وزیر نیرو حین بازدید از بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق در غرفه سندیکا حضور یافت و طی نشستی درخصوص مطالبات شرکتهای عضو به بحث و تبادل نظر پرداخته شد.
به گزارش روابط عمومی سندیکای صنعت برق ایران، بیست و دومین نمایشگاه بین المللی صنعت برق ایران صبح امروز 29 آبان ماه با حضور علیاکبر محرابیان وزیر نیرو، همایون حائری معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی، مجتبی اکبری مدیرعامل ساتکاب و جمعی از اعضای سندیکای صنعت برق ایران و فعالان حوزه برق کشور در محل نمایشگاههای دائمی بینالمللی تهران آغاز به کار کرد.
وزیر نیرو ضمن بازدید از غرفههای شرکتکننده در این نمایشگاه به همراه همایون حائری معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی، مجتبی اکبری مدیرعامل ساتکاب و سیدمحمد موسوی معاون صنایع ماشینآلات و تجهیزات وزیر صمت در غرفه سندیکا نیز حضور یافت و با مسئولان سندیکای صنعت برق ایران درخصوص مطالبات شرکتهای عضو، حضور سندیکا در ستاد دانش بنیان، تشکیل اتاق دائمی گفتگوی دولت و بخش خصوصی، تقویت صادرات و رسیدگی به مساله رفع تعهدات ارزی به تبادل نظر پرداخته شد.
علیاکبر محرابیان در حاشیه نمایشگاه و در جمع خبرنگاران به استقبال قابل توجه تولیدکنندگان و محققان داخلی از این دوره از نمایشگاه اشاره کرد و گفت: در نمایشگاه بیستودوم صنعت برق ایران شاهد حضور شرکتها و نمایندگان برخی از کشورهای خارجی هستیم. شرکتهای داخلی و شرکتهای دانشبنیان هم در این دوره از نمایشگاه حضور فعالی دارند و خوشبختانه دستاورد شرکتهای داخلی در مقایسه با سالهای گذشته قابل توجه و بینظیر است.
وزیر نیرو با اشاره به بومیسازی و داخلیسازی برخی از قطعات این صنعت در کشور گفت: برای نخستین بار شاهد بومیسازی تعدادی از قطعات صنعت برق در کشور هستیم که امروز برخی از این قطعات و تجهیزات به مرحله رونمایی رسیدند.
محرابیان با بیان اینکه امروز بیش از ۹۵ درصد قطعات و تجهیزات صنعت برق کشور بومیسازی شده است، اظهار داشت: در ابتدای انقلاب اسلامی، کشور تقریباً در این حوزه وابستگی 100 درصدی داشت، به طوریکه فقط در حوزه تعویض روغن در نیروگاهها کار تخصصی صورت میگرفت؛ این در حالی است که امروز بیش از ۹۵ درصد قطعات و تجهیزات در صنعت برق کشور با استفاده از ظرفیتهای داخلی و تخصص شرکتهای دانشبنیان، تولید و عرضه میشود.
این عضو کابینه دولت در ادامه با بیان این مطلب که امروز صنعت برق کشور روی ریل خوبی قرار گرفته است، اضافه کرد: بیتردید این مهم برای از میان برداشتن ناترازیهای تولید و فراهم ساختن مسیر رشد اقتصادی کشور موثر خواهد بود.
وی به کاربرد بهرهمندی از تکنولوژیهای جدید برای بهینهسازی مصرف انرژی پرداخت و گفت: هماکنون با مصرف بالای انرژی در بخش خانگی مواجه هستیم که با استفاده از ظرفیت تکنولوژی شاهد بهینهسازی مصرف برق در این بخش خواهیم بود و از این حیث تولید برق را برای رشد صنعت و تکنولوژی کشور معطوف میکنیم.
محرابیان یادآور شد: در سالجاری برای نخستین بار شاهد کاهش مصرف برق در بخش خانگی و عدم خاموشی و قطعی برق در این حوزه بودیم که با صرفهجویی در این بخش، مازاد برق به بخش صنعت برای رشد تولید ارائه شد.
وزیر نیرو درباره عملکرد شرکتهای دانش بنیان گفت: با توجه به نامگذاری سال جاری توسط مقام معظم رهبری با عنوان سال «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» گفت: کارگروهی به منظور تقویت و حمایت شرکتهای دانشبنیان تشکیل و ظرفیتهای قانونی به کار گرفته شده است، با استفاده از این ظرفیتها طرحهای پژوهشگران جوان ارزیابی میشود و طرحهایی که به خدمات آنان احتیاج داریم مورد حمایت قرار میگیرند. خوشبختانه در بند "ط" تبصره 15قانون بودجه ظرفیت مناسبی برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان پیشبینی شده است.
وزیر نیرو افزود: همچنین طبق برنامهریزی صورت گرفته تعداد قابل توجهی از دانشجویان نخبه دانشگاههای کشور در رشتههای برق و رشتههای مرتبط مانند IT به استخدام وزارت نیرو درخواهند آمد تا از این طریق شاهد رشد روزافزون صنعت برق کشور باشیم.
وی درباره واردات و صادرات برق اظهار داشت: موضوع تبادل برق جزو برنامههای اساسی وزارت نیرو است. ما در زمانهایی که نیاز به برق بیشتر داریم برق را از کشورهای مختلف وارد میکنیم از جمله میتوان به ترکمنستان، آذربایجان و ارمنستان اشاره کرد؛ همچنین زمانی که کشور برق مازاد دارد، برق را به کشورهای نیازمند صادر میکنیم. البته تبادلات برق را همانطور که در قراردادهای سال گذشته داشتیم ادامه میدهیم. در مورد روسیه اتصال اولیه انجام شده و هم اکنون مطالعات فنی را برای متصل کردن مشترک برق ایران، آذربایجان، ارمنستان و روسیه انجام میدهیم در تلاش هستیم از مسیرهای مختلف بتوانیم با کشور پهناور روسیه ارتباط برقی برقرار کنیم، این امر موجب پایدارسازی برق کشور شده و امکان تامین برق در فصول مختلف را فراهم میکند.
امضای سه تفاهمنامه و یک قرارداد در حاشیه نمایشگاه
در حاشیه این نمایشگاه قرارداد طراحی، مهندسی، خرید، حمل، نصب و راهاندازی تجهیزات بخش گاز طرح توسعه نیروگاه سیکلترکیبی نکا میان عبدالرسول پیشاهنگ، مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی و عباس علیآبادی، مدیرعامل گروه مپنا به امضا رسید.
همچنین تفاهمنامه ساخت روتور توربین گازی GE-F9 نیروگاه شهید رجایی از طریق تولید بار اول اقلام فناورانه و راهبردی میان شرکت تولید نیروی برق شهید رجایی و شرکت دانشبنیان مهندسی و ساخت توربین مپنا(توگا) امضا شد.
علاوه بر این، تفاهمنامه بومیسازی سیستم کنترل یک واحد بخار نیروگاه شازند نیز میان شرکت تولید نیروی برق منطقه مرکزی و شرکت خدمات نیروگاهی آهار شرق به امضا رسید.
امضای تفاهمنامه ساخت دستگاه پرس ایزواستاتیک داغ از طریق تولید بار اول اقلام فناورانه و راهبردی نیز دیگر رویداد نخستین روز نمایشگاه بود.
رونمایی از سه قطعه کلیدی ساخت داخل و سامانه نمانیرو
رونمایی از سه قطعه داخلیساز شده نیروگاههای حرارتی به همراه سامانه "نمانیرو" نیز از دیگر رویدادهای نخستین روز از بیست و دومین نمایشگاه بین المللی صنعت برق کشور بود.
عبدالرسول پیشاهنگ"، مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی در مراسم رونمایی از این قطعات، گفت: با همت و توان تلاشگران صنعت برق سه قطعه اعم از سیستم کنترل و حفاظت توربین گاز، دیسکهای ردیف 1، 2 و3 توربین 32 مگاواتی آسک نیروگاه ری و پره ردیف 29 واحد 315 مگاواتی نیروگاه رامین اهواز داخلیسازی شده و در کشور مورد بهرهبرداری قرار میگیرند.
وی ادامه داد: سیستم کنترل و حفاظت توربین گاز در صنایع حساس مانند نیروگاهها، پالایشگاهها و پتروشیمیها مورد استفاده قرار میگیرد و از قابلیت اطمینان بالا، انعطافپذیری و تکنولوژی پیشرفته برخوردار است.
پیشاهنگ تاکید کرد: این دستگاه بومیسازی شده براساس دانش روز دنیا و مطابق با استاندارهای جهانی طراحی و تا 320 مگاوات ظرفیت دارد که برای انواع توربوژنراتورها، توربوپمپها و توربوکمپرسورها طراحی شده و قابل نصب در انواع توربینهای گاز است.
مدیرعامل برق حرارتی اضافه کرد: دومین دستگاه رونمایی شده در حاشیه بیستودومین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق ایران، دیسکهای ناحیه گرم توربین گاز 32 مگاواتی با قطر هزار و 200 میلی متر و وزن متوسط دو هزار کیلوگرم است که در نیروگاه ری مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی افزود: پره ردیف 29 واحد 315 مگاواتی نیروگاه رامین اهواز، سومین دستگاه رونمایی شده است که جزو بلندترین پرههای توربین نصب شده در ایران محسوب میشود.
پیشاهنگ همچنین با اشاره به رونمایی از سامانه نمانیرو گفت: این سامانه به منظور نمایش دستاوردهای فناوری و بومیسازی در صنعت نیروگاهی و در راستای سیاستهای کلی نظام در خصوص استفاده حداکثری از توان ساخت داخل و قطع وابستگی در شرایط تحریم، توسط شرکت تولید نیروی برق حرارتی ایجاد شده است.
وی ادامه داد: سامانه نمانیرو دارای هفت ماژول نمایشگاه مجازی، نیازمندیهای ساخت داخل، اقلام راکد و مازاد، تحقیقات و فناوری، لیست بلند، ارزیابی پیمانکاران و شرکتهای دانش بنیان است.
مدیرعامل برق حرارتی اضافه کرد: مشاهده تجهیزات و قطعات نیروگاهی ساخته شده بر اساس دسته بندی، جستجوی پیشرفته قطعات و تجهیزات بر اساس اقلام اطلاعاتی، مشاهده نیازمندیهای ساخت داخل و فناوریها، ثبت درخواست تامین توسط سازندگان و ثبت اولویت تحقیقاتی توسط محققین از جمله امکانات سامانه نمانیرو هستند.
وی تاکید کرد: همچنین مشاهده لیست اولویتهای تحقیقاتی مصوب، پروژههای تحقیقاتی خاتمه یافته به همراه نتایج آن، لیست بلند سازندگان، تولیدکنندگان و پیمانکاران و شرکتهای دانش بنیان همکار را هم میتوان از دیگر امکانات این سامانه برشمرد.