به صادرات سالیانه ۱۰ میلیارد دلار برای صنعت برق کشور امکانپذیر خواهد بود. از اینرو همانگونه که در جلسه مورخ 26 فروردین سال جاری تاکید فرمودید تشکیل کارگروه و یا ستادی ویژه برای بررسی و رفع مشکلات شرکتهای صادراتی صنعت برق و انرژی بسیار راهگشا خواهد بود.
شایان ذکر است سندیکای صنعت برق ایران با حمایت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران و بررسی تجارب سایر کشورها و استفاده از نظرات خبرگان این صنعت، "نقشه راه توسعه صادرات کالا و تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی صنعت برق و انرژی" شامل مجموعهای از سیاستهای راهبردی برای ارتقای صادرات تجهیزات و خدمات مهندسی صنعت برق را تدوین نموده که مورد توجه و تقدیر نهادهای سیاستگذاری و اجرایی کشور نیز قرار گرفته است.
در ادامه ضمن اشاره به نقشه راه توسعه صادرات کالا و تجهیزات و خدمات فنی و مهندسی صنعت برق و انرژی که توسط سندیکا تهیه شده، از رئیس دستگاه قضا درخواست شده است فرصتی برای ارائه توضیحات تکمیلی در خصوص نحوه پیادهسازی راهکارهای پیشنهادی در اختیار سندیکای صنعت برق بهعنوان نماینده فعالان بخش خصوصی، قرار گیرد.
در پایان نامه ضمن تاکید مجدد بر اهمیت تشکیل کارگروه و یا ستادی ویژه برای بررسی و رفع مشکلات شرکتهای صادراتی صنعت برق و انرژی، ابراز امیدواری شده است که با دستور رئیس قوه قضائیه و رفع موانع تولید و تقویت خدمات پشتیبان، زیرساختهای لازم برای توسعه روزافزون صادرات خدمات فنی و مهندسی صنعت برق فراهم شود.
پیوست