واکسن کرونا چگونه به ایران می‌رسد؟

​عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تهران می‌گوید: در صورت نهایی شدن تولید واکسن در هر نقطه‌ای از جهان، نگرانی برای ورود آن به ایران وجود ندارد.
واکسن کرونا چگونه به ایران می‌رسد؟
تاریخ : ۱۳۹۹/۰۸/۲۱
ناصر ریاحی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اخبار منتشر شده از دست یابی به واکسن کرونا از سوی دو شرکت آمریکایی و آلمانی، اظهار کرد: آنچه که در اطلاعات ارائه شده از سوی این شرکت‌ها وجود دارد، نشان می‌دهد که کار بر روی این واکسن در مرحله سوم آزمایش بالینی قرار داشته و خوشبختانه تاثیر مثبتی بیش از ۹۰ درصدی از خود نشان داده است. در واقع این نتایج مطلوب می‌تواند همان خبر خوشی باشد که تمام جهان در طول ماه‌های گذشته، منتظر آن باقی مانده بود.
وی ادامه داد: این واکسن با توجه به موفقیتی که داشته باید برای تولید انبوه مجوز سازمان غذا و داروی آمریکا را بگیرد. این سازمان در حالت عادی، برای صدور مجوز چند ماه زمان می‌گیرد تا تمام ابعاد موردنیاز برای ارائه تاییدیه به واکسن بررسی شده و خطرات بالقوه شناسایی شوند اما با توجه به موقعیت خاصی که کرونا در جهان به وجود آورده، احتمالا این سازمان در مدتی کوتاه مجوز تولید را صادر خواهد کرد.
عضو اتاق بازرگانی تهران، در پاسخ به این سوال که پس از آغاز تولید، این واکسن به چه شکل توزیع خواهد شد، توضیح داد: با توجه به اینکه یک همکاری آمریکایی و آلمانی وجود دارد، قاعدتا این دو کشور در اولویت هستند و پس از آن نیز تعداد دیگری از کشورها از قبل این محصول را پیش خرید کرده و دوزهایی از این واکسن را دریافت خواهند کرد. البته با توجه به محدودیت‌ها، احتمالا این واکسن بر اساس اولویت‌ها و در ابتدا برای کادر درمان مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
ریاحی اضافه کرد: پس از آن، نوبت به سایر کشورها می‌رسد که با خرید واکسن، نسبت به واردات آن اقدام کنند. در نهایت سازمان بهداشت جهانی، احتمالا برای کشورهای بسیار فقیر وارد عمل شده و واکسن هایی را در اختیار آنها قرار خواهد داد.
وی درباره محدودیت‌های موجود در مسیر تولید و عرضه واکسن کرونا، توضیح داد: در خبرها آمده که این واکسن احتمالا دو مرحله‌ای خواهد بود، به این ترتیب، احتمالا هر میزان دوزی که تولید شود، تنها در نیمی از همان عدد برای انسان‌ها مصونیت ایجاد می‌کند. از سوی دیگر، خطوط تولید اساسا محدودیت‌هایی دارند و اینکه انتظار داشته باشیم ناگهان این شرکت برای نیمی از جهان واکسن تولید کند، قطعا دور از انتظار خواهد بود. موضوع حمل و نقل و نگهداری نیز دیگر دشواری است که باید برای واکسینه کردن جهان به آن توجه جدی داشت.
عضو اتاق بازرگانی تهران، افزود: البته در میان این دشواری‌ها، باید به یک موضوع امیدوارکننده نیز اشاره کنیم. در کنار شرکت فایزر، چند شرکت داروسازی دیگر در اروپا، آمریکا و حتی چین نیز در مرحله سوم تست واکسن‌های خود هستند که تعدادی از آنها نیز تاکنون موفقیت آمیز بوده‌اند و احتمالا در آینده نزدیک خبرهای مثبتی نیز از سوی آنها منتشر می‌شود. اگر تعداد شرکت‌های تولیدکننده واکسن افزایش پیدا کند، آنگاه سرعت دسترسی به آن در سراسر جهان نیز بالا خواهد رفت.
به گفته ریاحی، با توجه به موقعیت دشوار ایجاد شده تحت تاثیر کرونا، احتمالا شرکت‌های داروسازی در این حوزه صرفا به منافع اقتصادی فکر نمی‌کنند و همین امر این خوشبینی را به وجود آورده که با نهایی شدن دستیابی به واکسن، با سرعت بیشتری ارسال صورت گیرد.
وی درباره چگونگی ورود این واکسن به ایران نیز توضیح داد: در صورتی که تولید واکسن نهایی شود، قطعا ایران نیز برنامه ریزی خود برای دستیابی به آن را آغاز خواهد کرد. البته همانطور که گفتم تعدادی از کشورها روی این واکسن سرمایه گذاری کرده و تعدادی نیز از قبل پیش خرید کرده‌اند اما این تصور که این واکسن در اختیار ایران قرار نمی‌گیرد، قطعا غیر واقعی است و تمام تلاش‌ها از سوی دولت و بخش خصوصی برای رسیدن به آن ادامه خواهد داشت.
عضو اتاق بازرگانی تهران، در پاسخ به این سوال که آیا گران بودن واکسن می‌تواند برای ایران مشکل ساز شود نیز اظهار کرد: به هیچ عنوان اینطور نیست. درست است که ما در سال‌های گذشته تحت تاثیر تحریم‌های آمریکا، محدودیت‌هایی داشته‌ایم اما ایران کشور بزرگی است و ثروت فراوانی دارد و برای خرید واکسن کرونا نیز مشکلی نخواهد داشت. حتی اموال بلوکه شده ما در کشورهای خارجی می‌تواند در این مسیر به ما کمک کند اما در هر صورت نگرانی وجود ندارد.
ریاحی خاطرنشان کرد: حتی اگر بنا به هر دلیلی محدودیت وجود داشته باشد نیز بخش خصوصی این آمادگی را دارد که از تمام ظرفیت خود استفاده کرده و مانند همراهی‌هایی که مردم در تمام مشکلات با یکدیگر داشته‌اند، در این زمینه نیز اقدامات لازم را انجام دهد تا در کوتاه ترین زمان ممکن این واکسن به ایران نیز برسد.
به گزارش ایسنا، چند روز قبل شرکت آمریکایی فایزر در مشارکت با یک داروساز آلمانی اعلام کرد که واکسن کرونایی که روی آن کار می‌کرده با تاثیرگذاری ۹۰ درصدی همراه بوده و می‌تواند در ماه‌های آینده به بازار عرضه شود.
در کنار فایزر، چند شرکت داروساز دیگر نیز اعلام کرده‌اند واکسنشان در گام‌های پایان قرار دارد و احتمالا در سال ۲۰۲۱ به عرضه خواهد رسید.
مقامات وزارت بهداشت ایران اعلام کرده‌اند ضمن آنکه پژوهشگران ایرانی بر روی تولید واکسن کرونا در داخل کشور کار می‌کنند، در صورتی که در هر نقطه از جهان دست یابی به یک واکسن نهایی شود، ایران قطعا فعالیت خود برای خرید آن را آغاز خواهد کرد.
امتیاز دهید :


ارسال نظر
captcha
ارسال نظر
captcha
ارسال نظر

فصلنامه ستبران

آرشیو

طراحی سایت از پارسیان مهر

© تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به سندیکای صنعت برق ایران است.